Viktigheten av tilbakemeldinger fra ansatte

Denne artikkelen om viktigheten av tilbakemeldinger fra ansatte ble opprinnelig publisert i juli 2016. Den ble oppdatert for å gjenspeile ny informasjon og statistikk i juni 2021.

Betydningen av tilbakemeldinger fra ansatte kan ikke overvurderes når det kommer til suksess. Å gi konstruktiv kritikk hjelper ansatte til å vokse, mens ansattes tilbakemeldinger kan tilby unik forretningsinnsikt til ledelse. Tilbakemelding er en avgjørende del av arbeidsmiljøet og ekstremt effektiv til å forbedre prestasjonskulturen når det gjøres riktig.

Men ofte er ledere redde for å gi det.

Ansatte er redde for å motta det.

Arbeidsgivere er redde for å få det tilbake fra sine ansatte.

Teammedlemmer er nølende med å gi det til sine overordnede.

Og alle kan se at prosessen er en problemfri.

Noen ganger er vi så redde for tilbakemeldinger (enten til eller fra våre ansatte) at vi glemmer viktigheten. Men å prioritere å gi konsekvente, handlingsrettede tilbakemeldinger og regelmessig nå ut til ansatte for deres meninger, vil være til nytte for hele organisasjonen.

Når du lytter til de ansatte, er det 4,6 ganger større sannsynlighet for at de føler seg #bemyndiget til å gjøre sitt beste på jobben. Finn ut mer om viktigheten av ansattes #tilbakemelding fra @ClearCompany:

Hvorfor bør du be ansatte om tilbakemelding?

Når du lytter til dine ansatte, er det 4,6 ganger større sannsynlighet for at de føler seg bemyndiget til å gjøre sitt beste på jobben. Å be om tilbakemeldinger fra ansatte er viktig fordi det bidrar positivt til deres engasjement og arbeidsprestasjoner i tillegg til den generelle forretningssuksessen. Få tilbakemeldinger fra ansatte både om deres egen ytelse og deres arbeidsmiljø for omfattende innsikt.

Før du gir tilbakemelding om ytelse på en hvilken som helst måte, enten det er ansikt til ansikt, via e-post eller ved å fylle ut en formell anmeldelse, er det viktig å få den ansattes egenvurdering. Sjansen er stor for at de har en god følelse av ytelsen deres. Ved å spørre den ansatte om hva de synes om ytelsen deres, kan du få en forståelse av:

  • Deres unike perspektiv
  • Eventuelle formildende omstendigheter du kanskje ikke kjente til
  • Deres egen analyse av deres oppførsel, som kan være enda mer kritisk enn din egen

Ved å spørre om deres tanker åpner du samtalen og får et større bilde av ansattes prestasjoner. I noen tilfeller kan du også lese om skyld på atferd, unnskyldninger eller mangel på ansvarlighet. Uansett, å la dem lede samtalen vil gi deg det du trenger for å fortsette samtalen fullt informert.

Det er viktig å be om regelmessige tilbakemeldinger fra ansatte utenom resultatgjennomganger også. I et konkurranseutsatt ansettelsesmarked som dagens, leter ansatte etter et arbeidsmiljø der stemmen deres blir hørt og deres bidrag blir anerkjent. Å adressere ansattes bekymringer er en viktig faktor for å beholde talenter og unngå dyr omsetning. Regelmessige innsjekkinger med dine ansatte, for eksempel via korte periodiske undersøkelser, er til fordel for deres prestasjoner og engasjement og virksomheten som helhet. Medarbeiderengasjementundersøkelser eller pulsundersøkelser er nyttige verktøy for å samle ærlige tilbakemeldinger om jobbtilfredshet, engasjementsnivåer på tvers av avdelinger og bedriftskulturen som helhet. Undersøkelser lar deg be om anonym tilbakemelding regelmessig slik at du kan ta opp ansattes problemer, spore resultatene og overvåke tilbakemeldingstrender på lang sikt.

Gi konstruktiv tilbakemelding fra ansatte:

Frykt betyr ofte at vi undervurderer viktigheten av tilbakemeldinger fra ansatte og fokuserer på å ha en enkel samtale i stedet for en effektiv – bare 26 % av de ansatte sier at tilbakemeldingene de får bidrar til å forbedre arbeidet deres. Du har sikkert prøvd tilnærmingen der du sier noe snill før du gir konstruktiv kritikk og deretter følger det opp med å si en annen snill ting. Du kan ha brukt prosesser der du sendte tilbakemelding via e-post eller prøvd en fullstendig ansikt-til-ansikt-prosess. Alle disse teknikkene har sine fordeler og ulemper, og det er ingen enkel metode for tilbakemelding fra ansatte.

Det er viktig å gi ansatte tilbakemeldinger som fokuserer på den enkeltes arbeidsytelse og tilbyr løsninger for forbedring og vekst. Det handler ikke om dem, men om deres handlinger. Hvis noen avbryter under møter, ikke si «Du avbryter alltid og det er irriterende», i stedet si noe sånt som: «Det er viktig at hvert teammedlem har en sjanse til å dele tankene sine. Å gi alle en sjanse til å snakke bidrar til å bringe flere ideer og nye perspektiver til bordet.» Fokuser på effekten på teamet og virksomheten, snarere enn personen selv. Dette tvinger også problemet ut av ditt eget subjektive perspektiv og kan gjøre det lettere å levere et vanskelig budskap.

Det er viktig med tilbakemeldinger fra ansatte som fokuserer på den enkeltes arbeidsprestasjoner og tilbyr løsninger for forbedring og vekst.

Hvis alle tilbakemeldingene dine høres ut som om de kan være på et støtfangerklistremerke eller et motivasjonskort, bør du være mer spesifikk eller detaljert for at tilbakemeldingen virkelig skal lande hos de ansatte. I stedet for å si: «God jobb med å nå tidsfrister!» prøv å være mer direkte ved å si: «Jeg liker hvordan du administrerte tiden din med lagkameratene dine ved å delegere administrative oppgaver slik at du kan nå fristen din denne uken.»

Dette oppnår to ting: For det første anerkjenner det innsatsen deres. For det andre gir det dem en plan de kan bruke neste gang de står overfor den samme utfordringen. Det er viktig å huske på at ansatte ønsker å få tilbakemeldinger fra deg – siden 2018 har det vært en økning på 89 % i antall ansatte som ønsker å diskutere resultatene sine på månedlig basis.

Viktigheten av en tilbakemeldingssløyfe for ansatte:

Her er bunnlinjen: Tilbakemelding er utmerket for arbeidsplassen. Bedrifter med en vanlig tilbakemeldingsplan for ansatte ser 14,9 % mindre omsetning. Tilbakemelding er bygget for å gjøre teamet og hele virksomheten sterkere. Når dine ansatte gir deg noen konstruktive tilbakemeldinger, husk: Det er ikke personlig, det gagner hele arbeidsstyrken og organisasjonen din, og det er ekstremt effektivt hvis du finner reelle, praktiske måter å innlemme det i dine rutiner og strategier.

Vanlige ansatte #tilbakemeldinger er viktig — det kan redusere #omsetningen med 14,9 %. Finn ut mer fra @ClearCompanys siste innlegg:

Når det er gjort vellykket, skaper en tilbakemeldingssløyfe for ansatte mer åpenhet på arbeidsplassen, definerer mål for enkeltpersoner, bygger nye ledere i organisasjonen og hjelper ledere til å bli bedre ledere. Det har positive effekter på kompensasjon, prestasjonskultur og engasjement. Å gi og motta konstruktiv kritikk er et av de viktigste, effektive og tilgjengelige verktøyene for å fremme engasjerte, dedikerte team, og det er avgjørende å anerkjenne viktigheten av tilbakemeldinger fra ansatte og hvordan det bidrar til suksessen til organisasjonen din.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *