Utviklingen av ATS-programvare og spådommer for 2022

Applicant Tracking System (ATS) er et av de kraftigste verktøyene som er tilgjengelige for rekrutterere, kandidater, ansettelsesledere og HR-fagfolk. En ATS muliggjør en mer effektiv rekrutteringsprosess og mer raffinerte talentanskaffelsesstrategier. Bedrifter bruker ATS-er for å få sine åpne stillinger foran et høyere antall kvalifiserte kandidater. Programvaren skaper en strømlinjeformet søknadsprosess og forenkler kandidatadministrasjon. Til syvende og sist hjelper en ATS organisasjoner med å ansette den best mulige personen for hver rolle.

Deres effektivitet som rekrutteringsverktøy og søkerdatabase er sikker. Det er derfor vi tar et tilbakeblikk på de første ATS-løsningene, hvordan de har utviklet seg og hvor de er på vei i 2022.

Ta et tilbakeblikk på de første #ATS-løsningene, hvordan de har utviklet seg og hvor de er på vei i 2022 i @ClearCompanys siste innlegg:

Søkersporingssystemer: Da kontra nå

Formålet med en ATS har alltid vært å hjelpe rekrutterere med å få inn så mange kvalifiserte kandidater som mulig. Søkersporingssystemer har eksistert siden slutten av 1990-tallet. De startet som et verktøy for å behandle og lagre CV-er automatisk. ATS-er ble hovedsakelig brukt til etterlevelse, ifølge SHRM, for å redusere søksmål ved å etablere større konsistens i selskapenes ansettelsespraksis.

Over tid vokste ATS-er til å inkludere funksjoner som resume-parsing, stillingstavlepostering og rekrutteringsanalyse. De begynte å lagre mer detaljerte søkerdata og gjorde det mulig for rekrutterere å identifisere de mest pålitelige kandidatkildene. De sparte tid, ressurser og ga bedrifter muligheten til å ta databaserte rekrutterings- og ansettelsesbeslutninger.

Det er klart hvorfor ATS-er snart ble en integrert del av en vellykket talentanskaffelsesstrategi. Nå bruker omtrent 75 % av rekruttererne en ATS, og 94 % sier at deres ATS har en positiv innvirkning på ansettelse.

Visste du? 75 % av rekruttererne bruker en ATS, og 94 % sier at deres ATS har en positiv innvirkning på ansettelse.

De har blitt enda mer nødvendige i dagens konkurranseutsatte arbeidsmarked, hvor kandidaterfaring har vært sentral i kampen om topptalenter. 50 % av kandidatene har takket nei til et jobbtilbud på grunn av dårlig kandidaterfaring. Din ATS bidrar også til hvordan potensielle kandidater ser på din arbeidsgivermerke. 54 % av Gen Z-jobbsøkere vil ikke en gang søke hvis de føler at et selskaps ansettelsesmetoder er utdaterte.

ATS-er har utviklet seg til altomfattende rekrutteringsplattformer. De er utstyrt med tonnevis av rekrutterings- og ansettelsesverktøy som muliggjør en forbedret kandidatopplevelse:

  • Mobilfunksjoner inkludert mobilapplikasjoner og tekstapplikasjoner
  • Merkede karrieresider for å styrke employer branding
  • Tekstmeldinger for kandidater for rask og tydelig kommunikasjon med kandidater
  • Ledelse av ansatthenvisningsprogram (henvisninger har en tendens til å gi bedre resultater og forbli i selskapet lenger)
  • Intervjuverktøy inkluderer videointervju, planlegging og resultatkort for en konsistent, effektiv intervjuprosess
  • Samsvars- og journalføringsverktøy som ett-klikks bakgrunnssjekker og tilbudsbrevhåndtering
  • Rekruttering av analyser og rapportering for forbedret planlegging, evaluering av ytelsen til nyansettelser og demonstrasjon av verdien av rekruttering og innkjøp av stillinger for organisasjonen
  • Skybasert datalagring slik at HR-team kan få tilgang til nøyaktig søkerinformasjon

Mange ATS-er inkluderer nå til og med digitale onboarding-funksjoner slik at enkeltpersoner enkelt kan gå fra kandidat til ny ansatt. Digitale onboarding-verktøy inkluderer nye ansettelsesportaler, elektroniske skjemaer og integrasjoner med lønnsleverandører, som alle muliggjør raskere, helt papirløs onboarding. Når det gjøres godt, kan ombordstigning øke medarbeiderbevarelsen med opptil 82 % og produktiviteten med opptil 70 %. Så det er fornuftig at selskaper velger en ATS med tilpassede onboarding-alternativer.

De enorme fordelene med disse virtuelle rekrutterings- og digitale onboarding-verktøyene ble altfor tydelige under COVID-19-pandemien da mennesker og prosesser plutselig ble tvunget til fjernkontroll. Nå er den eksterne arbeidsstyrken kommet for å bli. Gartner spådde at mer enn halvparten av kunnskapsarbeiderne vil være helt fjerntliggende innen utgangen av 2021. Arbeidssøkere forventer videointervjuer, en papirløs ombordstigningsprosess og alternativer for eksternt arbeid. Disse enorme endringene i måten vi jobber på har også endret måten vi finner, engasjerer og beholder ansatte.

ATS-programvare har mestret automatiseringen av mange rekrutteringsprosesser og muliggjort målrettede rekrutteringsstrategier. De tilbyr verktøy som gjør rekrutterers jobber enklere og gir en enestående kandidatopplevelse. Rekrutterere og HR-team kan enkelt nå flere søkere, fremme deres talentpipeline og bruke mer tid på å finne de beste kandidatene. Mange ATS-er tilbyr også en onboarding-plattform for en mest mulig effektiv, strømlinjeformet rekrutterings- og ansettelsesprosess.

Dagens ATS-løsninger gir flere verktøy og data enn noen gang før. Men de utvikler seg fortsatt etter hvert som arbeidsverdenen utvikler seg. Deretter skal vi se på hva eksperter spår for fremtiden til ATS-teknologi og hvordan det vil påvirke HR-strategier.

Fremtiden til ATS

I løpet av de drøye to tiårene siden søkersporingssystemer dukket opp, har de blitt sentrale for rekruttering og ansettelse. 78 % av ansettende fagfolk sier at kandidater de finner med sin ATS er ansatte av høyere kvalitet. Hybrid- og fjernarbeid trender mot varighet, ifølge Gallup. ATS-programvaremarkedet forventes å vokse med en CAGR på 4,6 % fra 2021-2026, da den estimerte verdien vil nå nesten 1,5 milliarder dollar.

Gitt den positive holdningen til rekrutterere og positive markedsvekstspådommer, er det usannsynlig at organisasjoner som bruker ATS-teknologi vil slutte å bruke den. Flere og flere selskaper som tar i bruk programvaren vil fortsette å drive innovasjonen. Alt det å si, rekrutteringsprogramvare vil bare fortsette å bli bedre. Verktøy for å hjelpe rekrutterere med å finne de beste kandidatene vil fortsette å bli forbedret.

Her er hva ekspertene spår for ATS-programvare i 2022 og utover:

Hva kan du forvente av fremtidens #ApplicantTrackingSystems? Sjekk ut @ClearCompanys siste innlegg for å se hvordan #ATS-programvaren har utviklet seg og hvor den er på vei:

ATS-er vil etterligne sosiale medier

Ettersom funksjoner som resume-parsing har blitt bedre, har ATS-er vært i stand til å lage mye mer detaljerte kandidatprofiler. Mange ATS-er integrerer til og med sosiale medier som LinkedIn for å få inn mer informasjon om hver kandidat. Som et resultat har kandidatprofiler begynt å ligne mer på porteføljer enn CVer i en effektiv ATS.

Disse omfattende profilene betyr at rekrutterere får et mer fullstendig bilde av hver søker og enkelt kan sammenligne informasjon som mange års erfaring og ferdigheter. Etter hvert som ATS-programvaren fortsetter å utvikle seg, er det sannsynlig at de kjente elementene i profiler på sosiale medier vil bli mer vanlig.

ATS-er vil matche avviste kandidater til nye stillinger

Ofte møter rekrutterere gode kandidater som ikke passer best for stillingen de søkte på. Men det betyr ikke at de er en dårlig kandidat. ATS-er gjør det allerede mulig for rekrutterere å fokusere innsatsen på de beste kandidatene. Det er høyst sannsynlig at de fleste rekrutterere kan oppdage en kandidat hvis ferdigheter er mer egnet til en annen ledig stilling.

Men over tid er det uunngåelig at noen gode kandidater har gått tapt i stokkingen. I fremtiden betyr ATSs AI-evner at systemet vil være i stand til å identifisere og vise tidligere søkere hvis profil samsvarer med en ny rekvisisjon. ATSs evne til å identifisere vekst- og salgsfremmende muligheter for nåværende ansatte vil bli mer raffinert. Det er et kraftig verktøy for enhver organisasjon – medarbeiderutvikling kan forbedre oppbevaring med opptil 34 % og engasjement med 15 %.

ATS UX vil fortsette å bli bedre for søkere og administratorer

Hvis du har jobbet med rekruttering eller HR i noen år, har du sett store forbedringer av ATS-brukeropplevelsen (UX) for både søkere og daglige brukere av programvaren. Etter hvert som vi bruker programvare i flere områder av arbeidet vårt, ble kandidater, ansatte og brukeropplevelse allerede blitt en topp prioritet. Med pandemien som krever digital-first-arbeidsplasser, ble behovet for effektiv UX befestet.

Som Josh Bersin sier det, er «erfaringslaget» av HR-programvare et hovedfokus for leverandører av HR-teknologi. I følge Bersins 2021 HR Tech Guide, beveger HR-teknologi seg inn i neste fase av utviklingen. På dette tidspunktet styrer HR-teknologien effektivt talentanskaffelsesstrategi, ytelse og engasjement. Nå, sier Bersin, vil HR-teknologi, inkludert ATS-er, muliggjøre produktivitet og optimere ytelsen samtidig som de tilbyr den mest intuitive brukeropplevelsen som mulig.

Mellom deres nåværende evner og det som kommer, vil du ikke gå glipp av hva et søkersporingssystem kan gjøre for rekrutterings- og ansettelsesstrategiene dine. Du trenger en ATS-løsning som kan vokse med bedriften din. Det bør drive rekrutterings- og ansettelsesstrategier som gjør HR-teamet ditt i stand til å finne, engasjere og beholde best passende ansatte.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *