Sport og forsikring › Hva bør idrettsutøvere se etter?

Løping, skiturer, airboarding… har du prøvd alle trendsportene og er du hjemme i fjell og hav? Wow 🤩 Vi fra forsikringsappen Sophia viser deg hva du skal passe på når det kommer til forsikring 👇

Ulykkesforsikring for idrettsutøvere: Dette bør du være oppmerksom på

Uavhengig av om du driver med idrett eller ikke, beskytter ulykkesforsikringen deg mot de økonomiske konsekvensene av ulykker. Det spiller heller ingen rolle hvor dyktig du er, ingen er immun mot en alvorlig ulykke. I vårt blogginnlegg Privat ulykkesforsikring – viktig beskyttelse for lite penger har vi allerede en beskrivelse dersom du ennå ikke vet hva ulykkesforsikringen beskytter mot.

Ulykkesforsikring: Er idretten din forsikret?

Det som er ekstremt for en er kjedelig for en annen. Forsikringsselskapene kategoriserer også risikoene ved sport annerledes. Det som er klassifisert som en høyrisikosport og ikke er forsikret av ett forsikringsselskap, er forsikret av andre uten tillegg. Det er derfor spesielt viktig at du enten sjekker den lille skriften for å se om idretten din er forsikret eller at du spør forsikringsselskapet ditt.

❇️ Vårt tips: Spør forsikringsselskapet i god tid om idretten din er forsikret.

Ulykkesforsikring: har du blitt bedre?

Hvor rart det kan virke ved første øyekast, er det i enkelte idretter ikke nødvendigvis en fordel når det kommer til forsikring om du forbedrer deg. Dykking dypere enn 40 meter eller
Klatring med en vanskelighetsgrad over VI er ofte ekskludert fra forsikringsdekning eller kan kreve inkludering av en spesiell sportspakke. Igjen, det er viktig å sjekke forsikringsstatusen din nøye ettersom vanskelighetsgraden øker.

❇️ Vårt tips: Når klatring, dykking eller andre idretter endrer vanskelighetsgrad, sjekk om du fortsatt er beskyttet.

Ulykkesforsikring: Er redningskostnader forsikret?

Mange trendidretter foregår utendørs eller til og med på fjellet, selvfølgelig også på grunn av Corona. Enten det er (utfor) terrengsykling, fotturer/klatring eller skiturer, ved en skade kan det hende at helikopteret må komme og fly deg til sykehuset. En slik berging koster flere tusen euro. Sørg derfor for at du har et tilstrekkelig høyt beskyttelsesnivå i din ulykkesforsikring.

❇️ Vårt tips: Sjekk om søk-, rednings- og bergingskostnader dekkes av ulykkesforsikringen din. Vi anbefaler minst € 10 000 for dette.

Klubber som ÖAMTC, ARBÖ eller Alpinklubben tilbyr også beskyttelse for dette. Du finner informasjon om dette i blogginnlegget vårt. Hva inkluderer medlemskap i ÖAMTC og ARBÖ? og Alpine Club Insurance: Det rette for fjellklatring?

Ulykkesforsikring: er idrett din jobb?

Så snart du tjener penger gjennom sport eller deltar i en offisiell liga eller offisiell konkurranse, kan det hende at din private ulykkesforsikring ikke dekker deg mens du utøver sporten din. Også her er det viktig at du avklarer med ditt forsikringsselskap om og i hvilke tilfeller du er vernet.

❇️ Vårt tips: Spesiell forsikring er ofte nødvendig for profesjonelle idrettsutøvere. Du kan finne et forsikringsalternativ hos Sport Austria

Ulykkesforsikring: forsikret for idrett i utlandet?

Ja. Ulykkesforsikring er vanligvis gyldig over hele verden.

Ansvarsforsikring for idrettsutøvere: Dette bør du være oppmerksom på

I tillegg til ulykkesforsikring, som beskytter deg mot dine egne «skader», dekker privat- og idrettsansvarsforsikringen skaden du påfører andre. Du finner en generell beskrivelse av dette i vårt blogginnlegg Personlig ansvarsforsikring er et must – ingen hvis eller men.

Ansvarsforsikring: Forsikret under idrett?

I utgangspunktet beskytter privat ansvarsforsikring, som du har tegnet enten gjennom husholdningsforsikringen eller som en selvstendig forsikring, deg også i fritiden og når du utøver idretten din. Men her kreves det også forsiktighet hvis du utøver idretten din profesjonelt. Også her, som ved ulykkesforsikring, bør du absolutt avklare med forsikringsselskapet på forhånd om du er beskyttet ved erstatningskrav mot deg.

❇️ Vårt tips: For profesjonelle idrettsutøvere finnes det også tilsvarende pakker for ansvarsforsikring fra de respektive idrettsorganisasjonene som Sport Austria.

Rettsvernforsikring for profesjonelle idrettsutøvere: Dette bør du være oppmerksom på

For hobbyområdet er du beskyttet av din private rettsvernforsikring. Du finner generell informasjon om rettshjelpsforsikring i vårt blogginnlegg rettshjelpsforsikring: Slik får du dine rettigheter.

I likhet med ulykkes- og ansvarsforsikring gjelder det også for rettsvernforsikringen at en spesiell rettsvernforsikring er å anbefale når du utøver idretten din profesjonelt.

Reiseforsikring for idrettsutøvere: Dette bør du være oppmerksom på

Dersom du i tillegg ofte reiser til utlandet for dine sportsaktiviteter, er du også utsatt for risikoen for å måtte avlyse en reise, eller bli syk eller ha en ulykke under reisen. I reiseforsikringsblogginnlegget vårt vil vi vise deg hvordan du kan beskytte deg godt mot kostnadene som oppstår: Når bør jeg ta den ut?

➡️ Vår konklusjon

Uansett om du er idrettsutøver eller ikke, må du for god økonomisk trygghet håndtere forsikringssituasjonen din i god tid – før skaden oppstår. Jo mer risikable idrettene dine er, jo mer nøye bør du sjekke om idrettene også er forsikret. Ellers kan et bytte til andre forsikringsselskaper eller inkludering av sportspakker være nødvendig. Profesjonelle idrettsutøvere – eller idrettsutøvere som deltar i konkurranser eller mesterskap – bør sjekke svært nøye om de også er beskyttet når de utøver sporten.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *