Trenger du hundeforsikring? › Årsaker og mer

Din Bello er en ekte kalvebiter og elsker postmannens lår? 🐶 Kun en kanadisk spesialist kan gjøre ryggmassasje? Hmm, da bør du nok raskt bestille riktig hundeforsikring fra forsikringsappen Sophia.

Hva er hundeforsikring?

Begrepet hundeforsikring refererer ofte til ulike typer forsikringer. Så la oss prøve å få litt klarhet her først.

Ansvarsforsikring for hunder

Den trolig viktigste forsikringen, som hos oss tobente venner, er beskyttelse mot erstatningskrav fra tredjeparter. Med andre ord, hvis Wauzi forårsaker skade, er du som dyreeier forpliktet til å erstatte skaden fullt ut. Her snakker man om Hundeansvarsforsikring eller Ansvarsforsikring for dyreeier.

Helseforsikring for hunder

I motsetning til oss mennesker er det ikke noe statlig trygdesystem for firbeinte venner. Det betyr at ved en ulykke eller sykdom må du betale alle behandlingskostnader selv. For å beskytte deg mot høye kostnader forårsaket av sykdom eller en ulykke, kan du kjøpe en til din firbente venn Hunde helseforsikring å oppgradere. Forsikringsselskaper refererer ofte til disse ganske enkelt som hundeforsikring eller, i en slanket form, også som
hundeulykkesforsikring eller Hundekirurgi forsikring.

Saksforsikring for hunder

Skulle det oppstå rettstvister i forbindelse med din hund, er du beskyttet med din rettsvernforsikring. Du kan finne ut mer om dette i vårt blogginnlegg rettshjelpsforsikring: Slik får du dine rettigheter.

Hundeansvarsforsikring

Som dyreeier må du betale for eventuelle skader hunden eller tispen din har forårsaket. I verste fall kan denne skaden være livstruende. Se for deg at din trofaste følgesvenn løper ut på veien og forårsaker en trafikkulykke med personskader. Hvis du ikke er forsikret, må du selv betale hele beløpet for skader på ting, behandling og rehabilitering. Dette kan bli dyrt.

Du finner mer informasjon om ansvarstemaet i vårt blogginnlegg Personlig ansvarsforsikring er et must – ingen hvis eller men.

Hvor mye koster hundeansvarsforsikring?

Det billigste alternativet er ofte samforsikring som en del av husholdningsforsikringen. Hos noen assurandører er en hund allerede inkludert og koster derfor ikke noe ekstra. Så sjekk først om hunden din allerede er forsikret.

Mange husholdningsforsikringer tilbyr også muligheten til å forsikre flere hunder mot en ekstra kostnad. Her kan du med kostnader fra €30 til €50 per år og hund regne ut.

Hvis inkludering ikke er mulig, får du fra € 50 per år din egen hundeansvarsforsikring for din firbeinte venn.

Bør jeg tegne hundeansvarsforsikring?

I enkelte delstater oppstår ikke spørsmålet, siden du som hundeeier er lovpålagt å tegne ansvarsforsikring. Dette er for tiden tilfelle i Steiermark, Tyrol, Salzburg, Øvre og Niederösterreich og i Wien. På grunn av omfanget av mulige skader anbefaler vi å tegne hundeansvarsforsikring.

3 tips for din hundeansvarsforsikring

Spesifiser rase riktig

Vær oppmerksom på at noen forsikringsselskaper krever tilleggsavgifter for noen hunderaser. Oppgi i alle fall rasen riktig, ellers kan det hende at forsikringsgiveren ikke betaler ved skade.

Forsikre alle hunder

Hvis du har flere hunder, må du sørge for at du har forsikret alle hundene. I tvilstilfelle vil assurandøren redusere ytelsen eller ikke betale dersom kun én hund er forsikret.

forsikre valper

Hvis hunden din har valper, bør du sørge for at valpene også er forsikret.

Helseforsikring for hunder

Skulle din elskede firbeinte venn bli syk eller bli alvorlig skadet, vil du ønske å få best mulig behandling eller en operasjon. Det er ingen nasjonal trygd for dyr, noe som betyr at du må grave dypt i din egen lomme. Bedre at forsikringen betaler for det.

Hva dekker hundes helseforsikring?

Det er flere alternativer for å ordne omfanget av forsikring for hundesykeforsikring:

  • Omfattende forsikring betaler veterinærbehandlingskostnader ved sykdom, ulykker og operasjoner og dekker også utgifter til vaksinasjoner og kontroller.
  • Hundeulykkesforsikring forsikrer kun kostnader på grunn av ulykker.
  • Hundekirurgiforsikring forsikrer kun kostnadene ved operasjoner i narkose.

Hvor mye koster helseforsikring for hunder?

En fullverdig hundesykeforsikring som dekker både ulykkes- og sykdomskostnader starter kl
ca. € 35 per måned.

Kostnadene kan reduseres betydelig ved for eksempel kun å forsikre operasjoner i narkose eller ved å begrense forsikringsdekningen til konsekvensene av en ulykke. Du får begrensede tariffer fra € 10 per måned.

Bør jeg få helseforsikring for hunder?

Som med supplerende helseforsikring for kvinner og menn, er det å tegne hundesykeforsikring en smakssak. Kostnaden for omfattende helseforsikring for hunder er ingen liten sak for mange. Nøkkelfaktorene i avgjørelsen din er:

  • Enten du helst bare vil betale mer én gang ved en ulykke eller sykdom, eller faste faste premier for forsikringen.
  • Hundens alder og rase
  • Hvor viktig er god medisinsk behandling for deg.

➡️ Vår konklusjon

Hvis et nytt firbeint familiemedlem flytter inn, bør du også sørge for passende forsikring. Hundeansvarsforsikring er et absolutt must – uansett om det er lovpålagt i staten din eller ikke.

Med hundehelseforsikring må alle selv bestemme om de foretrekker å betale behandlingskostnadene eller betale et vanlig bidrag til forsikringen. En billig forsikring mot konsekvenser av ulykker eller driftskostnader er et alternativ.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *