Tips for rekrutterere for å øke sesongbaserte ansettelsesstrategier

Sesongansettelser er i gang. Det er den tiden av året når bedrifter rekrutterer, ansetter og tar med midlertidig ansatte for å jobbe gjennom den travleste perioden. Med fortsatt mangel på arbeidskraft er det ingen enkel oppgave å finne sesongansatte.d mindre stressende arbeidsmiljøer

Rekrutterere spår at detaljhandelen vil legge til 700 000 sesongarbeidere i år, en nedgang på nesten 40 000 fra 2020. Salget er spådd å øke med 9 % og e-handelssalget med 11–15 % denne høytiden. Det legger grunnlaget for hard konkurranse om arbeiderne. Selv om rekrutterere og HR-team er altfor kjent med den konkurransen, kan forfriskende sesongbaserte ansettelsestips bidra til å nå ansettelsesmålene.

Utstyr rekrutterere og HR-team med de mest effektive strategiene og verktøyene for å finne, ansette og ta med deg en solid sesongbasert arbeidsstyrke. Vi deler fem tips for et vellykket ansettelsesløft denne sesongen.

Sesongbaserte ansettelsestips for rekrutterere:

#1. Vær spesifikk med rekrutteringsinnsats

Det kan virke opplagt, men sesongansettelser krever målrettede rekrutteringsstrategier og enkle stillingsposter. Sørg for at du legger ut og annonserer ledige stillinger på de aktuelle jobbtavlene og sosiale medieplattformene for å nå kandidatene dine. Stillingsbeskrivelsen bør angi forventninger og krav nøyaktig for å redusere antallet ukvalifiserte søkere.

Forhandlere forventer å legge til 40 000 færre arbeidere enn de gjorde i fjor. Prøv disse 5 #SeasonalHiring-tipsene fra @ClearCompany for å #rekruttere sesongansatte i år:

Sesongarbeidssøkere bør ha en nøyaktig ide om hva rollen innebærer å gå inn i intervjuet. Beskriv stillingen i detalj, inkludert forventede oppgaver, nødvendige ferdigheter og eventuelle fysiske krav for å forbedre kandidatens erfaring under sesongansettelser:

 • Den ansatte skal bistå kunder i butikken, svare på spørsmål og yte kundeservice.
 • Den ansatte vil betjene kasseapparatet, behandle kjøp og posevarer.
 • Arbeidstakeren må kunne løfte/bære 25+ pund ofte under skift.
 • Arbeidstakeren skal kunne stå mer enn 75 % av tiden.

#2. Trykk inn i talentpipelinen din

Fra august så forhandlerne en nedgang på 44 % i søknader (mot 19 % på tvers av andre bransjer) sammenlignet med starten av 2021. Kombinert med et mindre antall forventede sesongansettelser er det mer utfordrende enn noen gang å bygge et sesongbasert team. Heldigvis har HR-team en nøkkelressurs til rådighet: eksisterende talentpipelines.

HR-team som bruker en ATS er heldige siden programvaren holder styr på tidligere søkere. Med HR-programvare kan teamene dine også enkelt finne tidligere sesongansatte og nå ut med nye muligheter. Å utnytte din eksisterende talentmasse har mange fordeler ved å forbedre ansettelsesopplevelsen:

 • Tid til ansettelse redusert med opptil 50 %
 • 7 ganger høyere ansettelsessuksessrate sammenlignet med nye kandidater
 • Opptil 15 ganger høyere ROI takket være reduserte ansettelseskostnader

#3. Forenkle søknader og intervjuer

Med så mye konkurranse for sesongansatte, er det viktig å få dem ansatt raskt. Gjør det enklere for kandidater å søke med tilgjengelige søknader. Mobilapplikasjoner og Text-to-Apply er kraftige verktøy for å redusere barrierer som kan ta motet fra søkere. Bedrifter som bruker ClearCompanys Text-to-Apply rapporterer 3,5 ganger flere kandidater og 400 % raskere ansettelsestid.

Visste du? Bedrifter som bruker ClearCompanys Text-to-Apply rapporterer 3,5 ganger flere kandidater og 400 % raskere ansettelsestid.

En ATS som tilbyr virtuelle intervjufunksjoner fremskynder også ansettelsesprosessen. De fleste av oss er vant til videointervjuer på grunn av deres nødvendighet under pandemien. Nå, selv for personlige stillinger, ser bedrifter og kandidater fortsatt fordelene med videointervjuer:

 • Sparer tid og penger
 • Mål kandidaterfaring med teknologi og virtuelt arbeid
 • Nå større, mer varierte kandidatgrupper

#4. Effektivt ombord

Siden sesongansatte kun er kortsiktige (og ofte deltid), faller onboarding ofte i veien for raskere ramping. Men det er mulig å opprettholde høye standarder og ombord raskt med den beste HR-programvaren. HR-programvare tilbyr digitale onboarding-verktøy som forenkler kjedelige prosesser. For eksempel gjør bulk onboarding teamene i stand til raskt å ta med store grupper av kandidater og sende dokumenter og annen informasjon digitalt.

HR-programvare sikrer at nyansatte fullfører papirarbeid og gjennomgår retningslinjer uten å skape en stor arbeidsbelastning for HR-team. I tillegg til digital onboarding, kan bedrifter koble nyansatte med mangeårige ansatte eller gjennomføre opplæring i grupper for å bringe nye medarbeidere opp i fart.

Prøv applikasjoner som er tilgjengelige på mobil eller kan sendes inn via tekst for å få inn #SeasonalEmployees i år — og ikke slå kraften til #VideoInterviews. Få flere tips fra @ClearCompany:

#5. Tilby konkurransedyktige insentiver

Dagens arbeidsmarked er fortsatt uvanlig: Arbeidere slutter i rekordhøye antall og det er flere ledige jobber enn arbeidssøkere. Som nevnt forventer bedrifter å ansette færre sesongarbeidere i år, selv om forbrukerne forventes å øke forbruket. Resultatet? Bedrifter tilbyr insentiver for å få inn flere søkere:

 • Walgreens, CVS og Costco øker minstelønnen til $15-$16 i år.
 • Amazon tilbyr påloggingsbonuser på opptil $3000 og til og med helsetjenester og skolepenger for noen arbeidere.
 • Target håper å få inn sesongansatte med timelønnsøkninger for «topp»-vakter og undervisningshjelp.

For å holde deg konkurransedyktig og få inn de sesongansatte du trenger, kan du utforske alternativer for ytterligere insentiver. Sørg for å inkludere eventuelle insentiver som tilbys i jobbstillingene dine. Jobber innen detaljhandel og gjestfrihet har høyere omsetningshastighet selv i de beste tider. I dette enestående og uforutsigbare arbeidsmarkedet må rekrutterere ta i bruk kreative og konkurransedyktige strategier for å ansette sesongansatte.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *