Topp 11 funksjoner å se etter i ATS-programvare

I dag bruker de fleste av oss dedikert, kraftig programvare (eller til og med flere forskjellige deler av programvaren) for å utføre jobbene våre hver dag. Søkersporingsprogramvare, også kjent som et søkersporingssystem (ATS), spiller en fremtredende rolle i talentanskaffelsesstrategier for de fleste HR-team. 94 % av HR-fagfolk sa at implementering av programvaren hadde en positiv innvirkning på prosessen deres.

Formålet med en ATS er å hjelpe HR- og ansettelsesteam med å holde seg organisert, finne flere kandidater og fullføre oppgaver raskere. Det hjelper dem å skape en kandidatopplevelse som gjør det enkelt for søkere å søke og gå gjennom ansettelsesprosessen. Det gjør hverdagslige oppgaver enklere, øker rekrutteringsrekkevidden og etterlater et positivt inntrykk, selv på søkere som ikke blir ansatt.

Den beste ATS-løsningen for virksomheten din vil positivt påvirke ikke bare rekrutteringsteamet ditt, men også søkere. Fortsett å lese for å finne de beste funksjonene du kan se etter i programvare for søkersporing.

På markedet for #ATS-programvare? Sjekk ut @ClearCompanys liste over 11 ATS-funksjoner du må ha:

Toppprogramvarefunksjoner for søkersporing

Søkersporingsprogramvare har kommet langt fra sin første iterasjon som CV-parsing kandidatdatabaser. Selv om det høres bra ut, med så mange tilgjengelige løsninger, hvordan velger du den rette? Nøkkelen til å ta den riktige avgjørelsen er å velge programvare med et robust sett med funksjoner som kan tilpasse seg virksomhetens skiftende behov. Du vil også være sikker på at programvaren er godt vedlikeholdt, oppdateres regelmessig og har et pålitelig, tilgjengelig støtteteam.

En måte å finne ut hvilke funksjoner som er essensielle er ved å snakke med HR-avdelingen din om målene deres for det nye året. Finn ut hvor de trenger ekstra støtte eller ressurser. Kanskje må rekruttererne dine raskere kunne finne tidligere kandidater for å nå målet om å pleie talentmiljøer i 2022. HR-spesialister som har som mål å redusere ansettelsestiden vil sannsynligvis ønske en ATS som produserer detaljerte, nøyaktige rapporter for å hjelpe dem spot ineffektivitet.

Heldigvis er ATS-markedet fullt av alternativer som vil møte dine behov. Dette er noen av de mest ettertraktede ATS-funksjonene:

 1. Personlig tilpassede ATS-funksjoner
 2. Integrerer med eksisterende programvare
 3. Ledelse av stillingsstyre
 4. Merkede karrieresider
 5. Skybasert, nøyaktig, tilgjengelig
 6. Mobil- og tekstverktøy
 7. Omni-søk for kandidater
 8. Robuste intervjuverktøy
 9. Ledelse av henvisningsprogram
 10. Kundeservice
 11. Rask, enkel implementering
 12. Rapporter og analyser

1. Personlige ATS-funksjoner

Uansett hvilken programvare for søkersporing du velger, er det viktig å velge et system som tilbyr en rekke funksjoner som kan tilpasses dine behov. En ATS som kan skreddersys for å passe bedriftens behov vil være i stand til å takle endringer i bransjen din og tilpasse seg etter hvert som virksomheten din vokser.

2. Integrerer med eksisterende programvare

Å ta inn ny programvare betyr ikke at du dumper all den gamle programvaren. Det betyr at en ATS som er kompatibel med dine eksisterende verktøy er avgjørende. Du vil finne programvare for sporing av søkere som integreres med programvaren de ansatte allerede bruker for rekruttering og ansettelse:

 • Lønn og fordeler programvare
 • Vurderingsprøver
 • Bakgrunnssjekker
 • Kalenderapper
 • Verktøy for stillingsannonser
 • Enkel pålogging (SSO)

3. Job Board Management

Du kan nå flere kandidater med en ATS som raskt og enkelt legger ut dine ledige stillinger på tvers av jobbtavler. Det lar rekrutterere administrere innlegg fra ett sentralt sted, hvor de kan oppdatere stillingsposter, fremme stillinger og sjekke statusen til åpne rekvisisjoner. Finn en bredere, mer mangfoldig kandidatpool ved hjelp av en ATS.

4. Merkede karrieresider

En merket karriereside er med på å styrke din arbeidsgivermerke, noe som har større effekt på kandidatopplevelsen enn du kanskje tror. Karrieresiden din er vanligvis det første stedet kandidater samhandler med arbeidsgivermerket ditt, så det er viktig å gjøre et varig og positivt inntrykk. Start på rett fot med hver søker med en karriereside som viser hva det å jobbe i bedriften din handler om.

5. Skybasert, nøyaktig, tilgjengelig

En flott moderne ansettelsesplattform er ikke bare fullpakket med funksjoner: den er tilgjengelig fra hvor som helst du har en internettforbindelse. En skybasert plattform vil ha den nyeste informasjonen tilgjengelig. Det gir rekrutterere og ansettelsesteam muligheten til å dele notater og slå opp kandidatdata med forsikring om at informasjonen deres er oppdatert.

Hvorfor trenger din ATS tekstverktøy?

 • 97% av amerikanerne eier en mobiltelefon.
 • Tekstmeldinger har en åpningsrate på 99 %.
 • Kandidatens svarfrekvens hopper med så mye som 50 % med tekstverktøy.
 • ClearCompany Text-to-Apply-brukere har 3,5 ganger så mange kandidater og 400 % raskere ansettelsestid.

6. Mobil- og tekstverktøy

97% av amerikanerne eier en mobiltelefon. Vi åpner nesten alle tekstmeldingene våre – 99 % – og svarer raskt på dem. Arbeidsgivere sier at de ser en kandidatresponsrate som er nesten 50 % høyere med tekstmeldinger. Det er tydelig at mobilkommunikasjon er en sikker måte å komme i kontakt med søkere på.

Hos ClearCompany ser kundene våre 3,5 ganger antall kandidater og en 400 % raskere ansettelsestid ved å bruke Text-to-Apply. Med Text-to-Apply kan kandidater sende inn en jobbsøknad via tekstmelding på sekunder. Derfra kan HR-fagfolk kommunisere med kandidater via ClearText, åpne en pålitelig kommunikasjonslinje og lage en oversikt over tekstsamtaler i deres profiler.

7. Kandidat Omni Search

I et konkurranseutsatt arbeidsmarked søker rekruttererne dine etter uutnyttede talentmasser – en er tidligere søkere. Din ATS bør ha avanserte søkefunksjoner som lar rekrutterere raskt søke etter kandidater basert på informasjon som rekvisisjonsstatus og plassering. Med smartere søkefunksjonalitet kan rekrutterere holde kontakten med en stor pool av engasjerte kandidater som kan være den perfekte matchen for en åpen rolle i fremtiden.

97 % av amerikanerne har en mobiltelefon — så hvis #ATS ikke inkluderer tekstverktøy, er det på tide med en oppgradering. Sjekk ut @ClearCompanys 11 ATS-funksjoner du må ha:

8. Robuste intervjuverktøy

Søkersporingsprogramvaren du velger bør gjøre det enkelt å planlegge intervjuer, stille rettferdige spørsmål og vurdere kandidater. Det finnes en rekke verktøy å se etter som kan hjelpe teamene dine med å gjennomføre bedre intervjuer:

 • Videointervju
 • Intervjuplanlegging
 • Intervjuguider
 • Intervju scorekort

9. Ledelse av henvisningsprogram

Ansatthenvisninger er konsekvent en av de mest verdifulle måtene å finne kvalifiserte kandidater på. Det er mer sannsynlig at henvisninger blir ansatt, blir lenger i selskapet og kan spare arbeidsgivere $7500 i rekrutteringskostnader. Se etter en ATS som kan hjelpe deg med å administrere et vellykket henvisningsprogram for ansatte i din bedrift.

10. Rapporter og analyser

For å bruke ATS-en din til å informere rekrutterings- og ansettelsesstrategi, må den generere detaljerte, nyttige rapporter rundt viktige ansettelsesstatistikker. Alle dataene din ATS samler inn rundt rekrutterings- og ansettelsesprosessene dine hjelper deg med å identifisere hvilke som fungerer og hvilke som må være mer effektive. Med den kunnskapen kan du forbedre prosesser for å redusere kostnader, fjerne flaskehalser og skape en bedre kandidatopplevelse.

11. Rask implementering og utmerket kundeservice

Selv om det ikke er en funksjon i selve programvaren, kan implementering ha en effekt på suksessen til ATS. En dårlig implementeringsopplevelse kan føre til at ansatte er mindre entusiastiske til å bruke et nytt verktøy. Men et flott ATS vil ha prosesser på plass for å gjøre implementeringen rask, grundig og nyttig. Snakk med programvarerepresentanten din om typiske implementeringstidslinjer og andre selskapers erfaringer med prosessen deres.

Sammen med hva du kan forvente under implementeringen, vil du være sikker på at teamet ditt vil ha tilgang til tilstrekkelig støtte når programvaren er installert. Still representanten din disse spørsmålene:

 • Vil bedriften min få økt støtte under implementeringen?
 • Vil bedriften min ha en dedikert støtterepresentant etter implementering?
 • Hvordan kan vi kontakte vår supportrepresentant eller team?
 • Hvor lang er den typiske responstiden fra supportteamet ditt?

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *