Onboarding-prosess: praktisk veiledning for HR

Introduksjonsprosessen er ikke annet enn en rekke handlinger planlagt av Human Resources-sektoren i et selskap for å integrere nye ansatte med kolleger og arbeidsmiljøet. De er forskjellige aktiviteter som involverer alle sektorer i organisasjonen.

For å hjelpe deg med å ikke glemme noe, la oss snakke mer om denne prosessen, dens hovedmål, fordeler og hvilke trinn du bør følge slik at din bedrift bruker integrasjonen riktig og høster gode resultater.

La oss gå sammen?

Hva er ansatt onboarding

Hensikten med ansatt onboarding er bare ett: å integrere den nye medarbeideren i selskapet. I motsetning til hva mange kanskje tror, ​​går onboarding- eller integreringsprosessen utover den første uken til en ny ansatt i bedriften.

Integrering starter faktisk med stillingskunngjøringen og varer til det øyeblikket personen føler seg fullt etablert i rollen sin, og involverer hele ansettelsesstrømmen.

Noen bedrifter forstår den byråkratiske ansettelsesprosessen som onboarding, men registrering av dokumentasjon er bare en av oppgavene som må gjøres når en ny medarbeider starter. Integrering betyr å søke å beholde talentet lenger!

Fordeler med onboarding-prosessen

Å ta onboardingsprosessen på alvor er en del av bedriftens kultur og er anerkjent som en grunnleggende oppgave full av fordeler, som ikke kan ignoreres, fordi:

  • Det etterlater ansatte bedre forberedt på bedriftens rutine, uten at de blir overrasket eller tapt på grunn av manglende veiledning.
  • Det gir forståelse for bedriftens kultur før fagpersonen begynner på oppgavene, og er fullt klar over hva som forventes av ham.
  • Det gir ekstra motivasjon for den ansatte til å utføre sin rolle godt.
  • Samstiller forventninger mellom bedrift og fagperson.
  • Det reduserer turnover av personer i stillinger, fordi alle føler seg trygge på stillingen de har.
  • Det genererer bedre integrasjon mellom de som nettopp har startet opp og de som har vært i selskapet en stund, opprettholder et godt organisasjonsklima og unngår unødvendige rivaliseringer.

Men hvordan gjøre det?

Prosess og trinn for ombordstigning av ansatte

Hvis du lurer på hva du skal inkludere i en HR-onboarding, ikke bekymre deg, for det er det denne guiden er her for! Vi har listet opp fem trinn for at du skal kunne integrere fagfolk effektivt i selskapet:

1. Send en animert melding som bekrefter ansettelsen

Generer forventninger og vis hvor glade selskapet er over å kunne stole på det profesjonelle fra nå av. Det er ikke noe kjedeligere enn å starte et nytt sted og ingen introduserer seg selv eller viser interesse for deg, ikke sant? Folk ønsker å føle seg elsket og velkommen og ikke bare inkludert i en rutinemessig arbeidsagenda.

Send en e-post, et brev eller til og med en WhatsApp-melding, som viser all spenningen ved å motta den nye medarbeideren fra ansettelsesdatoen, og til og med med retningslinjer for hvordan det vil være og hva han kan forvente fra den dagen.

Benytt enhver mulighet du har til å bygge forbindelser og bygge et nært, sant og vennlig forhold helt fra starten!

2. Forbered resten av teamet for onboarding-aktiviteter

Apropos å introdusere deg selv, så er det hyggelig å fortelle resten av teamet at den nye medarbeideren kommer. Alle må ha jobbet på et sted der noen spør «hvem er disse menneskene?» og svaret er «det er de nyansatte», fordi noen vet og andre ikke hva det handler om.

De som ikke vet hva som skjer kan føle seg fortapt også, ikke ta hensyn og ende opp med å behandle den nye profesjonelle med likegyldighet.

Fortell alltid teamet ditt om endringene som kommer til å skje, og forbered lederne av sektorene spesielt til å dedikere litt tid på dagen til å forklare hva hver enkelt gjør og hvordan selskapet fungerer. Det er veldig hyggelig å bringe ledere og ledere tett fra begynnelsen også, slik at personen føler seg komfortabel med vennlig lederskap.

3. Gjør den første dagen spesiell

Husk alt den nye medarbeideren trenger for å føle seg integrert, fra e-postpassord til programvare, verktøy og plattformer, tilgang til arbeidsplassen, merker, tilgang til det elektroniske fremmøtekontrollsystemet, fordeler, bilag, til slutt, lag en liste med alle de nødvendige tilgangene og gi veiledning om hvordan disse ressursene fungerer.

En god idé er å gjøre dette til et velkomstsett, som kan ha trykt materiale som snakker mer om bedriftens kultur og noen gratissaker, for eksempel en t-skjorte, krus eller penn eller til og med nyttige materialer for det daglige arbeidet, som f.eks. en agenda, en notatbok og en flaske for oppbevaring av vann – vis at du bryr deg om helsen og velværet til de som kommer.

Å ta en omvisning i hele selskapet, vurdere hver sektor, og starte med presentasjonen av hver leder her, er en fin måte å gjøre den første dagen forklarende og mottakelig for den ansatte.

4. Vil ikke at nybegynneren skal gå ut og vise service

Det er ganske vanlig at noen ledere allerede ved ansettelse forventer at ansatte bare går ut og jobber febrilsk for å betale lønnen. Derfor er det for noen utenkelig å bruke en hel uke uten å jobbe direkte, men bare være integrert. Vel, bli vant til denne ideen, fordi det er nødvendig å gi det tid!

I tillegg til å ikke lade service den første dagen, anbefaler vi at den første uken og den første måneden er lettere, slik at personen kan tilpasse seg omgivelsene. Så mye som den første dagen er veldig forklarende og mottakelig, vil tvil fortsette å oppstå en stund og først i det daglige vil fagpersonen kunne tilpasse seg.

Så ikke dekk hardt arbeid med en gang. Sørg for at personen føler seg fullstendig integrert før du gjør dette. Hvis hun virkelig føler seg bra i selskapet ditt, vil hun snart bare tenke på å betale tilbake med mye godt utført arbeid!

5. Vær oppmerksom på tilbakemeldinger fra nybegynnere

Bare fordi noen integrerer betyr ikke at de ikke har noe å si om hvordan ting fungerer i selskapet. Spesielt de som kommer fra utlandet har alltid mye å si, nettopp fordi de ikke er vant til arbeidsrutinen og klarer å ha et eksternt syn på hvordan prosesser skjer og hvordan bedriften er strukturert.

Så lytt til tilbakemeldinger, absorber og bruk hva nykommere har å si i hverdagen din. Inkludert kan og bør du be om deres tilbakemelding på det som presenteres, i tillegg til å alltid stille deg tilgjengelig for spørsmål. Noen prosedyrer kan til og med virke klare, selv om det faktisk kan være ganske forvirrende, og dette vil først bli lagt merke til nå av noen som ikke har denne aktiviteten som en vane.

Selvfølgelig, avhengig av kulturen og ytelsen til virksomheten, kan og bør du tilpasse integreringsprogrammet for å oppnå enda bedre resultater. Bare sørg for å utføre disse grunnleggende oppgavene og sørg for at all onboarding du gjør har alt for å bli en suksess!

Forresten, du har kanskje lagt merke til at en onboarding-prosess innebærer å flytte og forberede hele selskapet til å skje, ikke sant? Av denne grunn anbefales det å forlate ansettelsen for samme periode, slik at hele selskapet ikke trenger å stoppe for en ny fagperson på forskjellige datoer i samme måned, for eksempel.

Lag en ansettelseskalender og prøv å gruppere integrasjoner på samme dag, månedlig, kvartalsvis eller halvårlig. Det er enda mer interessant at den nye fagmannen ikke er den eneste nykommeren, i tillegg til at flere blir integrert gjør resten av bedriften mer motivert til å ta imot de som kommer med større fokus den dagen.

Fordeler med digital onboarding

Digital onboarding av ansatte gir mange fordeler, både for de som jobber ansikt til ansikt og eksternt. Spesielt ettersom vi lever i en ny tid, hvor mange bedrifter jobber eksternt, er det et stort behov for å tenke på ansettelses-, mottaks- og integreringsprosessen på nett.

Men det er nødvendig å utføre denne digitale integrasjonen uten å miste kvaliteten på alle trinnene nevnt ovenfor, og starter med å motta all nødvendig dokumentasjon for å fullføre en digital opptak, tenke på å signere kontrakten på nettet, sende nødvendig utstyr slik at den ansatte fullt ut utføre arbeidet ditt, tilganger osv.

Det er også svært viktig å utpeke en fagperson som vil være personens referanse for å be om hjelp de første månedene, som alltid er tilgjengelig.

Tross alt, fordi det ikke er i ansikt-til-ansikt-modus, må det opprettes mekanismer for å få personen til å føle seg velkommen. Velkomstsettet og alle nødvendige retningslinjer er fortsatt gyldige. Planlegg videosamtaler for å gjennomføre alle presentasjoner og interaksjoner med teamet, siden forpliktelsen til onboarding ikke bør endres bare fordi arbeidet er fjernt.

En stor hjelp for denne prosessen er å ha en online onboarding-plattform som er i stand til å ta seg av den byråkratiske delen for deg.

Selv de som jobber personlig skal enkelt kunne sende dokumenter, generere en digital kontrakt og ha alt lagret i skyen, uten akkumulering av kopier og papirarbeid. Alt dette sparer mye tid på å ta hensyn til folk!

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *