Spis froskenmetoden: definisjon, fordeler og tips

Spis frosken! Selv om Eat The Frog-metoden høres rar ut, er det en mye brukt tidsstyringsmetode i disse dager for å forbedre selvorganisering og få kjedelig arbeid gjort i tide. I en setning er dette prinsippet en metode der oppgaven som virker mest ekkel og som du ønsker å unngå gjort det første blir til. Det er borte og resten av dagen virker mye lettere. Som med ABC-analysen er det en tidsstyringstilnærming som også kan brukes hjemme.

Metoden er imidlertid ikke så enkel som froskeprinsippet lyder. Fordi det kan ganske skremmende Vær den første til å ha en avslappende samtale med sjefen din. Imidlertid er utsettelse en av de største tidssløserne på arbeidsplassen! Så les denne artikkelen i fred og ro lær de fineste punktene i dette produktivitetshacket. Etter det, spis frosken med velbehag!

Hva er froskemetoden?


Spis frosken-prinsippet var Suksesscoach og forfatter Brian Tracy utviklet og har ikke så mye med faktiske frosker å gjøre. Å spise frosken representerer en vanskelig oppgave som ville satt de fleste av dem, siden det ikke er særlig appetittvekkende å spise en sannsynligvis slimete amfibie! Det er slik de fungerer Frosker som metafor og trenger faktisk ikke å spises.

Mange Folk utsetter ubehagelige oppgaver, gjør hovedsakelig det de har lyst til og ignorer resten. Det oppstår en skikkelig utsettelse, der bare det mest nødvendige av gjøremålene gjøres. Utsettelse skaper uunngåelig tidspress, som til slutt fører til stressede ansatte.

I sin bok beskriver Brian Tracy muligheten for en ubehagelig oppgave å gjøre med en gang og ikke utsette. Så utsettelse har praktisk talt ingen sjanse, fordi følgende oppgaver utføres med glede hvis frosken allerede er spist! Med metoden kan motivasjonen i teamet holdes høy og mål nås i selvledelse, siden alle bestemmer selv hva en frosk representerer.

Et eksempel på Eat the Frog-prinsippet


Mark Twain sa en gang: «Spis en levende frosk først om morgenen, og ingenting verre vil skje med deg resten av dagen.» Oversatt til tysk betyr dette: «Spis en frosk først om morgenen, og ingenting verre vil skje med deg hele dagen.» Twain ville selvfølgelig ikke at vi skulle ut og jakte frosker, men metaforen er klar nå.

Et eksempel på noe vanskelig kan være en samtale med sjefen være. Mange mennesker motsetter seg slike samtaler så mye at de fortsett å utsette dem. Men før eller siden innhenter virkeligheten hver person! Derfor en vanskelig å møte først om morgenen løsne Så du er ferdig med det og kan fylle dagen med ting å se frem til.

som et verktøy

Selv om fordelene med Eat the Frog-metoden høres bra ut, kan det fortsatt virke skremmende. Derfor er det ofte fornuftig å jobbe med programvare som forenkler eller støtter overgangen til Eat the Frog. En slik programvare er som hjelper bedrifter henne Arbeidstidsmåling å revolusjonere.

Selv om mange forskjellige funksjoner har er en av de mest grunnleggende uten tvil tidsuret, som viser hvem som jobbet når, hvor lenge og på hva. Denne funksjonen kan hjelpe med Eat the Frog ved at du umiddelbart kan se hvor mye tid som ble brukt på dagens mest ubehagelige ting. Denne informasjonen vil hjelpe i fremtiden å identifisere andre frosker og motivasjon til å fortsette å bruke slike metoder. Mer om det senere i artikkelen.

Hvorfor bruke «Eat that Frog»-prinsippet?


Som allerede nevnt kan du bruke Eat the Frog-metoden en jobb gjort morsommere bli til. I de følgende avsnittene tar denne artikkelen for seg fordelene og ulempene ved froskeprinsippet og gir noen tips som kan brukes.

Spis froskemetodens fordeler

Hvis oppgavelisten din bare ikke kan fullføres, oppgavene du sliter med hoper seg opp og den ene irriterende fristen nærmer seg stadig nærmere, er det endelig på tide å bruke Eat the Frog og endelig spise frosken! Neste trumfer kan spilles ut med denne tidsstyringen:

Mer tid og energi

Jo lenger du er på jobb, jo mer sliten blir du. Det høres logisk ut, for etter en lang dag med tenking er hjernen mer sliten om kvelden enn om morgenen. Så hvorfor utsetter så mange de mest anstrengende oppgavene til kvelden? Det trosser enhver logikk!

Det er forståelig at vi foretrekker å gjøre de tingene vi liker. Men disse oppgavene ville nok vært bedre gjort på ettermiddagen og kvelden, for hvis vi liker dem, vil vi fortsatt kunne finne energi til dem selv når vi er slitne.

Så du skjønner at når Eat the Frog brukes, det den mest ubehagelige oppgaven allerede før den første kaffen kan være gjennom! Samtidig blir det klart at du kanskje bruker mer energi om morgenen, men for det resten av dagen lettere vises. Med litt trening av Eat the Frog-metoden vil du se hvor mye mer energi du har i løpet av dagen!

Gjør prioriteringene først

Ofte de oppgavene som av høyeste prioritet er, samtidig de som presset mest frem bli til. Dette er logisk, fordi slike aktiviteter vanligvis er anstrengende og krever mye oppmerksomhet. Ingen ønsker å kaste seg over disse og utsette!

Med Eat the Frog kan det ikke skje, fordi de mest vanskelige prosjektene blir gjort rett på begynnelsen av dagen. Disse har ofte også høy prioritet, noe som følgelig fører til generell tidsstyring blir aldri et problem igjen blir til. Etter at den store oppgaven er utført, kan mindre arbeid utføres i ytterligere trinn, noe som automatisk gjør hverdagen til de ansatte hyggeligere.

Prestasjoner er klare

Du går en dag og ta på seg store ting. Men på dagtid utsetter du noen ting og på kvelden er det klart det gjort ganske lite etter planen ble til. Dagen avsluttes med denne negative følelsen og neste morgen starter denne spiralen på nytt.

Med Eat the Frog-prinsippet forhindrer du et slikt tilfelle og unngår også distraksjoner. Grunnen til dette er enkel: selv om du bare spiser én frosk på en dag og ellers utsetter deg, har du det spiste i det minste denne ene frosken på kvelden! Og fordi med Eat the Frog kommer de vanskeligste tingene først, kan du være trygg på at du gjort det viktigste ha. Så du har definitivt en i det minste en delvis oppfylt følelse. I tillegg vil du oppdage at når frosken er spist, er videre arbeid mye mindre vanskelig!

Tilfredsheten øker

Disse tre punktene fører automatisk til det tilfredsheten øker i hverdagen og på jobben. Det er fordi tanken på å spise frosken ikke alltid lurer i bakgrunnen. Du har allerede spist det først om morgenen, noe som gjør tankegangen din positiv gjennom dagen!

Det går i riktig retning

Å bruke Eat the Frog vil påvirke helsen og motivasjonen din gjennom dagen. Det er fordi du forbereder deg på å starte dagen med den tøffeste oppgaven. Denne erkjennelsen påvirker tidsstyringen av hele dagen, fordi Hjernen din er fullt innstilt til å jobbe fra første minutt. Med Eat the Frog-prinsippet gjøres følgende oppgaver nesten av seg selv!

Tips til Eat the Frog-metoden


enkelt og forståelig som det hele høres ut med Eat the Frog, men det er det ikke. Det kan være utrolig vanskelig å ta seg sammen og spise en frosk først om morgenen! Derfor inneholder hvert følgende avsnitt et lite tipssom kan hjelpe deg på veien til lykke.

1. Kjenn igjen frosken

Være ærlig og realistisk med deg selv og innrøm for deg selv hva som faktisk er dagens frosk og hva som bare er en annen oppgave i hverdagen din. Frosken er den oppgaven som er mest ubehagelig for deg. Du kan ha flere vanskelige prosjekter, men noe skiller seg alltid ut. Hvis du først har problemer med å gjenkjenne denne oppgaven, bør du spørre deg selv hva du helst vil gjøre i morgen. Denne oppgaven er endelig ryddet ut av veien med Eat the Frog.

2. Del opp oppgaven

Selvfølgelig handler Eat the Frog ikke om at du skal kvele på en stor frosk, det er bare det oppgavene fullført bli til. Det kan skje at et stort prosjekt tar flere timer eller til og med hele morgenen. For å gjøre dette, del dette arbeidet i flere trinn og gjør dem en etter en. Alt som betyr noe er at du ikke stopp før du er ferdig med frosken!

Du kan fortsatt gjøre dette også kombinere med andre prinsipperfor å få enda mer produktivitet ut av deg selv. Spesielt Pomodoro-prinsippet vil kunne brukes til større prosjekter i kombinasjon med Eat the Frog. På denne måten kan du håndtere de ubehagelige tingene først og være så produktiv som mulig i konsentrasjonsfasene dine. En vinn-vinn-situasjon.

3. Dokumenter hva som er gjort

I følge forfatter Brian Tracys bok er det viktig at Skriv ned hvordan du har kommet og dokumentere hva du har gjort. Slik beviser du for deg selv, men også for andre, at du faktisk klarte å gjøre det ubehagelige. Så Eat the Frog-prinsippet hjelper deg som motivator for kommende frosker og hjelper deg med å holde disiplinen høy.

4. Bruk verktøy for støtte

Et siste tips for å bytte til froskmetoden er å jobbe med ekstern programvare som støtter de andre tipsene. hjelper deg med å dokumentere de fullførte oppgavene, siden programvaren dokumenterer alt i bakgrunnen og forbereder det for analyse. Tidssporingen gjøres av seg selv, og du kan evaluere de innsamlede dataene og forstå hvordan en viss frosk utvikler seg i et prosjekt. På denne måten vil alle spørsmål du har under overgangen til froskeprinsippet bli besvart raskt og utfyllende.

Konklusjon


Du ser det det er så mange positive ting på vei, hvis du jobber med Eat the Frog-prinsippet. Tidsstyring er merkbart lettere for deg og du har generelt mer energi i løpet av dagen. Som ut på froskejakt!

Tidsstyring er alt og slutt på et vellykket prosjekt! Gjennom min erfaring innen gastronomi, bank og markedsføring har jeg lært hvor viktig det er å bevisst styre tiden sin og hva man kan tjene på den. For eksempel kan effektivitet, antall pauser og kvaliteten på arbeidet økes bevisst dersom egen tid organiseres riktig.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *