Sannheten om jobbreferanser

Var det bedre før?

Jobbreferanser pleide å være viktige når man søkte jobb. De viste hvor godt du gjorde det hos tidligere arbeidsgivere. Du kunne stole på det som sto i sertifikatene.

Og hvordan er i dag? I vår kunnskapsserie om applikasjonscoaching vil du lære hvorfor referanser blir stadig mer meningsløse og hvordan du fortsatt kan få den perfekte applikasjonen.

Jobbreferanser blir mindre viktige

Gode ​​referanser var grunnlaget for din søknad. Så du kunne bli sett overalt. Men det var en gang. Attester har mistet sin betydning.

vet du hvorfor en kollega fortalte meg historien sin. Det handlet om en av hans ansatte. La oss kalle ham Max. Min kollega ville ikke lenger ha Max på laget sitt. Så han tenkte på hvordan han skulle bli kvitt Max.

Vet du hva han gjorde? Han tilbød Max en avtale. «Max, hvis du gir beskjed på egenhånd, vil jeg skrive en flott referanse til deg.» Max var enig. Så etter ny jobb og sluttet. Problem løst.

Jeg mistet troen da jeg hørte det! «Du kan ikke gjøre det,» sa jeg heftig. Min kollega svarte imidlertid at alt var bra med ham, hovedsaken var at Max var borte.

Søknadscoaching: Sannheten om jobbreferanser

Avtaler og uriktige fremstillinger

Frem til da hadde jeg alltid basert meg på søkernes referanser. Tross alt er disse sannferdig skrevet! Men etter samtalen skjønte jeg hvor naivt det var. Så der var jeg. Væpnet med et positivt menneskesyn og en fast tro på at mennesker er rettferdige mot hverandre. Jeg fikk store tvil.

Hvis min kollega gjorde det, hvor mange flere var det? Hvor mange sertifikater inneholder feil informasjon? Eller i det minste et par usannheter? Jeg vet ikke noe tall, men jeg mistenker et høyt antall urapporterte saker.

Greit da. Dette er den nye virkeligheten. Arbeidsgivere kan ikke lenger stole på referanser. Og referanser er også vanskelige. Søkeren velger ut tre. Tre, selvfølgelig, som er velvillige mot ham. Kanskje kan det gjøres en avtale her også. God referanse for en god flaske vin? Vanskelig å finne ut.

Men hva kan bedrifter stole på? Hvordan kan du finne ut hvor god søkeren er? Og hva annet er attester bra for?

Uttalelser viser en passform

De gir en innledende oversikt. Det står hva du gjorde. Det står også hvordan du gjorde det. Mye informasjon som gir et førsteinntrykk av deg. Og det hjelper absolutt hvis du har en god referanse. Men det er ikke alt.

Bedrifter i dag ser mye nærmere på hva som ligger bak. Hvordan gjør de det? Ved å granske deg med sine egne ressurser. Les videre. Jeg skal fortelle deg hva som skjedde med meg.

Vær forberedt på hva som helst

Jeg ble invitert til et første intervju. Så langt som normalt, sendte jeg tross alt inn den perfekte søknaden. To personer var i samtalen. Først den fremtidige sjefen. Og noen andre fra en annen bransje. Ganske stort skudd. Vel, de to måtte overbevises under samtalen. Du vet det.

Etter intervjuet fikk jeg tilbakemeldingen med en gang. Alt var fint. Jeg var glad fordi jobben var veldig kul. Heldigvis ble det første hinderet klart.

Andre omgang var veldig spennende. Et møte med fremtidslaget. Det var alt eller ingenting. Alle ønsket å bli overbevist av meg. Og det er ikke alt.

Vi jobbet sammen om en sak. Løste dette sammen. Jeg visste om saken på forhånd. Imidlertid ikke hvilket innhold denne saken hadde. Og selvfølgelig kjente jeg ikke laget.

En time er nok

Saksbehandlingen med teamet tok en time. Det var over på et blunk. Og det var ikke bare meg. De andre i teamet delte også mitt inntrykk.

Kan du forestille deg hva du kan se på en time med teamarbeid? Jeg ble overrasket fordi det er mye:

  • Hvordan nærmer folk seg hverandre?
  • Hva er dynamikken i samtalene og diskusjonene?
  • Hvordan kommer dere frem til vanlige løsninger?
  • Hvem tar hvilken rolle?
  • Hvor godt kan du håndtere ulike meninger?
  • Hvor kompatibel er du?
  • Hvor god er din kompetanse?

Og mye mer. du legger merke til det En time er nok til å lære mye mer om deg enn det du sier. Og det er veldig vanskelig å lure et helt lag. For det er ingen koder og fraser som i jobbreferansen i teamarbeid.

Forbered forestillingen din godt

Den perfekte søknaden slutter ikke med innsending av dokumentene dine. Det begynner egentlig der. Første samtale med selskapet. Andre og tredje runde. For å få jobben må du imponere i alle prestasjonene dine. Tilpass seg de forskjellige menneskene. Reager raskt og tilpass.

Husk alltid at det er først nå det virkelig betyr noe. Dokumentene er viktige. De åpner døren for deg. Men den perfekte applikasjonen består av mye mer enn bare perfekte dokumenter. Du må ha en perfekt ytelse i intervjuene. Du kan lære dette. Hvor godt du kommuniserer også. Du vil være forberedt på dette i en applikasjonsveiledning.

Og vær alltid deg selv. Det er ikke så lett. Men slutt å prøve å glede andre. Dette er til ingen nytte for deg eller selskapet. Presenter deg selv som du er. Dette gir selskapet et realistisk bilde av deg. Og det er akkurat det som skal til for å unngå skuffelse i etterkant.

Kjenn til relevant bakgrunn

Schindler forsket allerede på rangdynamikkmodellen i 1957. Med denne kunnskapen er du godt forberedt for gruppeøvelser. Du bør også være i stand til å etablere god kontakt med alle i gruppen. Håndtere høy og lav status på riktig måte. På denne måten kan du nå alle i gruppen.

Vise minst et godt nivå av fagkunnskap og evne til å absorbere og integrere andres meninger. Applikasjonscoaching vil også forberede deg på dette.

Søknadscoaching for den perfekte søknaden

For å kunne gjøre et skikkelig godt inntrykk i gruppeøvelser trenger du litt øvelse. Og en forståelse av hvordan du kan påvirke gruppedynamikk gjennom de ovennevnte virkemidlene.

Dette lærer du hos oss i en applikasjonsveiledning. Vi viser deg hvordan du jobber og hva du kan forbedre. Og også teorien du trenger å vite for det. Forberedelsen og kunnskapen gir deg nok selvtillit. Slik at du overbeviser i det avgjørende øyeblikket.

Du vil fremstå selvsikker og ikke etterlate noen tvil om at du er god. Du har allerede en viktig del av puslespillet for den perfekte applikasjonen i hendene. Men vår søknadscoaching vil også hjelpe deg hvis sertifikatene dine ikke er perfekte.

Intervju og CV teller

Kanskje du ikke hadde en leder som tilbød deg en avtale. Eller noe gikk galt og vitnesbyrdet ditt led som et resultat. Det skjer. Det er viktig at du er forberedt på dette. Kunne gi en plausibel forklaring på hvorfor dette skjedde. Og heldigvis får de mindre og mindre oppmerksomhet.

I følge en undersøkelse fra 2016 er de viktigste kriteriene ved ansettelsesbeslutninger intervjuet og CV-en. Kompetanseprøver følger på tredjeplass, etterfulgt av anbefalinger fra eget nettverk. Hvis det ikke er gode nyheter for gjennomsnittlige referanser!

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *