Redningskostnadsforsikring › Hvem betaler ved en ulykke?

Med flipflops 🩴 på Mount Everest, med enhjuling på K2 🗻 eller bare rolig fottur 🥾 på fjellet… turulykker kan resultere i høye redningskostnader. Vi, fra forsikringsappen Sophia, vil vise deg hvilket forsikringsselskap som skal dekke disse kostnadene for deg.

Hvilke redningskostnader påløper i nødstilfeller på fjellet?

søkekostnader

Igjen og igjen leser vi om turgåere eller fjellklatrere som har forsvunnet og ettersøkes av letegrupper. Her brukes erfarne fjellredningsmenn, ettersøkshunder og til og med helikoptre. Avhengig av innsatsen og varigheten av søket, kan søkekostnadene være betydelige.

Alle som ofte er ute og går i fjellet har sikkert allerede erfart hvor raskt været kan endre seg og hvor vanskelig det er å finne frem når tåka er tykk.

bergings- og redningskostnader

Får du fjelltrøbbel og du ikke lenger klarer å ta deg ned på egenhånd, trenger du hjelp fra erfarne fjellreddere. Hvis du kan transporteres med Akia, slede eller Skidoo, vil rednings- og redningskostnadene være mellom €200 og €400.

helikopterkostnader

Når et helikopter er nødvendig for utvinning, skyter kostnadene i været. Et minutt med flytur koster rundt €85 – en gjennomsnittlig bruk på €3500. I alle fall bør redningskostnader på opptil €10 000 dekkes av forsikringen.

Hvilken forsikring dekker redningskostnader etter en nødsituasjon mens du er på tur?

Trygd: betaler kun et engangsbeløp

Trygden dekker redningskostnadene ved medisinsk nødvendige operasjoner
bare en fast avgift. Denne flatesatsen dekker vanligvis ikke kostnadene ved en helikopterredning fra fjellet. Du er med andre ord ikke tilstrekkelig dekket av trygden.

Den lovpålagte ulykkesforsikringen

Lovpålagt ulykkesforsikring dekker kun konsekvensene av
Ulykker som skjer i løpet av yrkesaktivitet skje. Så hvis du ikke er en profesjonell turgåer eller er aktiv i fjellet av andre faglige årsaker, så er ikke dine redningskostnader tilstrekkelig beskyttet av den lovpålagte ulykkesforsikringen.

Den private ulykkesforsikringen

Den private ulykkesforsikringen
dekker kostnadene som en del av de såkalte søk-, rednings- og bergingskostnadene (SBR-kostnader).som oppstår for en redning etter en turnød. Maksimal erstatning er forskjellig fra assurandør til assurandør. Sørg derfor for at redningskostnadene er tilstrekkelig forsikret og at idrettene du utøver ikke er unntatt fra beskyttelse. Du finner beløpet i polisen din.

❇️ Vårt tips: Siden en god ulykkesforsikring koster lite (fra €10 per måned) og dekker mange andre kostnader som oppstår som følge av en ulykke, anbefaler vi at du tegner en. Du finner mer informasjon her: Privat ulykkesforsikring – viktig beskyttelse for lite penger

Medlemskap i Alpinklubben eller Friends of Nature Austria

Når det gjelder redningskostnader etter en nødssituasjon mens du er på tur, tenker mange først på medlemskap i Alpeklubben eller Association of Friends of Nature Austria. de Medlemskapet inkluderer også forsikring som dekker kostnadene ved berging. For et årlig medlemskap på € 62, er redningskostnader på opptil € 25 000 inkludert i Alpine Club. Medlemskap med Naturefriends koster €52 – dette inkluderer redningskostnader på opptil €30 000.

Du finner denne og annen informasjon i vårt blogginnlegg Alpenvereinversicherung: Det rette for fjellsport?.

❇️ Vårt tips: Hvis du allerede er medlem i en av disse klubbene, så har du allerede grunndekning for redningskostnadene. På grunn av den mer omfattende beskyttelsen anbefaler vi at du på annen måte (eller i tillegg) tegner privat ulykkesforsikring.

Tilleggsprodukter hos ÖAMTC og ARBÖ

En tilsvarende høy
Dekning for redningskostnader etter en nødssituasjon mens du er på fottur tilbys av ÖAMTC med beskyttelsesbrevet og ARBÖ med sikkerhetspasset. Medlemskap er en forutsetning for å ta ut vernebrev eller sikkerhetspass. Den inkluderte forsikringen dekker helikopterredningskostnader opp til maksimalt €10 000 per person. Alle detaljer om dekning og kostnader finner du i blogginnlegget vårt. Hva inkluderer medlemskap i ÖAMTC og ARBÖ?.

❇️ Vårt tips: Uansett om du allerede er medlem i en av bilistklubbene for din bil eller motorsykkel, anbefaler vi deg likevel å tegne en privat ulykkesforsikring, siden spesielt spørsmålet om varig uførhet bør dekkes økonomisk.

kredittkortet ditt

Mange kredittkort tilbyr også forsikringsbeskyttelse. Det kan også inkludere en nødhjelpspakke. Dekningene og forholdene er veldig forskjellige her.
Så sjekk at kredittkortet ditt har tilstrekkelig dekning og at du også oppfyller alle kriteriene for å betale redningskostnader i en nødssituasjon:

  • Om du selv må være eier av kortet og om familiemedlemmer også er forsikret
  • I hvilken periode må du betale med kortet slik at du er forsikret
  • Om dekningen kun gjelder i forbindelse med utenlandsreise

Du finner mer informasjon om emnet i vårt blogginnlegg Reiseforsikring & kredittkort: Dette bør du være oppmerksom på.

❇️ Vårt tips: Ikke stol på kredittkortet ditt for tilstrekkelig beskyttelse. Sjekk forholdene veldig nøye og tegne privat ulykkesforsikring dersom du er i tvil.

➡️ Vår konklusjon

Hvis du havner i en nødsituasjon mens du er på tur og trenger hjelp, kan det påløpe høye redningskostnader. Det blir dyrt, spesielt når det kreves et storstilt søk eller et helikopter er nødvendig for utvinning. Det finnes en rekke forsikringsselskaper som vil dekke kostnadene. Vi anbefaler uansett at du tegner en privat ulykkesforsikring, da den dekker mange av risikoene i hverdagen relativt billig. I tillegg tilbyr Alpenverein, Naturfreunde Österreich, ÖAMTC, ARBÖ eller kredittkortforsikringsselskaper grunnleggende beskyttelse for redningskostnadene.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *