Slik minimerer du risikoen og holder deg til budsjettet ditt når du åpner en restaurant i 2023

Restaurantbransjen er beryktet for sin høye omsetning, og ting har bare blitt mer prekært på feltet siden koronaviruspandemien. Dette betyr at alle design du hadde da du åpnet en ny etablering i 2023, må planlegges grundig og kostnadsberegnes og alle mulige risiko reduseres.

I det første året av COVID-krisen stengte så mange som 80 000 restauranter i USA enten midlertidig eller permanent, og selv om markedet begynner å oppleve noe av en tilbakevending, er det mange fallgruver fremover, i tillegg til et skifte på måten samfunnet ser på å spise ute.

I forkant av pandemien var det allerede en endring i måten kundene brukte restauranter. Det hadde vært en markant økning i take-away og leveringstjenester, som deretter skjøt i været, av åpenbare grunner, i sperreperiodene. Perioder med økonomisk usikkerhet har også ført til at folk ikke har så stor disponibel inntekt, og derfor blir restaurantbesøk nå mer en luksus enn noen gang før.

Alle disse faktorene er reelle utfordringer for bransjen, utfordringer som bør tas i betraktning når åpne restauranten din eller kafé.

Der noen kan se risiko, kan andre se muligheter. Hvis du er forpliktet til å starte din restaurantsatsing, så er det ingen grunn til å sette ting på pause, ikke minst fordi bransjens stadig skiftende natur betyr at det er veldig vanskelig å bedømme når det er det ideelle tidspunktet for å få virksomheten din ut av bakke.

Det er måter å sikre at de ubestridelige risikoene håndteres så godt som mulig, og nedenfor finner du noen nyttige tips du bør huske på når du får ballen til å rulle på restaurantåpningsplanene dine.

Beliggenhet Beliggenhet Beliggenhet

Dette burde være en selvfølge og er forhåpentligvis en faktor du allerede har tenkt lenge på, men beliggenheten er nøkkelen til satsingens potensielle suksess eller fiasko. Gjør store mengder research om stedet du planlegger å åpne restauranten din.

Se hva som allerede finnes i nærheten og vurder noen markedsundersøkelser, som du kan utføre selv eller via et byrå. Se etter å fylle hull i markedet i stedet for å prøve å overgå direkte konkurrenter, spesielt i dagens klima i den kulinariske industrien.

Administrer forventninger

Når du setter sammen de overordnede planene dine, bør du tøyle forbruket og ikke gå over toppen med mindre du føler at det er en forretningsmessig sak for å gjøre det.

Dette betyr for eksempel når du gjør de relevante bestillingene for restaurantmøblerbør du feile på siden av forsiktighet i stedet for å blåse alt for mye av kapitalen din på utsmykkede design som kanskje ikke passer for ditt generelle tema uansett.

Uansett hvilken investering du har i forretningsforslaget ditt, vil det ideelt sett deles mellom en rekke partnere for å spre risikoen og byrden. Ikke bli prangende når det gjelder bygge- eller renoveringskostnader og design du har i tankene; gjøre det egnet til formålet.

Sørg for at investorer får en realistisk tidsramme når det gjelder avkastning på investeringen, og ikke overspill hånden din.

Hva er restaurantens nisje

Du må tenke lenge og grundig og planlegge når det gjelder å identifisere hva restaurantens nisje er. Hva er formålet med restauranten dinog hva er drivkraften for suksessen?

Hvem sikter du til? Er det unge profesjonelle som bor og jobber i området, eller serverer dere par som spiser ute om kvelden? Hva har du som den andre restauranten i området ikke har?

Hvis ingen andre anstendige restauranter opererer i ditt område, hvorfor og hva gjør du som vil skape et behov som ikke allerede er nødvendig?

Hopp gjennom alle regulatoriske bøyler

Før du åpner en restaurant er det utallige byråkratiske grep du må ta, og disse er tungvinte og kan ta måneder å klare, kanskje enda lenger. Ansett strategiske medarbeidere i forkant av åpningen, personer som vet hvordan systemet fungerer og kan gi deg realistiske tidsplaner i forhold til å få ferdigstilt all dokumentasjon.

Du trenger en advokat og en regnskapsfører i tillegg til all annen relevant bistand, og kostnadene ved disse vil ofte være langt høyere enn du i utgangspunktet hadde budsjettert med. Dette er imidlertid avgjørende kostnader som ikke kan overses og er undervurdert.

Ansett de rette ansatte

Ofte kan en restaurant prøve å vinge den når det kommer til bemanning, og dette kan vise seg å være en svært kostbar feil. Når det gjelder å få inn de rette folkene, fra å vente på ledige stillinger til kjøkkensjef, har du ikke råd til å kutte hjørner.

Du kan se til outsource denne prosessen via et HR-firma som har erfaring på området, og dette er et bedre alternativ enn å prøve å ta seg av ting selv. Jada, du kan ha spist et godt måltid på en spesifikk restaurant, og det kan få deg til å tro at kokken deres er den rette for din bestrebelse, men i det hele tatt bør alt tas ut av hendene dine av fagfolk som vet inn og ut av hele prosessen.

Utskifting av ansatte kan vise seg å være svært kostbart, og hvis du har feil personer i posisjon, vil dette uunngåelig påvirke kvaliteten på opplevelsen for kundene dine, som kanskje kommer tilbake som et resultat.

Vær forberedt på langdistanse

Det vil ta en stund å definere om din restaurantsatsing er en suksess, og når det gjelder fiasko, vel, det kan faktisk skje veldig raskt; hvis du ikke har tilstrekkelig sikkerhetsnett og investering for å dekke innledende mangler, vil du alltid lide.

Det er nok å si at hvis restaurantvirksomheten din fortsatt fyller bord og opererer et år etter at du har åpnet, har du oppnådd det som mange andre ikke har.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *