tips til kvinder, der ønsker at påtage sig

Under pandemien steg antallet af virksomhedsejere med 40 %. Selvom tallene viser fremskridt, var det ikke let for kvinder at indtage denne plads.

I 1932 fik kvinder for første gang stemmeret. Indtil 1962 havde gifte kvinder brug for deres mands tilladelse til at arbejde uden for hjemmet, da de blev anset som «udygtige». Det er kun 60 år siden, at kvinden fik tilladelse til at foretage den individuelle skatteyderregistrering (CPF), hvilket gjorde det umuligt for hende at have en bankkonto eller registrere en virksomhed.

Selv med alle de opnåede resultater og fremskridt, er der stadig mange udfordringer, som kvinder skal stå over for, og mål opnået af kvinder, og iværksætteri kommer som en stor allieret i jagten på ligestilling.

Foretagsomhed er ikke en let opgave, så at være kvinde og foretage sig er en handling af mod. Derfor inviterer vi dig til at lære lidt mere om dette udfordrende univers kaldet kvindeligt iværksætteri. God læsning 😀

Hvad er kvindeligt iværksætteri?

I teorien refererer begrebet «kvindelig entreprenørskab» til virksomheder, der er skabt og ledet af kvinder. Men i praksis går dette udtryk langt ud over det.

Kvindelig iværksætteri siger meget om ledelse og kvinders tilstedeværelse i spidsen for store og små virksomheder. Tanken er at dekonstruere sociale barrierer, da kvinder har søgt ligestilling i lang tid.

Kvinder er blevet stærkere og mere relevante i erhvervslivet. Ifølge Den Internationale Arbejdsorganisation (ILO) er virksomheder, der har kvinder i lederstillinger, mere rentable.

Derfor er det ekstremt vigtigt at diskutere kvinders deltagelse i erhvervslivet, enten for at give deres virksomheder større synlighed eller for yderligere at forbedre produkter og tjenester, som er grundlæggende for landets økonomi.

Når alt kommer til alt, ud over at bekræfte kvinders position som essentiel i samfundet på alle områder, kan det at kende kvindeligt iværksætteri være det første skridt for kvinder til at dedikere sig til aktiviteter og tilskynde andre kvinder til at følge samme vej.

Hvor vigtigt er kvindeligt iværksætteri?

Ud over at fremhæve den kvindelige styrke i erhvervsmiljøet, som er portrætteret som en af ​​søjlerne for ulighed mellem kønnene, og at bringe betydelige økonomiske overskud, går betydningen af ​​denne bevægelse meget længere.

I en nylig undersøgelse udført af Instituto Rede Mulher Empreendedora i 2021 var det muligt at identificere, at 34 % af kvinderne allerede har været udsat for en form for vold i hjemmet. 48% af dem forlod voldelige forhold takket være iværksætteri. I det nuværende scenarie ledes 4 ud af 10 husstande af kvinder, der forsørger husstanden.

Antallet af kvindelige hovedpersoner i deres eget liv stiger hver dag. De bestemmer deres forretning og familie, uden at være afhængige af nogen for at overleve.

Ifølge Global Entrepreneurship Monitor (GEM) peger den på, at kvinders iværksætter-selvværd er steget, hvilket kvinder i tidligere undersøgelser ikke så sig selv lige så succesfulde som mænd.

I dag udgør kvinder allerede halvdelen af ​​den befolkning, der driver virksomheder, men de er stadig den mindste del, der bliver ejere af en mere struktureret virksomhed, og det er denne ligestilling og synlighed, kvinder har søgt på markedet.

Hvordan er kvindeligt iværksætteri i Brasilien?

Selvom vores land er udviklet og har et perspektiv om vækst i kvindeligt iværksætteri, bliver der ikke gjort meget for at give dem muligheder for yderligere udvikling på markedet.

Forskere peger på, at dette problem er direkte forbundet med samfundet og kønsfordomme, det vil sige, at størstedelen af ​​samfundet må tro, at kvindeligt iværksætteri er ønskeligt og opnåeligt i vores land for at få større betydning.

Lande som Island og Portugal har lavet love, der giver støtte og synlighed til kvinder, hvor en af ​​klausulerne er: Virksomheder, der betaler lavere løn til kvinder, kan få bøder.

Under pandemien var virksomheder ledet af kvinder de hårdest ramte her i Brasilien. Nogle eksempler på nicher er indkvartering, mad og skønhed.

På den anden side var virksomheder, der havde kvinder ved roret, mere adrætte og tilpassede sig bedre midt i kaos. Forretningsmodeller blev tilpasset, muligheder blev identificeret, og med robusthed gav mange ikke op.

Tendensen er væksten af ​​kvinder i spidsen for erhvervslivet i Brasilien. Netværk og institutter for kvindeligt iværksætteri søger måder at få et land med mere sorority og netværksopbygning, for at styrke denne handel, så kvinder i stigende grad kan være selvstændige og spore deres iværksættervej med mere sikkerhed og færre sammenligninger.

Vanskeligheder, som iværksættere stadig står over for

Machismo, chikane og fordomme er stadig til stede, når det kommer til kvindelige iværksættere. Den dobbelte rejse og manglen på incitament er konstante udfordringer.

I Brasilien har kvinder ringe adgang til kapital til at investere, står over for vanskeligheder med at få lån og investere i deres virksomheder, renterne er højere end mænds, og det betyder, at nogle projekter ikke skrider frem – selv tager mindre beløb og indbetaler i dag.

Merværdien af ​​den kvindelige virksomhed anses også for at være lavere, da de fleste af dem arbejder inden for skønhedsområdet eller i fødevaresektoren.

At forene arbejdsliv og privatliv er også en stor udfordring. De fleste kvinder arbejder 7,5 timer mere end mænd på grund af dobbeltvagten. Og selv med mere avanceret uddannelse end mænd, tjener de stadig mindre end dem i nogle stillinger.

Ud over at have forhandlings- eller teknologiske færdigheder identificeret som «mindreværdige», for at udføre forretningskontrol i f.eks. notesbogen. Og mange kvinder, der påtager sig, tror ikke på deres potentiale på grund af pres fra samfundet og manglende opmuntring fra de kompetente instanser.

Entreprenør kvinde profil

Kvinder er ansvarlige for 55,5 % af de virksomheder, der er startet inden for de sidste 2 år.

De fleste af dem startede deres egen virksomhed med motivationen til at supplere familiens indkomst, andre fordi de havde en form for økonomisk tab og fleksibilitet var også motivation. Og 53 % af kvindelige iværksættere har børn og har brug for at jonglere med mange aktiviteter, ifølge Entrepreneurial Women Network (RME).

En stor færdighed hos kvindelige iværksættere er bløde værdiersom er adfærdsmæssige færdigheder som robusthed, empati, samarbejde, kommunikation, følelsesmæssig intelligens, evne til mere detaljeret vision og profil til at udrette flere ting på samme tid.

Iværksætterkvinder har en tendens til at have mere effektiv kommunikation, nem tilpasning til problemer, fleksibilitet til at af- og genlære noget.

Nogle kuriositeter ved iværksætterprofilen er:

  • De investerer deres penge i jagten på kvalifikation og uddannelse;
  • Har lave standardsatser;
  • De har en tendens til at overholde deres forpligtelser;
  • De er mere optimistiske, kreative og disciplinerede;
  • De har en tendens til at løse tingene mere enkelt.

4 tips til kvindelige iværksættere

I dette iværksætterunivers er det umuligt ikke at lave fejl, at være perfekt eller at være 100% klar. Så her er nogle tips til at hjælpe dig med denne udfordring:

1. Du skal have et formål

Hvad ville du gøre gratis? Hvad er dit talent? Hvad er dit formål?

Det er vigtigt, at du vælger at påtage dig noget, du identificerer dig med, og som giver mening for dig. Enhver virksomhed skal have et formål, det er derfor din virksomhed/brand eksisterer.

Det er vigtigt, at dette formål er defineret og til stede i al din kommunikation for at skabe forbindelse til dit publikum. Mærker med formål har mere end købere: de har fans.

2. Tidsstyring

At være ejer af din tid er en af ​​fordelene ved at være iværksætter, men du skal vide, hvordan du forvalter den klogt, da det dobbelte skift kræver meget.

Tid er det mest dyrebare, vi har, og det er forbundet med sundhed. At optimere processer for virksomhedsvækst og samtidig opretholde en afbalanceret personlig rutine kræver planlægning.

Iværksættere skal forene ledelsen af ​​deres virksomhed med andre aktiviteter. Derfor er det ideelle at prioritere for at undgå konflikter og søge måder at lette og kontrollere rutinen.

3. Undersøg markedet og vær opmærksom på tendenser

Markedet ændrer sig hele tiden, og forbrugernes vaner og præferencer kan ændre sig ofte. Jo mere du er opmærksom på trends, jo flere muligheder har du for at transformere din virksomhed.

Søg information for altid at være opdateret med, hvad dine kunder ønsker, og hvad de forventer af din virksomhed, undersøg dine konkurrenter, planlæg mere effektive strategier for, at din virksomhed er et skridt foran.

4. Regn med et supportnetværk

Der er adskillige netværk rettet mod kvindeligt iværksætteri for i stigende grad at tilskynde kvinder til at skabe deres virksomheder. Ideen med disse netværk er at gøre kvinders liv lettere, åbne døre til at starte og udveksle erfaringer, der kan føje til hinanden.

Et vigtigt formål er, at disse netværk styrker kvinders empowerment ved at vise dem, at ja, de ejer en virksomhed og kan være en meget succesfuld iværksætter.

Når en kvinde, der er i en gruppe, hvor alle er i en lignende proces, føler de sig velkomne, og det er lettere at genkende, hvor den personlige og forretningsmæssige skrøbelighed er for en vigtig forandring.

Kvindeforeningen er en multiplikatorhandling. At møde mennesker, der har samme formål, er afgørende for din virksomheds vækst og for at påvirke livet.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *