Starte en nettbedrift i 2023: trinn-for-trinn-veiledningen

I dag blir nettbedrifter stadig mer populære, og med den raske innovasjonen innen teknologi er det nå enklere og billigere enn noen gang å starte en nettbedrift; de fleste kan startes i løpet av noen få dager eller mindre til liten eller ingen kostnad.

Men blant titalls millioner e-handelssider, utallige digitale tjenester, rikelig tilknyttede plattformer og utallige SaaS-verktøy, er det viktig å huske at det ikke er lett å starte en lønnsom nettvirksomhet. Akkurat som enhver annen virksomhet krever det mye innsats, tid og ressurser. I denne artikkelen vil vi gi deg all informasjonen du trenger for å starte din online forretningsreise i 2023.

1. Bestem hvilken type virksomhet du skal starte

Det første trinnet i å starte din nettvirksomhet er å bestemme hvilken type selskap du vil starte. Vanligvis vil dette være en logisk avgjørelse basert på din tidligere ekspertise. For eksempel kan en redaktør eller tekstforfatter ved et fullservice-markedsføringsbyrå bestemme seg for å starte et tilknyttet nettsted eller starte sin karriere innen frilansskriving. Generelt vil de beste bedriftene å starte ikke kreve mye penger å sette opp. Noen eksempler inkluderer:

  • Affiliate markedsføring
  • Digital tjenesteleverandør (webdesign, grafisk design, copywriting)
  • Dropshipping eller Amazon FBA-bedrift
  • Online trening eller coaching programmer
  • Rådgivning
  • Sosiale medier (oppretting av innhold på TikTok, YouTube)
  • SaaS (Software-as-a-Service)
  • E-handelsbutikk

Digitale tjenester, coaching og rådgivning er vanligvis de beste stedene å starte fordi de krever minst mulig faste kostnader samtidig som du kan tjene penger hjemmefra. I tillegg kan du bruke kunnskapen og ferdighetene du allerede har til å starte virksomheten din raskt. Spesielt hvis du ikke har noen forretningserfaring, er frilansing ofte den beste inngangsporten til entreprenørskap.

Oppretting av innhold på sosiale medier har potensial til å tjene folk mye penger. Likevel krever det betydelig tid og krefter å vokse et publikum (for ikke å snakke om konkurransedyktig kunnskap om plattformen).

Netthandel og dropshipping-butikker kan være svært lønnsomme, men de krever vanligvis at bedriftseiere kjøper inventar på forhånd. Noen modeller krever ikke dette, men avveiningen vil være en betydelig del av fortjenesten; hvis du dropshipping, driver du egentlig en nettbutikk på en leverandørs krone. SaaS-bedrifter kan være svært lønnsomme og krever lite eller ingen forhåndskostnader, men de krever vanligvis betydelig teknisk ekspertise og forretningssans.

2. Navngi og registrer virksomheten din

Så snart du bestemmer deg for hvilken type virksomhet du vil starte, er det på tide å navngi og registrere bedriften din. Dette er et viktig skritt fordi det vil avgjøre hvordan kundene oppfatter merkevaren din og om du kan anskaffe visse lisenser og/eller tillatelser.

En bedriftsnavngenerator kan hjelpe deg med det så lenge du vet hva du trenger for en vellykket merkevare. Når du velger et navn for bedriften din, sørg for at det:

Når du har et navn i tankene, sørg for å registrere det hos riktig myndighet. Hver jurisdiksjon har sine egne regler, men vanligvis innebærer dette å sende inn en søknad og betale et gebyr.

Ved innlevering må du bestemme hvilken type forretningsenhet du vil danne. Generelt avhenger dette av faktorer som skatteimplikasjoner og ansvarsbeskyttelse. De vanligste typene er enkeltpersonforetak, partnerskap, aksjeselskap (LLC) og aksjeselskap. Det kan også hende du må registrere deg for et skatte-ID-nummer eller få visse tillatelser/lisenser avhengig av hvilken type virksomhet du starter.

3. Lag og design ditt nettsted eller nettbutikk

Hvis du planlegger å selge produkter eller tjenester på nettet, er neste trinn å lage en nettside eller nettbutikk. Du trenger ikke en fancy nettside når du akkurat er i gang; du trenger bare noe som er funksjonelt og ser profesjonelt ut.

Heldigvis finnes det noen få alternativer for å lage et e-handelsnettsted på et budsjett. For konsulenter og digitale frilansere vil en enkel nettside bygget med Carrd eller Webflow være tilstrekkelig. For e-handelsgründere har en enkel dropshipping-side fra Shopify alt som er nødvendig for å komme i gang.

Uansett hvilket alternativ du velger, sørg for at nettstedet ditt er godt designet og brukervennlig. Det bør også gjenspeile verdiene til merkevaren din, så ta deg tid til å tenke på det visuelle og budskapet du ønsker å presentere.

4. Finn kundene dine

Når du har satt opp nettstedet eller butikken din, er det på tide å finne kunder. Dette kan være den mest utfordrende delen av å starte en nettbedrift, men det er noen få strategier som vanligvis fører til suksess.

Søkemotoroptimalisering (SEO)

SEO er en organisk markedsføringsstrategi som bidrar til å forbedre et nettsteds rangering i søkeresultater. Som en online bedriftseier er SEO avgjørende for suksess. Nye nettsteder blir imidlertid nesten alltid ofre for «Googles sandkasse», et fenomen som Google ikke har bekreftet, men SEO-eksperter og nettstedeiere er enstemmig enige om å være sant.

«Google-sandkassen» beskriver tilpasningsperioden som nye nettsteder går gjennom der rangeringene deres undertrykkes. Dette er grunnen til at SEO bør være et langsiktig mål i stedet for en umiddelbar strategi, og det kan ta flere måneder (eller lenger) før du begynner å se resultater.

Markedsføring i sosiale medier

Å lage innhold, engasjere seg med kunder og utnytte påvirkere er bare noen få taktikker som gjør sosiale medier til et uvurderlig verktøy for markedsføring av virksomheten din. Før du dykker inn i sosiale medier, er det viktig å identifisere nettverkene der målgruppen din er mest aktiv. Lag deretter innhold tilpasset deres interesser og begynn å engasjere potensielle kunder. Du kan også vurdere å kjøre betalte kampanjer på utvalgte plattformer avhengig av budsjettet ditt.

Munn-til-munn

Når du har noen få kunder, er den beste (og mest kostnadseffektive) måten å utvide virksomheten på gjennom jungeltelegrafen. Be dem legge igjen anmeldelser på Google, Yelp eller en annen relevant plattform der potensielle kunder kan lete etter informasjon om bedriften din. Du kan også oppmuntre kunder til å spre ordet ved å gi rabatter eller andre belønninger.

Google Ads, Facebook Ads og andre former for betalt annonsering kan være effektive for å generere potensielle salg eller salg. Og uten en stor sosial tilhengerskare eller Googles algoritme på din side, kan betalte annonser være den raskeste måten å få nettstedet ditt foran et publikum.

Det beste med betalte annonser er at de er ytelsesbaserte, og du kan enkelt justere budsjettet og målrettingen. På den måten, hvis en kampanje ikke gir så gode resultater som forventet, kan du raskt bytte gir til noe annet som kan gi bedre resultater.

5. Bygg merkevaren din organisk

Organiske markedsføringsstrategier tar vanligvis lengre tid å lønne seg, men over tid kan de være mer lønnsomme og effektive enn betalte annonser. Det er derfor det er viktig å investere i organisk taktikk som innholdsskaping, e-postmarkedsføring, influencer-oppsøking og PR.

Hvis du ønsker å se flest mulig resultater, bør du også bygge merkevaren din på sosiale medier ved å legge ut relevant innhold, engasjere seg med følgere og etablere tankelederskap. Ikke bare vil dette lede kunder til virksomheten din, men det kan også åpne dørene for ytterligere online inntektsstrømmer og partnerskap.

6. Skaler virksomheten din

Når du har det grunnleggende om nettvirksomheten din nede og du har satt penger til side, kan du vurdere å skalere virksomheten din. Dette kan innebære å investere i tilleggstjenester, ansette ansatte eller frilansere, og til og med utforske partnerskap med andre selskaper.

Ved å skalere virksomheten din vil du kunne nå flere kunder og generere mer inntekter, slik at du kan utvide virksomheten din og fortsette å bygge en vellykket nettbasert bedrift. Trikset for skalerbarhet er å sette ut de riktige oppgavene til de rette personene, slik at du kan fokusere på kjernen i virksomheten din mens du automatiserer så mye som mulig for effektivitet.

Sluttnote

Nettvirksomhetens verden er i stadig endring og utvikling. For å holde deg konkurransedyktig, må du følge med på de nyeste trendene, verktøyene og strategiene, og aldri slutte å lære. Hvis du følger tipsene nevnt ovenfor og holder deg åpen for nye ideer, bør du være på god vei mot suksess.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *