Sjekkliste for nye ansettelser for HR-ledere

Det er ikke alltid lett å ønske noen nye velkommen til teamet ditt, spesielt når du jobber eksternt. Det kan være vanskelig å finne måter å få dem til å føle seg knyttet til sine kolleger og kulturen, og viktigheten av å skape en hyggelig ombordstigningsopplevelse kan ikke overvurderes. 33 % av de ansatte sier at de ville forlatt jobben på grunn av en negativ ombordstigningsopplevelse.

Å ta deg tid til å lage en standardisert ombordstigningsprosess vil føre deg til større produktivitet for nyansatte og redusere potensiell omsetning av ansatte. Å omfavne effektive onboarding-strategier kan utgjøre forskjellen mellom en lojal og engasjert arbeidsstyrke og en som er frakoblet sine mål. Følg denne sjekklisten for nye ansettelser for å sikre at prosessen din er effektiv og morsom.

@ClearCompany sier at #onboarding-praksisen din betyr mer enn du tror. Sjekk ut hvordan du kan bidra til å redusere sannsynligheten for nyansettelser #omsetning ved å investere i ombordstigningsopplevelsen din:

Før den første dagen

Nesten alle organisasjoner har problemer med å beholde ansatte. Ofte kan ombordstigningsopplevelsen direkte påvirke om en nyansatt sannsynligvis vil bli hos bedriften din. Å ha en enestående medarbeidererfaring reduserer sjansene for omsetning i din bedrift.

Fra det øyeblikket de godtar jobbtilbudet ditt, må du forberede deg på å ønske den nye ansettelsen velkommen og gjøre overgangen så smidig som mulig. Følgende er noen innledende skritt du kan ta for å få den nyansatte engasjert i selskapet før de begynner sin første dag:

 • Send en velkomstmail. Introduser den nyansatte i en personlig hilsen for selskapet og gi dem all informasjonen de trenger den første dagen. Det bør inkludere starttid, navn og bilder av teammedlemmer og all informasjon de trenger for ombordstigningsformål.
 • Sett dem opp i systemene dine. Sørg for at den ansatte har tilgang til intranettet, taleposten og e-posten din. Gå din nyansatte gjennom fordelspakken din, og vis dem hvordan de logger på og administrerer sikkerheten til de ulike kontoene deres.
 • Send dem papirene deres. Et papirløst onboarding-system gjør det enkelt for de nye ansatte å fylle ut og signere alle nødvendige papirer før de ankommer sin første dag. Dette inkluderer I-9-samsvar, E-bekreft, W-2 skjema401k påmelding, direkte innskudd, nødkontaktinformasjon osv. Du kan unngå å bruke tid på papirarbeid på den første dagen og gå rett til turer og introduksjoner.

Første dagen

Den første dagen av enhver ny jobb er fylt med mye følelser. Det er spenning for å starte en ny rolle og en viss angst for å starte på nytt i en bedrift. Innføringsprosessen din bør bidra til å redusere disse bekymringene og skape en hyggelig opplevelse for ditt siste tilskudd til teamet.

Visste du? I følge nyere forskning skjer opptil 20 % av medarbeideromsetningen i løpet av de første 45 dagene i rollen deres. Personalomsetning er ekstremt kostbar, og det er derfor du ønsker å skape et innbydende miljø fra det øyeblikket den nye medarbeideren trer inn på kontoret ditt.

Med tradisjonelle onboarding-prosesser består den første dagen typisk av å fylle ut papirer og signere dokumenter. Men siden du allerede har startet ombordstigningsprosessen med den nye medarbeideren din, kan du fokusere mer av innsatsen og oppmerksomheten på å skape forbindelser og bygge profesjonelle relasjoner. Sørg for at den nyeste ansatte føler seg velkommen til teamet og føler seg komfortabel med å jobbe sammen med sine kolleger ved å:

 • Introduserer dem. Introduser alle for den nyansatte, spesielt for deres team og direkte ledere.
 • Sette en oppgave. For deres første oppgave, gi den ansatte noe relativt enkelt å utføre. Dette vil bidra til å lindre noen jitters og gi deg et grunnlag for å spore deres kommende ytelse.
 • Oppgi en tidsplan. Gi den nyansatte en tidsplan for den første uken, inkludert nødvendig eller foreslått opplæring.

#onboarding-prosessen din etterlater et varig inntrykk på de nyansatte. @ClearCompany gir råd for hvordan #HRManagers kan bidra til å skape en robust og spenstig ombordstigningsopplevelse:

Den første uken

Bra eller dårlig, du vil gjøre et varig inntrykk på din nyansatte. Opptil 16 % av alle nyansatte forlater jobben i løpet av den første uken på grunn av dårlig ombordstigningsopplevelse. Når du ikke klarer å investere den nødvendige tiden og ressursene for en robust og positiv ombordstigningsopplevelse, risikerer du å miste nye ansatte.

Tips: Undersøkelser er gode verktøy for å evaluere følelsene til den nyansatte. Du kan raskt samle innsikt i onboarding-strategiens effektivitet og identifisere hvilke områder av programmet som trenger litt ekstra oppmerksomhet.

For å sikre at den nyansatte får en enestående første uke, bør du fokusere på å møte deres arbeidsplassbehov. Har den nyansatte alle rekvisita og verktøy de trenger for å fullføre jobben sin? Har du svart på alle spørsmålene de har om sin rolle og din organisasjon? Ta deg tid til å sjekke inn med den siste ansatte for å sikre at de ikke føler seg tapt eller overveldet. Nå er tiden inne for å gjøre alt du kan for å hjelpe dem med å bestemme at de vil bli. Start med:

 • Berører basen ofte. Send en e-post eller sjekk inn ofte og spør om de har problemer med noe spesielt. Gi dem hjelp der de trenger det.
 • Forklarer ytelsesanmeldelser. Sett av litt tid til å gå gjennom prosessene for resultatgjennomgang og målsetting. Sørg for at de vet hva som forventes av dem.
 • Sjekker opp systemer. Sørg for at ansatte har alle verktøyene og funksjonene de trenger for å lykkes. Sørg for at de har en klar forståelse av hvordan de skal bruke disse plattformene.

Den første måneden og utover

Onboarding slutter ikke etter den første uken. Din ansattes ombordstigningsopplevelse fortsetter godt etter at de har startet sin rolle. Etter hvert som medarbeideren din går videre gjennom innføringsprosessen, bør produktiviteten deres begynne å bli bedre. De fleste organisasjoner anslår at det tar rundt 5 måneder for en gitt ansatt å bli fullt operativ.

Den beste måten å fremskynde tiden til full produktivitet er å ha hyppige innsjekkinger med den ansatte. Bruk disse uformelle samtalene som et springbrett for å se hvilke deler av jobben den nyansatte sliter med, og brainstorm hvordan du kan hjelpe dem med å overvinne disse hindringene. Disse innsjekkingene er også gode muligheter til å diskutere målene og karriereplanene til den nyansatte. Investering i utviklingen av den nye medarbeideren vil hjelpe dem raskt å nå full produktivitet og hjelpe deg med å kurere en svært engasjert arbeidsstyrke. Du burde:

 • Gi tilbakemelding. Sett av tid til hyppige en-til-en-møter for å diskutere den ansattes fremgang. Inviter den ansatte til å gi deg tilbakemelding og fortelle deg hvordan du kan hjelpe dem bedre.
 • Berør base på trening. Sørg for at den ansatte deltar og fullfører nødvendig opplæring. Spør om det er noen treningsøkter den ansatte er interessert i eller tror vil hjelpe dem til å bli mer produktive.
 • Feire. Gjenkjenne den nyansattes prestasjoner, jubileer og milepæler etter hvert som de treffer dem. Sørg for at de blir anerkjent for godt arbeid, og sørg for å feire når de er ferdige med ombordstigningsprosessen.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *