Talentanskaffelse vs. Talentledelse

Personalavdelinger håndterer alt når det gjelder å administrere en bedrifts arbeidsstyrke. De finner, intervjuer og ansetter kandidater, legger til rette for onboarding og resultatstyring, og utvikler strategier for medarbeiderengasjement. HR arrangerer medarbeideropplæring og faglige utviklingsmuligheter og gjennomfører prognoser for antall ansatte og etterfølgerplanlegging. Alle disse pliktene spiller en integrert rolle i forretningsstrategien som helhet.

Uten HR er det ingen ansatte, enn si kvalifiserte, engasjerte, langsiktige ansatte. Derfor skal vi i dagens innlegg se nærmere på to deler av HR-strategien som noen ganger er sammenblandet eller forvirret, talentanskaffelse og talentledelse. Disse to funksjonene til HR-avdelingene jobber sammen for å tiltrekke og beholde dyktige medarbeidere, men hver har forskjellige roller i talentets livssyklus.

Hva er Talent Acquisition?

Talentanskaffelse er prosessen med å rekruttere, intervjue, ansette og ta inn kvalifiserte kandidater i en organisasjon. Talentanskaffelse er vanligvis en funksjon av HR, men kan være sitt eget team eller avdeling i større organisasjoner. Daglige oppgaver for talentanskaffelse inkluderer:

 • Skrive stillingsbeskrivelser og legge ut ledige stillinger
 • Sorcing og nå ut til kandidater
 • Gjennomgang av søknader og CV og gransking av søkere
 • Screening og intervju av kandidater
 • Ansettelse og introduksjon av nye medarbeidere

I tillegg til deres umiddelbare mål om å fylle åpne stillinger, har team for talentanskaffelse også strategiske mål. Deres strategiske mål fokuserer på å styrke den komplette talentanskaffelsesprosessen slik at bedrifter raskt kan finne og ansette best passende kandidater. Mål for talentanskaffelsesteam inkluderer:

 • Opprette og foredle rekruttering, ansettelse og onboarding prosesser
 • Representere arbeidsgivers merkevare overfor kandidater og skape et positivt merkevarebilde
 • Oppdager nytt kandidatkilder og fremme pålitelige talentpipelines
 • Bygge relasjoner med tidligere søkere og kvalifiserte kandidater som ikke ble ansatt
 • Justere talentanskaffelsesmål til forretningsmål

Hvert av ansvarsområdene på listene ovenfor har sine egne lister over oppgaver begravet innenfor. Det kan være overveldende for HR-team hvis fokus hele tiden trekkes i flere retninger. Kanskje det er grunnen til at 58 % av bedriftene bruker programvare for talentanskaffelse. Programvare som ClearCompany tilbyr tonnevis av verktøy for å skape en utmerket kandidatopplevelse og forenkle ansettelsesprosessen:

 • Legg raskt ut åpne jobber til flere jobbtavler
 • Lag flerspråklige applikasjoner, utvide talentmassene
 • Mobilapplikasjoner og tekstmeldingsverktøy som Text-to-Apply
 • Integrerer med LinkedIn Recruiter System Connect og LinkedIn Apply Connect
 • Automatisert intervjuplanlegging
 • Papirløs onboarding for nyansatte

Hva er Talent Management?

Talentering og ledelse går hånd i hånd. Etter å ha anskaffet topptalenter, trenger organisasjonen din en talentstyringsstrategi som engasjerer, utvikler og beholder disse A-spillerne. Talentledelse refererer til metodene og prosessene bedrifter bruker for å støtte læring og utvikling, resultatstyring, anerkjennelse og medarbeiderengasjement.

Strategien din for talentledelse spiller en avgjørende rolle for å beholde ansatte:

 • Svært engasjerte ansatte har fem ganger mindre sannsynlighet for å slutte.
 • Oppbevaringsgraden er opptil 34 % høyere når ansatte kan få tilgang til faglige utviklingsmuligheter.
 • 37 % av de ansatte sa at anerkjennelse for arbeidet deres er det beste arbeidsgiveren deres kan gjøre for å lykkes.

#TalentManagement og #TalentAcquisition er ikke det samme – men de er begge viktige hvis du ønsker å engasjere og beholde de ansatte. Finn ut mer fra @ClearCompany:

Talentledelse inkluderer alle initiativer knyttet til ansattes utvikling, ytelse eller engasjement, pluss HRs spådommer for fremtidige behov for arbeidsstyrken:

Talentstyringsstrategier kan utføres av en rekke personer avhengig av bedriftens størrelse. Mellomstore og små bedrifter kan ha talentstyringsspesialister i HR-teamet, mens større organisasjoner kan ha et dedikert talentledelseteam eller -avdeling.

Ansattes behov for talentledelse varierer også avhengig av bransje og rolle. Et stort sykehus og et lite forsikringsbyrå vil bruke forskjellige metoder for å evaluere, trene og engasjere sine arbeidere. I de fleste virksomheter deltar lederskap i talentstyringsstrategi på en eller annen måte, som å tjene som en mentor eller gjennomføre medarbeidervurderinger.

En talentstyringsløsning som ClearCompany utstyrer HR-team med verktøy for å hjelpe til med å forbedre talentstyringsmetoder og gjennomføre strategiene deres.

 • Undersøkelse av medarbeiderengasjement verktøy lar HR raskt lage undersøkelser fra en rekke maler, sende dem til ansatte og samle inn og analysere resultatene.
 • Anerkjennelses- og feiringsverktøy hjelper selskapet med å anerkjenne og feire alle ansattes store seire og milepæler.
 • Målplanleggingsverktøy hjelper ansatte med å sette SMART-mål og lar ledere gi umiddelbare tilbakemeldinger, samt fremme åpenhet og ansvarlighet over hele selskapet.

Hvorfor du trenger strategier for begge

Det har lenge vært sagt at en bedrifts beste ressurs er menneskene, noe som har blitt enda tydeligere de siste årene. Dine ansatte er det som gjør organisasjonen din til den den er. Enten du er kjent for en kultur der innovasjon blomstrer, enestående kundeservice eller et prisvinnende produkt (eller alle tre, som ClearCompany!), bestemmer medarbeiderne dine bedriftens styrker og suksesser. Derfor er det viktig å støtte folkene dine med strategier for både talentanskaffelse og talenthåndtering.

«Ansatte er en bedrifts største ressurs – de er ditt konkurransefortrinn. Du ønsker å tiltrekke og beholde de beste; gi dem oppmuntring, stimulans og få dem til å føle at de er en integrert del av selskapets misjon.»

– Anne M. Mulcahy, tidligere administrerende direktør og styreleder i Xerox Corporation

Når ansatte har en positiv talentanskaffelseserfaring, har de en tendens til å bli hos bedriften din lenger. Selv om de ikke blir ansatt, har de et mer gunstig inntrykk av din bedrift og kan være interessert i å søke i fremtiden. En sterk talentstyringsstrategi oppmuntrer til høy oppbevaring og motivasjon og skaper en kontinuerlig forbedrende arbeidsstyrke. Begge strategiene er avgjørende hvis målet ditt er engasjerte, motiverte, lojale ansatte.

Gjør din HR-avdeling i stand til å bygge talentanskaffelses- og ledelsesstrategier som er mulige ved hjelp av ClearCompanys Talent Management Platform. Våre verktøy gir ditt HR-team det de trenger for å skaffe gode medarbeidere og effektivt administrere talentets livssyklus.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *