Planlegger du å legge til obligasjoner i porteføljen din? Håndter disse risikoene

Ettersom ting ble mer usikkert for finansmarkedene rundt om i verden de siste ukene, «kjedelig» obligasjoner er på radaren igjen. Investorer lurer kanskje på om de bør legge til obligasjoner til sine porteføljer.

La oss anta din nåværende formue portefølje har ca 30% investert i en blanding av gjeldsfond, FDs, obligasjoner etc. Men gitt dagens scenario, vil du kanskje legge til en ekstra buffer. For de fleste investorer med en eksisterende portefølje av fast inntekt, noe som gir god kvalitet obligasjoner det virker som en god idé.

Selv om, hvis du spør oss, ville en bedre idé være å enten ta hjelp av en rådgiver eller gå for pålitelige obligasjons- og gjeldsfond. I de følgende avsnittene vil vi forklare hvorfor.

Obligasjoner gir deg muligheten til å eie en eiendel som gir deg vanlig inntekt med fleksibiliteten til å flytte inn og ut når det passer deg. Til tross for den oppfattede sikkerheten i inntjening fra obligasjoner og obligasjoner, kommer de med sitt eget sett med risiko.

Dette er noe du som investor funderer over å legge til obligasjoner til fastinntektsdelen av din portefølje bør være klar over.

Den vanlige inntekten fra renteutbetalinger er kjent på forhånd, men det er alltid Fare standard med mindre knytte bånd er støttet av regjeringen. Handler i oppført obligasjoner har også to unike risikoer. Her er hva du bør vite før du begynner å jakte på noen obligasjoner du kan investere i:

Risiko nummer én – Renterisiko

Dette er den største Fare i knytte bånd investerer gjennom annenhåndsmarkedet og påvirker selv de mest sikre statlige utstedte obligasjoner. Så selv om du gjorde research og investerte i den beste AAA-rangerte knytte bånddu slipper ikke unna dette Fare.

Når oppført, knytte bånd prisene utledes på daglig basis som markedsprisen. Markedspriser på obligasjoner bevege seg motsatt av renteendringen.

Renten for knytte bånd du kjøper endres ikke, men det som endres i løpet av holdeperioden er markedsrentene og forventningene.

I en stigende rentesyklus, som det sannsynlige scenariet i 2022, vil prisen på knytte bånd du holder kan falle med forventningen om en renteøkning.

Dette skjer fordi, i tilfelle en økning i renten på hele økonomien, vil nyere obligasjoner med samme løpetid og kvalitet tilby en høyere kupong og de eldre obligasjonene faller i unåde.

Det motsatte skjer når det er en fallende ratesyklus; eldre høyere kupong obligasjoner forblir mye etterspurt, og prisen deres i annenhåndsmarkedet går opp.

  • Poenget å merke seg for deg når du tar avgjørelsen: De Fare er ikke så relevant på kjøpstidspunktet, men hvis du under salg får feil ende av rentesyklusen, kan du ende opp med å selge med tap.

Risiko nummer to – Likviditetsrisiko

Den andre betydningsfulle Fare i annenhåndsmarkeder er, ikke å kunne avslutte når du vil. Dette kan skje hvis det ikke er etterspørsel etter obligasjoner eller med andre ord hvis det ikke er noen kjøper.

Det indiske obligasjonsmarkedet er beryktet for sin mangel på likviditet og til og med dybde.

Hva dette betyr er det for de eksisterende oppførte obligasjonerdet er ikke nok transaksjoner som skjer på daglig basis, volumet er lavt og også at det er mangel på valg når det kommer til kjøp obligasjoner innenfor en kategori.

De Fare manifesterer seg ikke mye når du ønsker å kjøpe, fordi du til syvende og sist vil gå for det som er tilgjengelig i markedet den dagen du går for å investere. Men når det gjelder salg, mangel på likviditet kan påvirke prisen du mottar pr knytte bånd eller til og med forsinke den faktiske salgsdatoen.

  • Poenget å merke seg for deg når du tar avgjørelsen: Når du kjøper og selger i aksjemarkedet, har de fleste store og mellomstore aksjene nok likviditet å matche transaksjoner på daglig basis. Dette er ikke tilfelle for obligasjoner utstedt (og notert) av de samme store og mellomstore selskapene.

Takeaway for deg før du bestemmer deg

Begge disse risikoene ser ut til å virke avskrekkende for deg å investere i obligasjoner gjennom annenhåndsmarkedet.

Samtidig, hvis du ønsker å dra nytte av obligasjonsrentene og er opptatt av å se på de børsnoterte obligasjonene for deres fleksibilitet, er ditt beste alternativ å ta hjelp av en rådgiver.

Gode ​​finansielle rådgivere har en informasjonsfordel over investorer når det gjelder markedsdata og kan effektivt veilede deg til obligasjoner med høy likviditetpluss råd rundt rentesyklusene.

Det andre alternativet er å velge pålitelige obligasjons- eller gjeldsfond av god kvalitet som reduserer mengden arbeid med en betydelig margin og er en mye enklere måte å legge til obligasjoner i porteføljen din. Fondsforvaltere for disse fondene er mye bedre rustet til å håndtere disse to risikoene takket være deres kunnskap og evne til å håndtere likviditet.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *