Netthandel: Operasjonelle ekspertrådgivere

EN Ekspertrådgivere, EA, som utfører operasjoner, er en robot som automatisk styrer posisjonene til de som handler på nett.

Han er i stand til å stenge eller åpne en posisjon for enhver valgt eiendel.

Fra et praktisk synspunkt er det ikke noe mer enn en fil med utvidelsen MQ4 eller EX4.

MQ4-filtypen er kjent som MetaTrader Custom Indicator File som er designet for å filformatere MQ4 MetaQuotes Software Corp. Språket som EA-ene er programmert på kalles «MetaQuotes Language 4», forkortet til MQL4.

Ekspertrådgiver betydning

Bokstavelig talt betyr Expert Advisor «ekspertkonsulent». La oss snakke om en programvareav en algoritme, som tjener til automatisere noen handelsoperasjoner (eller forenkle analysen din).

Der opprettelse av EAs er innen rekkevidde for alle mennesker. Det er nok å lære å designe ved å bruke MQL4-programmeringsspråket.

Handlene som kan automatiseres avhenger av hvordan EA-ene er programmert. Vi snakker imidlertid om svært fleksible og svært tilpassbare koder.

Ekspertrådgivere er derfor et automatisk handelsverktøy, veldig nyttig for folk som ønsker å optimalisere tiden som brukes foran investeringsplattformen, fordi de ikke har muligheten til å følge diagrammene eller bare ønsker å vie oppmerksomheten til andre eiendeler.

Planlegg handel

Alle kan skrive og programmere sin egen indikator og strategi ved å bruke MetaTraders «MetaEditor»-innstilling.

For å åpne den, bare gå til Verktøy og velg elementet «MetaQuotes Language Editor». Eller klikk på «MetaEditor»-ikonet på verktøylinjen.

For å gjøre ekspertrådgivere enklere, er de vanligvis programmert med glidende gjennomsnittsoverganger. Disse crossoverne følger få regler og av denne grunn er designet mer tilgjengelig.

Hver gang de bevegelige gjennomsnittene krysser, vil plattformen åpne en posisjon for investoren. Enkelt sagt, hvis det raskt bevegelige gjennomsnittet krysser over det sakte glidende gjennomsnittet, er det et kjøpssignal. Hvis det raskt bevegelige gjennomsnittet går under det sakte bevegelige gjennomsnittet, er det signalet for å lukke den åpne posisjonen.

Det er greit å huske å sette Stop Loss og Take profit, da EAer også kan bestemme størrelsen på posisjonene for å komme inn i markedet.

Det er også viktig å beregne maksimalt mulig Drawdown og forventet Value at Risk.

Vi snakker imidlertid om investert kapital og vi må alltid prøve å unngå tapsrisiko.

Funksjoner som kan administreres av en ekspertrådgiver

Ekspertrådgivere kan utføre mange automatiserte oppgaver.

De kan oppdage diagrammønstre og håndtere inn- og utgangsordrer med take profit og stop loss.

Takket være EA-ene er det mulig å administrere det personlige etterfølgende stoppet og dimensjoneringen av posisjonene automatisk, for eksempel ved å parametrisere det til styrken på signalet.

Disse robotene kan lage grafiske eller e-postvarsler, omfattende tilbaketester, nye indikatorer og oscillatorer.

Tidsplaner kan administreres for å muliggjøre handel og lukke alle posisjoner samtidig.

Slik bruker du Expert Advisors på MT4

For å begynne å bruke en ekspertrådgiver kan brukeren velge mellom to alternativer:

  • skape en uavhengig;
  • tilegne en EA på MetaTrader 4-markedet.

For å produsere roboten, må traderen utvikle den, programmere den og kompilere den på MQL MetaEditor.

Takket være deres tidligere erfaring, kan handelsmenn definere hvilke markedsforhold som vil føre til åpning eller stenging av posisjoner basert på ulike indikatorer og elementer av teknisk analyse.

For å lage en Expert Advisor må du derfor være en programmeringsekspert og kunne språket til programvaren du handler med, for eksempel MQL4 for MetaTrader 4 eller MQL5 for MetaTrader 5.

Programvare må skrives fra kildekoden og deretter testes for å se om den utfører operasjonene som er implementert.

Imidlertid er ikke alle i stand til å programmere. I dette tilfellet kan gratis og betalte ekspertrådgivere bli funnet på Internett, så vel som på MetaTrader-markedet.

Parametrene du bør vurdere når du velger en rådgiver

Som i enhver e-handel, selv i MetaTrader-markedet er det produkter som virker mer attraktive og lovende enn andre. Du må ta hensyn til hver parameter for ekspertrådgiveren du vil kjøpe:

  • profittfaktor. På engelsk er «Profit Factor» det numeriske forholdet mellom overskudd og tap. For eksempel, en faktor på 3 antyder at ekspertrådgiveren tjener $3 for hver $1 tapt;
  • trukket ned. Dette begrepet refererer til det maksimale tapet registrert i tilfelle en mislykket handel, og observerer et stort utvalg av handler. Det er en faktor å ta i betraktning når du studerer effektiviteten til et handelssystem eller til og med, nøyaktig, til en ekspertrådgiver. Faktoren beregnes ved å dele og prosentvise forholdet mellom investert kapital og maksimalt tap i enkelthandelen. For eksempel betyr et uttak på 0,30 % at hvis du investerer 100 USD, er din estimerte maksimale risiko å tape 0,30 USD;
  • prosentdel av å vinne. Det er forholdet, uttrykt i prosent, mellom de vinnende handlene og de totale handlene. Hvis vinnerprosenten er 50 %, gikk halvparten av byttene bra. Hvis vi snakker om EA er det ikke nok å bare ta hensyn til denne prosentandelen. Faktisk må et annet element tas i betraktning: stopptapene. Hvis stopptapene er for store, vil tapet per mislykket handel være veldig høyt. Av denne grunn er det bra, når du bedømmer en ekspertrådgiver, å sjekke tilnærmingen til Stop Loss-problematikken. Hvis disse er plassert på et gjennomsnitt på 150 pips, må en EA ha en gevinstrate på 80 % eller høyere for at den skal anses som tilfredsstillende.

Hvordan laste opp en ekspertrådgiver til handelsplattformen

Hver EA, kjøpt eller utviklet, er forskjellig og er designet for å møte behovene til hver enkelt trader. Derfor er det viktig å teste det før du bruker det på handelskontoen din.

Etter å ha gjennomført beleilig test du kan fortsette med opplastingen på plattformen netthandel å begynne å høste fordelene.

Når Expert Advisor er redigert eller opprettet, klikker du på de spesifikke filene som kreves for installasjon og kopierer de valgte filene til MetaTrader 4-mappen som er generelt tilgjengelig fra C:.

Deretter må du få tilgang til MetaTrader 4, klikke på «Navigasjon» og velge «Ekspertrådgiver». Din EA kan nås ved å klikke på «+»-tegnet.

Dra deretter den valgte EA til plattformdiagrammene.

Til slutt må du definere EA-innstillingene i popup-vinduet i henhold til dine preferanser. Når du er sikker på at alle parameterne er riktige, klikker du på «OK» og begynner å handle.

Fordeler og ulemper

En av de slående fordelene med Expert Advisor er fortjenestepotensialet.

Som en robot som handler automatisk, trenger ikke investorer nødvendigvis å bruke timer foran datamaskinen. Dermed er det mulig å akkumulere overskudd selv ved å investere sin tid i andre aktiviteter.

De vanligste feilene i handel er også diktert av psykologien til handelsmenn. Mange investorer handler instinktivt og sikter kun for profitt. Det er derfor de fleste av dem stoler på ekspertrådgiveren. Som en ekte programmert robot, opplever han ikke grådighet eller panikkproblemer. Dette gjør handel mye mer effektiv.

Skepsisen ved å bruke en Expert Advisor ligger fremfor alt på et praktisk nivå. Faktisk er EA-er ikke alltid så effektive som de burde være i teorien. Det grunnleggende problemet er å finne i programmeringen av de nevnte.

De mange automatiserte handelsløsningene som finnes på nettet har ofte dårlig ytelse. Expert Advisor-utviklere er nesten aldri handelseksperter, men markedsføringseksperter. De viktigste ofrene er nybegynnere som blir lurt av tilbud som ikke kan gå glipp av, og etter å ha brukt EA-ene, står de uten en krone kapital.

I motsetning til erfarne handelsmenn, tar markedsførere nesten aldri hensyn til historien til tidligere handler. Alle med et minimum av erfaring i investeringssektoren vet viktigheten av historie og unngår denne typen lavkvalitets EA på forhånd.

Hvis du er en investor som nylig nærmer deg EA-er, kan du enkelt be om meninger om ekspertrådgiverne du vurderer i Investhero-fellesskapet.

Hvis du fortsatt er i tvil om denne metoden automatisert handel du kan også legge igjen en kommentar nedenfor, eller direkte i samfunnet.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *