Onboarding av ansatte vs. Orientering: Hva er forskjellen?

Onboarding og orientering er avgjørende deler av medarbeideropplevelsen som du kanskje har hørt brukt om hverandre. Selv om de er relatert, refererer begrepene til to forskjellige prosesser som ikke passer alle – de er skreddersydd for hver rolle, og i de fleste tilfeller bør nyansettelser gå gjennom begge.

Er onboarding og orientering to klart definerte prosesser i din organisasjon? Hvis linjene blir litt uklare, fortsett å lese for en påminnelse om forskjellene mellom dem, målene for hver prosess og hvorfor de er så fordelaktige for dine ansattes langsiktige suksess.

Vet du forskjellen mellom #onboarding og #orientering? @ClearCompany dekker hvordan de er forskjellige og hvordan de krysser hverandre:

Hva er Orientering?

«Ansett for lidenskap og intensitet; det er trening for alt.»

– Nolan Bushnell, grunnlegger, gründer og skaper av Atari

Vi starter med orientering fordi det er det første trinnet i den lengre strategiske prosessen med å ta inn nye ansatte. Orienteringsprogrammer finner vanligvis sted på ansattes første dag eller i løpet av de første dagene. Det er en serie med hendelser og oppgaver som skal fullføres som fokuserer på å skaffe ansatte utstyret og tilgangen de trenger – enten det er en bærbar datamaskin, pålogginger for programvare, personlig verneutstyr (PPE) eller en PIN-kode som skal brukes når de logger inn og ut.

Medarbeiderorientering vil se forskjellig ut avhengig av roller og ansvar, og det varierer mellom time- og funksjonærer. Noen ganger foregår det i grupper, der ansatte ansatt samtidig eller i samme rolle får opplæring sammen eller deltar på en presentasjon om fordelsalternativene deres.

Denne delen av onboarding krever mer involvering fra personalteamet ditt siden mange av oppgavene er relatert til compliance. Det er når HR samler informasjonen de trenger for å legge til nye ansatte i lønnslisten og hjelpe dem med å registrere seg for fordeler. Målene for orienteringsprosessen inkluderer:

 • Fullfør W2-er, I-9-er, lønns- og fordelsregistrering, og alt annet nødvendig papirarbeid
 • Sette seg inn på et skrivebord eller arbeidsområde og gi en omvisning hvis ansatte ikke er avsidesliggende
 • Gjøre introduksjoner til teammedlemmer og kolleger i andre avdelinger
 • Diskutere selskapets misjon, visjon og verdier og hvordan de demonstreres
 • Gjennomføre obligatoriske kurs
 • Sikre at nyansatte har tilgang til all programvare de skal bruke
 • Gå over arbeidsoppgaver og daglige oppgaver

Å definere orientering er et nyttig skritt å ta for å forbedre innføringsopplevelsen for ansatte totalt sett. Det bidrar til å sikre at ingen viktige overholdelsestrinn blir oversett og ansatte har utstyret og ressursene de trenger for å starte sin nye jobb.

Hva er Employee Onboarding?

Medarbeidernes ombordstigningsprosess, som inkluderer orientering, starter når en kandidat blir ansatt og blir ansatt. Under introduksjonen blir nyansatte involvert i bedriftskulturen, utvider relasjonene sine til kollegene sine, lærer retningslinjer og prosedyrer og begynner å ta på seg ansvaret for rollen deres. Onboarding ser forskjellig ut for hver rolle, men beste praksis anbefaler at prosessen varer i flere uker eller måneder – rundt 90 dager er standard.

Men jo lenger, jo bedre: Gallup foreslår at onboarding bør vare opptil ett år etter at man har funnet ut at det kan ta ansatte så lang tid å bli dyktigere. Hvis orientering er en sprint, er ombordstigning av ansatte et maraton. Når ombordstigningen er fullført, skal de nyansatte føle seg forberedt, trygge og komfortable i rollene sine.

Uansett lengden på ombordstigningsplaner, bør de være nettopp det – en plan. Ansettelsesledere tar vanligvis ansvar for onboarding for sine direkte rapporter og bør planlegge å sjekke inn ofte for å sikre at nyansettelser utvikler seg som forventet.

Her er noen av målene for onboarding-programmer:

 • Øk fastholdelse av nye ansatte og reduser omsetningskostnadene
 • Gi ansatte tilbakemeldinger fra ledere som kan brukes med en gang
 • Sørg for at ansatte blir dyktige i rollene sine
 • Få nyansatte til å føle seg velkommen og inkludert
 • Utvikle sterkere relasjoner med kollegaer
 • Lær retningslinjer, prosedyrer og prosesser og hvordan du bruker dem
 • Sett deg mål og mål fremdriften
 • Gi nyansatte verktøyene og kunnskapen de trenger for å utføre jobben sin nøyaktig og sikkert
 • Engasjer nye ansatte for å øke lojalitet, motivasjon og produktivitet

Hvorfor ansatte trenger onboarding og orientering

Orientering er det første trinnet i en effektiv introduksjonsprosess, som sikrer at HR har det de trenger for å overholde kravene og ansatte har det de trenger for å begynne å jobbe. Onboarding er strategisk, og hjelper nyansatte å bli lojale, engasjerte og produktive og hjelper bedrifter å beholde og motivere dem.

Begge er avgjørende for et vellykket HR-team og blomstrende nyansettelser og har en positiv innvirkning på:

 • HR-samsvar
 • Engasjement og oppbevaring av ansatte
 • Produktivitet og ytelse
 • Bedriftskultur
 • Langsiktig forretningssuksess

Du kan tenke på onboarding som den siste fasen av ansettelsesprosessen – dine nye ansatte kan ha signert et tilbudsbrev, men de bestemmer fortsatt om de skal jobbe i bedriften din. Omsetningen av nye ansatte kan være så høy som 20 % i løpet av de første 45 dagene, og en fjerdedel av bedriftene sier at de har fått nyansatte rett og slett ikke dukker opp på sin første arbeidsdag. For ikke å nevne, bare omtrent halvparten av amerikanske ansatte sier at de vet hva som forventes av dem på jobben.

Visste du at omsetningen for nyansatte kan være så høy som 20 % i løpet av de første 45 dagene? Forhindr høy turnover med #onboarding og #orienteringsplaner:

Uten en introduksjon til verktøyene, programmene og arbeidsmiljøet under orienteringen, kan ansatte ha vanskelig for å tilpasse seg hvordan ting gjøres i organisasjonen din. HR kan kaste bort verdifull tid på enkle, men viktige oppgaver som å spore opp dokumenter og utstede pålogginger individuelt. Uten en onboarding-plan kan ansatte bli forvirret over hva som forventes av dem, og bedriften din vil sannsynligvis møte høyere omsetning.

Godt administrert orientering og onboarding kan avhjelpe disse problemene, og øke engasjementet med så mye som 54 prosent. Det er 2,6 ganger større sannsynlighet for at ansatte blir fornøyde med jobben sin hvis de sier at de hadde en «eksepsjonell» ombordstigningsopplevelse. Når ansatte starter sine nye stillinger med klare forventninger og et solid sett med ressurser og verktøy, er de mer lojale og vil neppe slutte.

Invester i onboarding med programvare

Måten ansatte starter i bedriften din, setter tonen for hele medarbeideropplevelsen deres. Du kan skape en fantastisk onboarding-opplevelse og administrere orientering sømløst ved hjelp av programvare. Med verktøy som portaler for nye ansettelser, e-verifisering og bakgrunnssjekker og automatiske oppgavevarslinger, kan HR-teamet enkelt fullføre orienteringsoppgaver og hjelpe deg med å starte en jevn ombordstigningsprosess.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *