Ufeilbarlige teknikker for å lære mer

Det må være veldig frustrerende for deg å studere, studere, studere og ikke være i stand til å lære innholdet du trenger for å bestå en test – det være seg en MBA, høyskole eller høyskole opptaksprøve. Dette skjer sannsynligvis fordi du mangler å velge en effektiv studiemetode ledsaget av tilstrekkelige teknikker for at du skal lære mer og effektivt.

I denne artikkelen vil vi presentere de beste teknikkene for deg å lære innhold og føle deg trygg på å sette denne tilegnede kunnskapen på prøve. Og vi skal fortsatt vise hvor mye en effektiv studiemetode hjelper deg å lære på en perfeksjonert måte og ikke bare ved å huske informasjon.

Studiemetode Hvorfor ha en?

begrepet studiemetode kjennetegnes ved bruk av teknikker som letter og forbedrer en persons læring. Å bruke en metode som passer best til din profil har en tendens til å forbedre din evne til å absorbere kunnskap og dermed lære mer effektivt, og hjelpe deg til å lykkes i tester, opptaksprøver, konkurranser og andre situasjoner som krever din evne til å eksponere kunnskapen din.

Det er mange studiemetoder som allerede er testet av lærere, eller fagfolk som forsker på dette emnet, og noen av dem er veldig kjente, og andre er ukjente. La oss snakke om noen.

Pomodoro-metoden

En av de mest kjente teknikkene er Pomodoro. Nøkkelen til å forstå Pomodoro-metoden er timing.

Og hvorfor det?

Vel, det er nesten enighet om at de fleste av oss kan fokusere på en oppgave i omtrent 20-30 minutter på det meste, og etter det begynner tankene våre å vandre og fokus går tapt.

Med tanke på dette premisset ble Pomodoro-metoden laget slik at vi kunne planlegge studietiden vår, inkludert denne gangen at vi skal gi hjernen en pause. Ved å bruke en timer, som laget en høy lyd etter 25 minutter, klarte Francesco Cirillo dermed å løse tidsproblemet sitt.

Hvordan gjorde han det?

Han bestemte seg for å bruke disse 25 minuttene til å dedikere seg 100 % til en planlagt oppgave uten avbrudd. Etter den tid ville det være en planlagt pause på 5 minutter for snart å komme tilbake på jobb igjen.

Metoden er effektiv fordi den tvinger deg til å studere hardt i 25 minutter, og på slutten gir den deg en 5-minutters belønning, som du kan bruke til å leke med hunden din, tenke på livet, eller bare gi hjernen en pause.

Denne pausen vil utgjøre en betydelig forskjell i løpet av studiet.

Interleaved studiemetode

Ideen om å blande fag og fag har alltid vært interessant fra et læringssynspunkt.

Organisering av studier innenfor dette perspektivet får hjernen vår til å hvile fra et spesifikt emne, noe som hjelper vår evne til å lære og fortsatt unngå mental utbrenthet, som er når vi når grensen for mental trening.

Et forslag som vil forbedre denne studieteknikken ytterligere, er å diversifisere fagene mye, begynne med et humanistisk fag, deretter ta en pause og deretter blande med et emne med eksakte vitenskaper. På denne måten er det et mangfold av temaer som vil unngå fysisk og mental tretthet.

tankekartmetode

Å bruke tankekartteknikken er spesielt effektiv for de som liker å visualisere temaer, emner og nøkkelord.

Det mentale kartet fungerer som følger: du tar et papir (eller en Word-side) og sentrerer det sentrale emnet som er studert. La oss forestille oss at det er andre verdenskrig. Det er det sentrale temaet, som så bærer sine underemner, nøkkelord eller bifag.

I diagrammet vil vi altså ha Hitler, Nazi-Tyskland, Holocaust, Allierte, Invasjoner, Hiroshima-bombe, kort sagt alle temaene og nøkkelordene som vil få deg til automatisk å huske innholdet i emnet.

Denne teknikken er en av de mest interessante og effektive og kan brukes til å studere ethvert emne.

Praktisk testmetode

Den praktiske testteknikken er en av de mest effektive for å studere innhold rettet mot tester som ENEM, konkurranser eller opptaksprøver.

Tanken her er å teste, teste og teste. Gjennomføre simuleringer, løse øvelser, ta eksamener fra tidligere konkurranser, kort sagt, implementere all kunnskapen som er tilegnet og tilegne seg enda mer med korreksjoner og kontinuerlig assimilering.

Den praktiske prøven er en effektiv måte å lære og beholde innhold på. Det er mer fokusert på å studere emner relatert til høyskoleopptaksprøver og konkurranser, så hvis interessen din på kort og mellomlang sikt passerer en av disse testene, er den praktiske studiemetoden veldig effektiv.

Bruker mer idiotsikre studieteknikker

I tillegg til metodene nevnt ovenfor, er det dusinvis av teknikker som helt sikkert vil hjelpe deg med å beholde innhold, studere mer effektivt og lære fag.

sammendrag

Teknikken med å oppsummere innhold har alltid vært brukt med en viss grad av suksess, men for å få det til å fungere, er det nødvendig med stor forsiktighet i ordene som velges for å oppsummere et emne, eller en bok det gjelder.

Denne teknikken brukes ofte i litteraturen for å oppsummere en roman med hundrevis av sider, og vi må ta hensyn til hva som er viktigst i innholdet. Å oppsummere en bok eller et emne bør derfor være en teknikk som brukes med stor forsiktighet, ettersom de valgte ordene faktisk skal syntetisere de viktigste aspektene ved det emnet eller romanen.

omfattende avhør

Denne teknikken er veldig effektiv og brukes allerede naturlig av nysgjerrige mennesker, som alltid vil vite årsaken til ting.

Teknikken består i at du, ved å ta et tidligere utsagn i et studert innhold, sette det tilbake i form av et spørsmål og begrunne svaret, mate hjernen din enda mer med det emnet og fikse innholdet på en mye mer effektiv måte.

Denne teknikken er mer effektiv for å skrive tester eller tester som krever større artikulering av ideer og ord. Den er rik, fordi den jobber med opprinnelsen til de foreslåtte temaene.

For eksempel, hvis den aktuelle studien handler om andre verdenskrig, vil metoden fokusere på å stille spørsmål ved ting som: hvorfor startet andre verdenskrig? Hvorfor startet Tyskland konfliktene som resulterte i andre verdenskrig? Det vil si at du lager et spørsmål om emnet som er studert, og når du svarer, fikser du studiet enda mer, og til og med utøver kunsten å skrive og bygge en resonnement.

selvforklaring

Denne studieteknikken er fantastisk for de som liker å snakke med seg selv. Dette er fordi ideen her er at så snart du er ferdig med å studere et innhold, stopper du opp og begynner å forklare deg selv hva emnet faktisk tok for seg, og hvordan det ble mottatt.

Det beste er å forklare med dine egne ord, noe som gjør det lettere for hjernen din å konsolidere det emnet og fikse kunnskapen.

Å bruke selvforklaring kan være enda mer effektivt hvis det brukes sammen med den omfattende avhørsteknikken.

mnemonisk studie

Navnet kan virke rart, men denne studiemetoden er en av de nyeste, som ble veldig kjent med forberedende kurs til konkurranser og opptaksprøver. Husker du sangene sunget av lærere som snakker om emnet som tas opp i klassen? Vel, disse sangene, morsomme frasene, rimene, alle er en del av teknikken som kalles mnemonic.

Hun anbefales sterkt for kreative mennesker, som liker å bruke kreativitet for å lære innhold.

Teknikken fungerer for alle fag, du trenger bare å bruke kreativitet for å gjøre deg forstått. Det er definitivt den morsomste metoden, og den kan være veldig effektiv.

kontinuerlig lesing

Dette er en mer tradisjonell studiemetode for læring. Har du ikke festet innholdet ennå? Les teksten på nytt, se gjennom videoen, studer innholdet på nytt.

Begrepet kontinuerlig lesing fokuserer mer på tekster, men selve ideen kan brukes om andre studieverktøy. Tanken her er å lese og lese en tekst på nytt til innholdet er lettere å lære av deg.

Det er en hel plan om å gjøre nye lesninger av et emne, og normalt gjøres den første lesingen raskere og mer overfladisk, og de følgende er langsommere og mer spesifikke, med bedre resultater etter hvert som nye lesninger gjøres.

Konklusjon

For de som trenger å lære fag, eller studere systematisk for et eller annet akademisk prosjekt, eller for å bestå en konkurranse, eller en vestibulær, eller ENEM, eller for noen forfremmelse i selskapet, for disse menneskene, bruk av metoder som forbedrer læringen deres vil være avgjørende for at du skal lykkes med dine mål og mål.

Å velge den som passer best for din profil er første steg mot å gjøre studiet effektivt og du lærer mer og bedre.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *