Slik nærmer du deg online onboarding for eksterne ansatte

Nye ansettelser har aldri vært en enkel oppgave – det er papirarbeid å fylle ut, utstyr å sette opp og et ukjent arbeidsmiljø å finne seg til rette i. Helt siden det massive skiftet til eksternt arbeid, har det vist seg å være en like utfordrende oppgave å komme ombord på eksterne ansatte. Heldigvis er det mulig å skape en effektiv og effektiv digital onboarding-opplevelse med de riktige verktøyene og en tilnærming til beste praksis.

Viktigheten av en online onboarding-plan for eksterne arbeidere

Forsknings- og rådgivningsfirmaet Gartner spår at 51 % av kunnskapsarbeiderne over hele verden vil jobbe eksternt innen utgangen av 2021. Det er en enorm økning fra bare 27 % ved slutten av 2019. Dessuten fant en annen Gartner-undersøkelse blant finansdirektører at 74 % planlegger å flytte noen av sine ansatte til fjernarbeid permanent.

Å ta i bruk løsninger for å passe eksterne arbeidere er mye mer enn bare den nyeste trenden i talentlandskapet. En effektiv online onboarding-plan for eksterne ansatte har en positiv innvirkning på ansattes opplevelse, noe som fører til mer produktive, motiverte ansatte.

@ClearCompany sier at med den riktige tilnærmingen til #remote #onboarding kan du holde de nyansatte #engasjerte og #koblet til dine overordnede mål:

Øker de ansattes produktivitet og oppbevaring

Arbeidsstyrkeskiftet betyr at bedrifter har tilgang til et bredere utvalg av kandidater enn noen gang før. Det betyr også at eksterne jobbsøkere har økte forventninger til deres medarbeideropplevelse. Onboarding av eksterne ansatte er en grunnleggende del av deres erfaring, og et vellykket program kan øke oppbevaringen med opptil 82 %. Uten det slutter opptil en tredjedel av de ansatte innen sju måneder i jobben.

Flott onboarding kan også øke langsiktig produktivitet med 70 %. Å gi ansatte det sterke grunnlaget for en godt planlagt ombordstigningsopplevelse gjør at de føler seg støttet fra den dagen de signerer tilbudsbrevet. Det betyr at din bedrift bryr seg om sine ansatte og er investert i deres langsiktige suksess. Digital onboarding sikrer at nye fjernansatte får en konsistent opplevelse, og setter en positiv tone for bedriftskulturen.

Setter bedriftskultur i høysetet

Fjernarbeidere møter unike utfordringer når det gjelder å forstå og bli en bidragsyter til bedriftskulturen. Det er mye vanskeligere å organisk fange opp bedriftskulturen og være en del av den på avstand. Din digitale onboarding-plan er deres første eksponering for bedriftskultur, noe som gjør den nøkkelen til å etablere kulturen du ønsker. En digital onboarding-plan lar HR-teamet ditt raskt ta seg av logistikken og sette fokus på å ta imot nyansatte og hjelpe dem med å bli kjent med bedriftskulturen din.

Det plutselige behovet for arbeid hjemmefra-strategier overrasket alle i 2020 og krevde noen raske løsninger. Nå som den eksterne arbeidsstyrken holder ut, er det på tide å ta en ny titt på digital onboarding for eksterne ansatte for å holde strategien din oppdatert. Vi har forslag til hvordan du kan nærme deg online onboarding for nyansatte og verktøy for å hjelpe deg med å lage en vellykket plan.

Hva gjør en vellykket onboarding-plan for eksterne arbeidere?

Å lansere et digitalt onboarding-program eller oppdatere prosessen for eksterne ansatte kan generelt betraktes som vellykket hvis det resulterer i en motivert, dedikert arbeidsstyrke. Men hvordan kan du komme dit? Fortsett å lese for tipsene våre om hvordan du setter opp online onboarding som fungerer.

Sette mål

For å lykkes er det viktig å definere hvordan suksess ser ut for din virtuelle onboarding-plan. Det er her målsetting kommer inn. Å sette mål eliminerer forvirring om hva som utgjør en fullført, vellykket onboarding-plan.

Mål for innføring av nye ansatte kan omfatte:

 • Fullføre alt papirarbeid før startdatoen
 • Sette opp den bærbare datamaskinen og annet utstyr før den første dagen, eller det første på den første dagen
 • Klargjøring av apper og pålogging på jobbkontoer for e-post, Slack osv.
 • Møte med alle teammedlemmer
 • Forstå og oppnå 30-, 60- og 90-dagers mål for rollen sin
 • Gi tilbakemelding om deres onboarding-opplevelse

Når du setter introduksjonsmål, ikke glem å vurdere hva slags ressurser du trenger for å aktivere hvert mål. For eksempel kan det hende at de nyansatte ikke lenger kan gå bort til noens skrivebord for å hjelpe med å sette opp utstyret deres, så du må jobbe med IT for å sikre at hver bærbar PC som sendes ut har de riktige appene klargjort.

Lag en tidsplan

Å lage en tidsplan er en annen måte du kan gi klarhet og sette forventninger til nye ansatte. En effektiv online onboarding-plan består av både en kortsiktig og en langsiktig tidsplan. En kortsiktig digital onboarding-plan forteller nyansatte hva de kan forvente før deres første dag, på deres første dag og gjennom den første uken. Det er viktig å gi en mer detaljert tidsplan i begynnelsen av prosessen for å hjelpe ansatte å lære seg tauene, få kontakt med kolleger og få en følelse av arbeidsmiljøet.

En langsiktig digital onboarding-plan viser hva den ansatte bør forvente gjennom de første ukene eller månedene med ansettelse. Det kan inkludere tidslinjer for å fullføre opplæringskurs, få viss produktkunnskap eller fullføre et lite prosjekt. Å fastsette en onboarding-plan holder fjernansatte på sporet og letter dem inn i deres nye rolle.

Hold nyansatte engasjert og tilkoblet

Når du tar ombord nye eksterne ansatte, hold kontakten med dem. Etter at tilbudsbrevet er signert, sørg for å umiddelbart følge opp de neste trinnene i onboarding-planen. Det er ikke noe slikt som for mye kommunikasjon i et eksternt arbeidsmiljø.

Få tilbakemelding

En pålitelig måte å måle suksessen til online onboarding-programmet? Spør ansatte om deres meninger. Send en undersøkelse til nylige fjernansatte for å finne ut om bedriftens ombordstigningsplan har en positiv innvirkning på ansattes opplevelse eller ikke. Still spesifikke spørsmål slik at du kan oppdage smertepunkter og gjøre endringer i prosessen om nødvendig.

Med en økning i #fjernarbeid, sier @ClearCompany at det er avgjørende å ha en #onboarding-strategi som hjelper de nyeste medarbeiderne dine til å komme raskt på rett fot. Les mer på deres siste blogg:

Her er noen spørsmål du kan stille nye eksterne ansatte om deres digitale onboarding-opplevelse:

 • Fikk du utstyret og materialene som trengs for rollen din før din første dag?
 • Opplevde du noen tekniske problemer?
 • Ble målene og forventningene til rollen din tydeliggjort for deg?
 • Hva var den mest fordelaktige delen av innføringsprosessen?
 • Har innføringsprosessen hjulpet deg til å føle deg velkommen?
 • Syntes du at noen del av innføringsprosessen var unødvendig eller for vanskelig?

Slik engasjerer og setter vi nye ansatte for å lykkes fra starten:

  1. Send en velkomstpakke. Vi inkluderer firmaswag, et håndskrevet velkomstbrev og forsyninger som trengs for rollen deres, men bare et kort gjør en lang vei til å få noen til å føle seg velkommen.
  2. Send den nyansattes utstyr tidligere enn du tror du trengerinkludert bærbar PC, skjerm, tastatur og mus for å ankomme før startdatoen med god kommunikasjon om når du kan forvente det.
  3. Gi detaljerte instruksjoner og støttekontakter for å fullføre papirarbeid og utstyrsoppsett før startdatoen.
  4. Ledere bør sette opp et en-til-en videomøte så tidlig på dagen som mulig å ønske den nye medarbeideren velkommen og starte sin nye rolle. Ellers kan de finne seg selv litt målløse når de roter rundt utstyret sitt og leser e-poster. Vi sender ofte en e-post til den nyansattes personlige e-postadresse for å fortelle dem at de forventer et møte.
  5. Introduser dem til selskapet. Selv om du ikke gjorde dette på et kontor, er det desto viktigere å inkludere det nå! Med nye folk ombord ofte, men ingen vannkjøler å fange dem av, er det lett for fast ansatte og nyansatte å miste oversikten over nye tillegg. Dette trenger ikke å være en formell introduksjon, og mange onboarding-programvare har funksjoner som hjelper.
  6. Sett opp en Slack-kanal (eller en annen kommunikasjonsmetode) for nye ansettelsesklasser slik at de kan ha et umiddelbart teammiljø med andre ombordere. Dette kan være etter individuell startdato, måned, avdeling eller til og med rolle avhengig av ansettelsesvolum og struktur.
  7. Planlegg et Zoom-møte i teamet og en-til-en-møter mellom avdelingene for å hjelpe det nye teammedlemmet med å bli kjent med ansatte på tvers av selskapet. Vær spesielt oppmerksom på å gi muligheter for tverravdelingssamarbeid i løpet av de første 90 dagene for å fremme samarbeid og bryte ned siloer.
  8. Par hver nye ansettelse med en mentor for de første 90 dagene å gi dem en ressurs utenfor deres leder eller HR.
  9. Sett opp en virtuell teamaktivitet, som en happy hour eller virtuell spillkveld, for å hjelpe nye ansatte med å få kontakt med teamet deres. Hvis teamet ditt føler at de har gjort alt for mange av disse det siste og et halvt året, kan du være vert for en for å ansette klasser og invitere faste ansatte som er interessert til å delta.
  10. Ledere gir detaljerte 30-, 60- og 90-dagers onboarding-planer for å hjelpe nyansatte med å nå sine mål.
  11. HR sender en online onboarding-undersøkelse etter 90 dager, samle tilbakemeldinger fra nyansatte om deres opplevelse.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *