Veikart: hvordan lage en

Der Veikart det er verktøyet takket være at investorer i samfunnet vårt sakte kan nå sine mål.

En person, enten han er en investor, en gründer, en frilanser eller til og med en ansatt, kan finne seg selv i en periode der han kan aldri nå sine mål og få resultater.

Problem som faktisk skjer ofte.

Veikartet, forutsatt at du har klart hvor du skal starte og hvor du skal ankomme, fungerer som en guide for å nå dine langsiktige mål, og definerer tydelig de kortsiktige.

Det er settet med handlinger og prosesser som må gjøres hver dag, hver uke, hver måned og hvert år for å komme stadig nærmere dine mål.

Så la oss se hvordan et fempunkts veikart bygges.

1. Definer tydelig start- og sluttpunktet

La oss forestille oss veikartet som en sti sporet på Google Maps. Når vi vil at appen skal gi oss en rute, den beste ruten, er det første den spør oss om utgangspunktet.

Hvis vi angir hvor vi ønsker å gå, men ikke hvor vi starter fra, hvordan sporer søknaden en sti?

Det samme prinsippet gjelder for veikartet.

La oss ta hvordan eksempel en gjennomsnittlig person som:

  • jobber 40 timer i uken;
  • med en gjennomsnittlig månedslønn på €1 500,00 betalt over 14 måneder. Det er €21 000,00 netto per år med inntekt;
  • har ca € 1000,00 per måned i utgifter;
  • spar derfor €500 hver måned. For en total på slutten av året, også tatt i betraktning den trettende og fjortende, på €9 000,00;
  • har en konto med sparing på ca. €20 000,00;
  • han kan dedikere en time om dagen til å trene seg selv først, og deretter følge opp aktivitetene sine. (Til dette må vi også legge om det er dødplasser som f.eks. en halvtime på kollektivtransporten for å komme til og fra jobb).

Nå som poenget er klart avgangman må også være tydelig på poenget med jeg kommer. For eksempel €100 000,00 over 5 år.

Du må også definere din egen risikoprofil. En person kan leve godt ved å tåle et høyt risikonivå, mens andre foretrekker et lavt til middels risikonivå, for å kunne sove om natten.

2. Forstå hvilke midler som er tilgjengelige

Nå som du har en klar ide om hvor du starter fra og hvor du vil ankomme, må du forstå hvilke midler du kan bruke.

Eller forstå hva som er rundtøkosystemet i en verden av investeringer og entreprenørskap. For deretter å evaluere de ulike aktivitetene som kan gjennomføres til dags dato, nyttig for å nå målet.

For å ta opp eksempelet ovenfor: Vedkommende klarer allerede å spare rundt €9 000,00 i året. For 5 år er det €45 000,00. La oss imidlertid anta at denne personen ikke lever bare for å spare penger, men av og til hengir seg til litt underholdning, og faktisk klarer å sette av €30 000,00.

Disse kan tas i betraktning for å oppnå målet på €100 000,00. Så nå må vi finne ut hvor vi skal få de manglende €70 000,00 fra.

Kanskje, ved å følge Investithero-bloggen, har denne personen blitt klar over kampspill. Fra hvilken ca € 3 000,00/4 000,00 per år kan hentes fra en enkelt konto, mot en lav kapital å investere og med et ganske lavt risikonivå.

Dette er et aktivum av aktiv karakter, så det vil kreve litt tid å være dedikert til det, kanskje litt hver dag, og deretter noen timer i løpet av helgen.

Så, fortsatt å følge de sosiale kanalene til Investithero, oppdaget han at det er muligheten for å gå inn i verden av eiendomsinvesteringer selv uten kapital, men på jakt etter eiendomstransaksjoner, for så å selge dem til interesserte investorer ved å tjene en provisjon. Takket være denne muligheten klarer han å tjene rundt € 5 000,00 i ekstra nettoinntekt.

Den samme personen, siden han har fulgt oss en stund, har også forstått viktigheten av renters rente og forstår at takket være disse aktivitetene, selv om de ikke er særlig lønnsomme, og takket være besparelsene på €20 000, kunne han fra tredje året vurdere å gjøre noen eiendom handel selv.

Selv om han er en forsiktig person, bestemmer han seg fortsatt for å legge inn noen høyrisiko-eiendeler, men ikke for mye. Han kan for eksempel bestemme seg for å sette inn staking noen kryptovalutaer og venter på omvurderingen deres og i alle fall ta et ansvar generert av innsats.

Kanskje han dedikerer en veldig liten del av porteføljen sin til denne eiendelen, og oppveier og reduserer risikoen med studier. Derfor dedikerer han deler av tiden sin, eller enda mer, til å studere emnet bedre.

3. Del opp hovedmålet i mikromål

På dette tidspunktet må du segmenter alt inn i ulike strategier skal inngå i veikartet, som igjen vil bli delt inn i mindre mål.

For å ta eksemplet igjen, sa vi at det første målet er å spare €500 i måneden i 5 år. Så det vi måtte gjøre ville være å se etter og åpne en dedikert konto for å sette inn sparepenger.

Dette innebærer å sette av tid til å undersøke og analysere de ulike bankene, deres transaksjonskostnader, gjennomsnittlig saldo, sikkerhet og alle nødvendige parametere, og deretter sammenligne dem.

Alt dette skal inn i veikartet. Kanskje du kan bruke 30 minutter om dagen på å samle informasjon om en konto og, på slutten av uken, oppsummere og sammenligne informasjonen som er analysert i en måned.

For så i slutten av måneden å kunne åpne kontoen.

Vedkommende vil måtte sette av tid og holde styr på alle sine aktiviteter. Derfor vil hun måtte bruke litt tid på kanskje å forberede agendaen og et Excel-regneark som skal oppdateres ofte. Eller i det minste finn metodene du finner det best med for å administrere tiden din og spore aktivitetene dine. Denne fasen bør også inkluderes i veikartet.

Blant de ulike aktivitetene som ble vurdert tidligere, var det matchet spill. Derfor vil investoren måtte inkludere tid til opplæring og drift i veikartet.

I dag, hvis du gjør forskningen din godt, kan du finne mye gratis informasjon på nettet. Det finnes også gyldige kurs og personer som gjør sin erfaring tilgjengelig. Dersom du bestemmer deg for å benytte deg av et kurs, eventuelt velvalgt, må også en eventuell investering for kurset inkluderes i veikartet.

Det samme gjelder de andre valgte aktivitetene.

Derfor er fase 3 med å strukturere et veikart en svært viktig og omfattende fase som tar litt tid. Gitt at en person, etter å ha nådd dette stadiet, må definere i detalj og nøyaktig sette inn i veikartet hver enkelt nødvendig oppgave.

4. Hold tidsfrister

Når veikartet er nøyaktig definert, er det nødvendig start.

Begynn derfor å fjerne merkingen av hvert punkt i veikartet, muligens med respekt for tiden.

La oss anta at investoren i eksemplet bestemmer seg for at han skal begynne å følge veikartet på mandag.

På mandag er det første punktet analysen av en bank. tirsdag også. onsdag også. Samme torsdag og fredag. Sammenligningsanalyse lørdag.

Investoren misser målet sitt på mandag. Ikke engang tirsdag. Ikke engang onsdag.

På dette tidspunktet er det klart at det er et eller annet problem. Sannsynligvis ikke i veikartet, men i investoren. Så den beste tingen å gjøre ville være å stoppe opp et øyeblikk og bruke litt tid på å forstå hvorfor du ikke kan dedikere en halv time om dagen til å nå målene dine.

På dette stadiet er det veldig viktig å kunne selvanalysere, uten å søke unnskyldninger eller begrunnelser.

Deretter, om nødvendig, gjennomgå veikartet.

5. KPI-analyse og beredskapsstyring

KPIer er nøkkelresultatindeksen.

I dette tilfellet kan de vurderes KPIer tidspunktet for veikartet, så hvis du er i tråd med de fastsatte mikromålene. Analyser hvilke mål du allerede har oppnådd. Hastigheten du går videre med. Enten du er foran skjema eller etter. Hvis det er tilfelle å forbedre noen aspekter eller endre strategi.

Alle de kvantifiserbare verdiene som kan hjelpe en person til å bedre forstå fremdriften til veikartet kan betraktes som KPIer.

Det anbefales å gjøre disse analysene regelmessig, fordi veikartet er et dynamisk verktøy. Det vil si at det kan endre seg underveis.

Dette er fordi aktivitetene til en investor og en gründer er preget av det uventede.

Hvis du for eksempel driver med matchet betting, kan det skje at forventet avkastning synker på grunn av kansellering av en bonus. Dette er en faktor som vil påvirke veikartet. Eller en ny bonus legges til. Dette er også en faktor som vil endre veikartet.

Så det er klart at veikartet vil endre seg underveis. Det som aldri vil måtte endres vil være det endelige målet. Planen endres, men ikke målsettingen som det skal settes fokus på.

Veikartet er virkelig et veldig nyttig verktøy. Viktig for investorer og gründere.

Hvis du har spørsmål om det, skriv gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

Eller innenfor det frie fellesskapet til Investhero. Hvor du kan finne annet lignende innhold og et miljø hvor du fritt kan sammenligne deg med andre investorer og gründere.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *