Når betaler ikke bilforsikringen? › 7 grunner oppført

💥 Når ting virkelig går tøft, er forsikringen din der for deg. Eller? Mesteparten av tiden er dette sant, men ikke alltid. Vi, fra forsikringsappen Sophia, viser deg 7 tilfeller der du kan være alene og hvordan du best unngår dem.

Gode ​​forsikringer beskytter deg mot ulykker, skader og mye mer. Du kan imidlertid ikke forsikre deg mot alt. Ikke engang en omfattende bilforsikring som beskytter deg og bilen din gjelder ikke i alle tilfeller. Spesielt hvis du ikke er forsiktig…

1. Bilforsikring betaler ikke hvis dekkene dine er utslitte

Unnlatelse av å skifte bildekk i tide anses som grov uaktsomhet og dekkes ikke av alle forsikringer. Får bilen din skade som du kunne unngått med bedre dekk, betaler ikke kaskoforsikringen nødvendigvis.

Det betyr ikke at forsikringsselskapet kan diktere hvilke dekk du bruker. Allværsdekk er også dekket, så lenge du bytter dem i god tid!

❇️ Vårt tips: Hvis du skifter dekk regelmessig, er du ikke bare tryggere på veien, men også bedre beskyttet.

2. Bilforsikring vil ikke betale seg hvis du ikke bruker ordentlige sko

Liker du å sitte barbeint eller med flip-flops ved rattet? Kanskje la det gå…

I utgangspunktet er det ingen lovbestemmelser om hvilke sko som er tillatt i bilen. Men det svarer ikke helt på spørsmålet «Kan jeg kjøre med flip-flops på?».

Skjer det en ulykke og en takstmann fastslår at det skyldes (mangelen på) sko, betaler ikke forsikringsselskapet.

❇️ Vårt tips: Heldigvis er dette lett å unngå, bare erklær hanskerommet som et joggeskorom og ha et par i bilen i nødstilfeller.

3. Bilforsikring betaler ikke hvis du unngår små dyr 🐈

Hvis et rådyr løper foran bilen din på gaten og du skader andres eiendom samtidig som du unngår det, betaler ansvarsforsikringen din for det. En frivillig kaskoforsikring dekker skaden på eget kjøretøy.

Dette gjelder imidlertid kun skader forårsaket av vilt, det vil si dyr som slippes ut for jakt, som hjort, rev eller villsvin. Hvis skaden er forårsaket av en kollisjon med et lite dyr eller husdyr, vil de fleste omfattende forsikringer ikke betale seg. Dette gjelder også kjæledyr, spesielt katter.🐈 Noen kasko- og hundeforsikringer beskytter deg også mot ulykker med menneskets beste venn.

❇️ Vårt tips: Ulykker kan ikke unngås helt. Ved å kjøre sakte og forsiktig kan du forhindre ulykker med dyreliv og andre veifarer. Kaskoforsikring beskytter deg også ved ulykker med enkelte dyr.

4. Bilforsikringsselskaper betaler ikke uten et gyldig «bilklistremerke»

Dersom bilen din kjører i trafikken uten gyldig «klistremerke» (§ 57a kontroll), anses dette som lett uaktsomhet. Dette kan være en grunn til at forsikringen din ikke betaler for skaden. Det samme gjelder andre motorvogner som mopeder og motorsykler.

❇️ Vårt tips: Å sjekke kjøretøyet i god tid er ikke bare viktig for forsikringsdekningen, men også for din egen og andre trafikanters sikkerhet.

5. Bilforsikringsselskapene betaler ikke hvis du melder fra om skade for sent

Du bør melde skade på kjøretøyet til forsikringsselskapet ditt umiddelbart. Jo mer tid du bruker, jo mindre sannsynlig er det at bilforsikringen din betaler for skaden.

❇️ Vårt tips: Du kan lese om hvordan du rapporterer skader riktig i bloggen vår.

6. Bilforsikring betaler ikke hvis du er full og kjører

Alle som forårsaker en ulykke mens de er beruset, står fort uten kaskoforsikring og saksforsikring. I dette tilfellet betaler de ikke. Motorvognansvarsforsikringen betaler for skader forårsaket av den andre parten som er involvert i ulykken, men kan kreve tilbake opptil € 22 000.

Å kjøre eller kjøre et annet kjøretøy etter å ha drukket er ikke anbefalt i det hele tatt.

❇️ Vårt tips: Du kan finne ut alt om alkohol og forsikring og hva forsikringsselskapene sier om det i bloggen vår.

7. Bilforsikringsselskaper betaler ikke hvis du ikke adlyder trafikkreglene

I likhet med kjøring i alkoholpåvirket tilstand kan forsikringsselskapet ditt be om penger tilbake hvis du kjører over fartsgrensen eller ignorerer trafikkskilt. Det samme gjelder kjøring uten førerkort. Selv om det skjer utilsiktet. Hvis du for eksempel låner ut bilen din til noen som ikke har førerkort, kan forsikringsselskapet ditt ta regress mot deg og be om pengene tilbake. Selv om du ikke visste om det.

❇️ Vårt tips: Når du kjører, følg trafikkreglene og spør to ganger før du låner bilen din til noen.

➡️ Vår konklusjon

Forsikringen din beskytter deg nesten alltid. Ting kan bare bli trangt hvis det oppstår skader ved egen uaktsomhet, hvis du melder fra for sent, eller hvis du bryter loven. Det er også noen spesielle tilfeller, som ulykker med smådyr.

Forsikre bilen din og melde skade? ✨Det er enkelt✨ med Sophia!

I tillegg til den lovpålagte ansvarsforsikringen trenger du også en kaskoforsikring for enkelte skader, som enkelt kan tegnes med Sophia forsikringsapp! Og hvis noe går galt, kan du bruke appen til å melde alt til forsikringsselskapet ditt i god tid og være sikker på at du faktisk får erstatning for skaden. Registrer deg nå på datamaskinen din eller last ned vår forsikringsapp fra Apple App Store eller Google Play Store!

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *