Oplev den komplette guide til finansiel afstemning

Uanset om det er en lille, mellem eller stor virksomhed, kan økonomistyring være en bureaukratisk opgave, som kræver tålmodighed, opmærksomhed og frem for alt tid fra medarbejderne.

Og vi ved, at tid er penge, især når det kommer til forretning. Derfor kan en ineffektiv finanskontrol være virksomhedernes akilleshæl.

Dette behøver dog ikke at være virkeligheden i din virksomhed. Med det i tankerne forberedte vi en økonomisk afstemningsvejledning for at hjælpe dig og forenkle denne opgave.

Vil du vide mere? Fortsæt med at læse til slutningen.

Ingen tid til at læse? Hvad med at lytte til dette indhold?

Hvad er økonomisk afstemning?

EN økonomisk forlig Det er en proces til at verificere virksomhedens økonomiske oplysninger. Fra den kan ledere kontrollere, bekræfte og sammenligne data, ud over at verificere, at alle transaktioner blev udført korrekt.

Med forlig er det muligt at få et makrobillede af ud- og indstrømning af penge, hvilket er med til at undgå økonomiske tab og øger virksomhedens overskud.

Derudover muliggør finansiel afstemning også virksomhedens overholdelse af tilsynsorganer og letter standardiseringen af ​​regnskabsoplysninger.

På den måde er det muligt at få en strategisk vision om virksomhedens økonomiske motor.

Hvad er vigtigheden af ​​økonomisk afstemning?

Du betalingsmuligheder var dybt påvirket af de teknologiske fremskridt i det sidste årti.

Og med konstante innovationer begyndte forbrugerne at efterspørge stadigt mere diversificerede og agile metoder.

Blandt dem er digitale tegnebøger, QR-kode-betalinger og selvfølgelig pix’en blandt de mest populære muligheder.

Derfor er det naturligt, at forskellige forretningsnicher, for at forblive konkurrencedygtige, søger at implementere betalingsmuligheder, der lever op til kundernes forventninger.

Men denne variation af muligheder udgør også en udfordring.

I detailsektoren, for eksempel, udfører 28,7 % af brasilianske forretningsmænd ingen kontrol eller mekanisme til at afstemme kortsalg. Resultatet er fra en undersøgelse udført af Credit Protection Service (SPC Brasil) og af National Confederation of Shopkeepers (CNDL).

Også ifølge undersøgelsen, 66,7 % af handlende og tjenesteudbydere, der ikke udfører bankafstemning, ser sig selv i en ulempe ved ikke at indføre denne form for intern kontrol i deres virksomhederhovedsageligt fordi de møder nogle modgang, såsom:

  • Ikke at vide, hvor meget de modtager med hver betalingsmetode;
  • At blive opkrævet unødige gebyrer;
  • At have ukrediterede betalinger efter salgstransaktionen.

Som du kan forestille dig, genererer disse problemer langsigtede tab og kan endda bringe virksomhedens overlevelse i fare.

I denne forstand viser finansiel afstemning sig at være et vigtigt værktøj til at undgå sådanne vanskeligheder og tilbyder også flere fordele, såsom:

1. Øget betalingssikkerhed

I store virksomheder er det naturligt, at betalinger til medarbejdere og leverandører fylder meget for den ansvarlige afdeling, hvilket kan påvirke medarbejdernes effektivitet og produktivitet.

Med økonomisk afstemning er det muligt at sikre, at alle disse transaktioner faktisk blev korrekt debiteret virksomhedens foliokonto.

2. Forbedret beslutningstagning

At træffe selvsikre og velinformerede beslutninger er afgørende for enhver virksomheds levetid.

Og det er netop dette finansiel afstemningsrolle. Med det kan ledere og direktører få adgang til solid og berettiget information og data til at bestemme de bedste retninger for virksomheden.

3. Reduktion af kriminalitet

I 2022 nåede Brasilien en ny standardrekord.

Og standard er uden tvivl en af ​​de største problemer for enhver virksomhed. Den gode nyhed er, at forlig også arbejder på at reducere dette problem.

Det er fordi du kan gøre en bedre faktureringsstyring og hurtigt og effektivt kontrollere, om alle betalinger er foretaget.

4. Kontrol med betaling af gebyrer og gebyrer

Økonomisk afstemning spiller også en nøglerolle i kontrollen med betalingen af ​​tariffer og afgifter, da det gør det muligt at identificere, hvad der opkræves.

Det er således muligt hurtigt at se, om der er en unødig afgift eller afvigelse fra det, der er aftalt med banker og pengeinstitutter, hvilket forhindrer tab af penge.

Finansiel afstemning og pengestrøm: forstå forskellen

O cash flow er et værktøj til at kontrollere og organisere økonomien i en virksomhed, som gør det muligt at overvåge alle virksomhedens bevægelser, såsom ind- og udrejse af midler.

Entry refererer til salg af virksomhedens produkter, tjenester eller aktiver. Produktionen refererer til faste udgifter og driftsomkostninger, såsom:

  • Leje;
  • Skatter;
  • Regnskaber;
  • Løn;
  • Leverandører;
  • Stock; mellem andre.

Når pengestrømmen er større end pengestrømmen, kan vi sige, at virksomheden har en positiv likviditet.

Når outputtet er større end inputtet, opstår der ubalance i økonomien, som på længere sigt kan forårsage alvorlig skade på virksomhedens sundhed.

Da disse begreber omhandler finansielle aspekter af virksomheden, er det almindeligt, at der i begyndelsen er forvirring mellem de to.

Der er dog en vigtig forskel mellem pengestrøm og finansiel afstemning.

Den første er, at pengestrømmen dækker den daglige økonomiske bevægelse, det vil sige input- og outputværdierne. Uanset betalingsmiddel – kontanter, kreditkort, banksedler, overførsler eller bankindskud – skal alle beløb, inklusive renter, indgå i pengestrømmen, for at aflæsningen er reel.

Finansiel afstemning er på den anden side verifikationen af ​​konsistensen af ​​disse oplysninger. Det er ud fra den, at lederne vil analysere og sammenligne alle de økonomiske bevægelser, der opstod i virksomhedens kontanter.

Hvordan kan teknologien hjælpe i denne proces?

Som du har set gennem hele teksten, afhænger økonomisk afstemning af nøjagtige data og oplysninger.

Og som en finansiel platform tilbyder meget mere end betalingstransaktioner.

For at lette administrationen leverer vi dashboards til den økonomiske kontrol af din virksomhed.

Fra vores dashboard-software kan kontoadministratorer generere regneark med data om alle betalinger gennemført på , uanset den anvendte metode, og de er nemmere i stand til at afstemme.

Så du kan lade manuelle processer ligge i fortiden og have mere tid til at fokusere på at vækste din virksomhed.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *