Topp 5 grunner til at ansatte slutter

Det er et spørsmål du tenker på hver gang en ansatt sier opp sin oppsigelse, eller når du hører om et fenomen som den store oppsigelsen: hvorfor slutter ansatte? Hvor lang tid tok det å ta avgjørelsen om å slutte? Hvordan så deres fordeler og ulemper ut? Hva var den avgjørende faktoren?

Disse spørsmålene er mer relevante enn noen gang siden 65 % av de ansatte vurderer å flytte jobb i år. Å finne ut svarene kan også ha en reell innvirkning: 52 % av ansatte som sluttet i jobben frivillig sa at lederen deres kunne ha gjort noe for å forhindre at de sluttet. La oss dykke ned i noen av hovedårsakene til at ansatte slutter og hvorfor det er så viktig å ta tak i årsakene til omsetning av ansatte.

65 % av de ansatte tenker på å slutte i år. Men vet du hvorfor? Les opp om de 5 grunnene til at ansatte forlater jobben og hvordan du bedre kan #beholde dem

Hvorfor er det viktig å beholde ansatte?

Det er kanskje et hett tema akkurat nå, men å beholde toppmedarbeidertalent er viktig selv når vi ikke ser en omveltning i arbeidsmarkedet. Fordelene med å beholde ansatte inkluderer:

 • Lavere leiekostnader
 • Opprettholde institusjonell kunnskap
 • Høyere ansattes moral og engasjement
 • Indikerer positiv bedriftskultur og høy arbeidsglede
 • Økt produktivitet
 • Mindre tid brukt på ombordstigning og opplæring av nye ansatte

En høy omsetningshastighet kan indikere større problemer i et selskap og kan være et resultat av mange faktorer, inkludert:

 • Bedriftskultur og verdier som ikke stemmer overens
 • Mangel på medarbeiderengasjement
 • Mangel på verdsettelse og anerkjennelse av ansatte

Lave oppbevaringsgrader kan da føre til problemer som påvirker virksomhetens ytelse enormt:

 • Lavere kvalitet på arbeid, produkt eller tjeneste
 • Redusert kundetilfredshet
 • Mindre oppbevaring av institusjonell kunnskap
 • Økte leiekostnader
 • Mindre tid for HR til å fokusere på strategisk arbeid, inkludert oppbevaringsarbeid

Noen av grunnene til at ansatte slutter kan være vanskelige å konkurrere med – du kan ikke matche den ansattes nye lønnstilbud eller de bytter bransje totalt. Men oftere enn ikke kan du ta opp hva som får ansatte til å slutte. Det er derfor vi i dag deler noen av de viktigste årsakene til at ansatte slutter. Behold topptalentet ditt ved å forstå hva som kan få dem til å forlate og hvordan du kan gjøre endringer slik at de ikke gjør det.

1. Arbeid-liv-balanse

Du tror kanskje at lønn er den viktigste grunnen til at ansatte forlater en jobb, men bedre balanse mellom jobb og privatliv er konsekvent rangert foran kompensasjon. Det er førsteprioritet for 63 % av jobbsøkerne, sammenlignet med 60 % som sier at lønn er viktigst. Gallups State of the American Workplace Report fant at for 53 % av de ansatte er bedre balanse mellom arbeid og privatliv «veldig viktig» når de vurderer en ny stilling.

Det er nok å si at balanse mellom arbeid og privatliv er den avgjørende faktoren for de fleste når de bestemmer seg for hvor de skal jobbe. Behold dine eksisterende ansatte ved å spørre dem hvordan de føler om deres nåværende balanse mellom arbeid og privatliv, noe du kan gjøre med anonyme medarbeiderundersøkelser. Hvis resultatene viser at ansatte er misfornøyde med balansen mellom arbeid og privatliv, har du sjansen til å gjøre positive endringer.

2. Erstatning

Visste du?

 • 46 % av kvinnene ser etter høyere lønn i jobbsøkingen kontra 34 % av mennene
 • 82 % av latinamerikanske og 67 % av svarte ansatte søker høyere lønn sammenlignet med 57 % av hvite/ikke-spanske ansatte

Til ingens overraskelse er bedre lønn en ledende årsak til at ansatte tar en ny jobb. Men visste du at ansatte som er kvinner og de som er latinamerikanske eller svarte er mer sannsynlig å søke en høyere lønn sammenlignet med menn og hvite, ikke-spanske ansatte? Det er sannsynligvis på grunn av lønnsforskjeller som eksisterer mellom menn og kvinner og hvite og ikke-hvite arbeidere.

Den beste måten å sikre at ansatte ikke slutter på grunn av lønnsforskjeller, er å ærlig evaluere kompensasjonen i organisasjonen din. Sørg for at du betaler alle ansatte likt og i tråd med deres rolle og erfaringsnivå.

3. Fleksible timer og fjernarbeid

Vi vet alle at pandemien har endret måten ansatte jobber på. Tidlig i 2020 lærte vi at fjernarbeid og fleksible tidsplaner ikke påvirket produktiviteten eller moralen negativt. Faktisk ble de raskt en preferanse, og ofte et krav, for jobbsøkere. Siden 2019 har antallet stillingsannonser som nevner fleksibilitet økt med 83 %, og disse stillingene får 35 % høyere engasjement.

Fleksibilitet på jobben fører til gladere ansatte som er mer sannsynlig å anbefale din bedrift til andre. Det er også en hovedgrunn til at ansatte vil bytte jobb. Finne ut mer:

Det er 2,1 ganger større sannsynlighet for at dine ansatte anbefaler at andre jobber i bedriften din når de er fornøyd med fleksibiliteten i arbeidsmiljøet og arbeidstidene deres. De er også 2,6 ganger lykkeligere, en nøkkelfaktor i langsiktig oppbevaring. Finn ut hvordan dine ansatte føler for å se om bedriften din trenger å revurdere sine retningslinjer for fleksible arbeid.

4. Karriereutvikling

Karriereutvikling er vanligvis rangert blant lønn og balanse mellom arbeid og privatliv som en avgjørende faktor for å bytte jobb. 94 % av de ansatte ville vurdert å bli lenger i et selskap hvis det investerte i deres vekst. Det er spesielt viktig for yngre generasjoner av arbeidere – 41 % av millennials vil bytte jobb for faglige utviklingsmuligheter kontra 27 % av Gen X og babyboomere. Ifølge Gallup driver støtte til ansattes utvikling deres prestasjoner, motivasjon og til slutt bedre forretningsresultater.

Visste du? 94 % av de ansatte ville vurdert å bli lenger i et selskap hvis det investerte i deres vekst.

5. Mangel på engasjement

Det er mange grunner til at ansatte kanskje ikke føler seg engasjert på jobben, de fleste skyldes årsakene til omsetning vi har diskutert i denne artikkelen. Det er lett å se at hvis en ansatt føler at de har en dårlig balanse mellom arbeid og privatliv, en utilstrekkelig lønn, mangler fleksibilitet og ikke har noen muligheter til å avansere, er det usannsynlig at de føler seg engasjert i arbeidet sitt.

Det er derfor det kan være så fordelaktig å måle engasjement. Engasjerte ansatte har 59 % mindre sannsynlighet for å se etter en ny jobb. Når du kan identifisere engasjerte ansatte, kan du finne ut hva som holder dem mest engasjert og lære mer om hva som kan trekke selv de mest engasjerte teammedlemmene til et nytt selskap. Du kan også finne måter å øke engasjementet på hvis ansatte indikerer at de føler seg frakoblet.

Du kan bruke medarbeiderundersøkelser for å lære mye om hvordan dine ansatte har det. Deretter kan du implementere strategier for oppbevaring av ansatte basert på innsikten du får:

 • Undersøkelser av ansattes engasjement for å måle sentiment i hele selskapet
 • eNPS-undersøkelser for å lære om arbeidstilfredshetsnivåer
 • DEI-undersøkelser for å finne ut om ansatte føler tilhørighet
 • Emosjonelle velværeundersøkelser for å forstå hvordan ansatte har det

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *