Livsforsikring › Hva er det og hvem trenger det?

Du er ung og sprek og ingenting kan skje med deg? Dessverre nei, livet kan ta slutt når som helst. I dette tilfellet bør du ha tegnet livsforsikring for dine pårørende. Du kan finne ut hvordan dette fungerer og hvordan forsikringsappen Sophia kan hjelpe deg her 👇

Ingen er udødelige (bortsett fra Chuck Norris) – fyll opp livsforsikring

Bak meg syndfloden, tenker du kanskje, men det er ikke en god idé. Så snart du bor i partnerskap og har barn eller andre er avhengig av inntekten din, har du plikt til å avsette ved dødsfall.

Det gir i det minste økonomisk trygghet for de etterlatte når bakken faller bort under føttene deres. Andres liv må fortsette – selv etter døden til en kjær. Slik at den økonomiske katastrofen ikke legger til sorgen er en Livsforsikring sterkt anbefalt.

Hva dekker livsforsikring?

Livsforsikring (også kalt terminforsikring eller ren livsforsikring) er en svært enkel forsikringsform: dør forsikringstaker i løpet av løpetiden, utbetales en på forhånd avtalt forsikringssum fra livsforsikringen. Men lever forsikringstaker lenger enn avtalt forsikringstid, er det ingen ytelse.

Grunner til at du trenger livsforsikring

Grovt sett er det 2 tilfeller hvor du uansett vil trenge livsforsikring.

Beskytt familie og venner

Det er mange betalingsforpliktelser som du enkelt kan oppfylle som par. Men hva skjer hvis du plutselig mister inntekten? Og det er ikke nok rikdom å trekke på. Husleien skal fortsatt betales i samme takt, barnepass skal også finansieres, det samme skal barnas senere utdanning eller studier.

❇️ Vårt tips: Du kan lese om hvilke typer forsikringer som fortsatt er viktige for unge familier i vårt blogginnlegg Forsikring for familier: Slik beskytter du dine kjære.

sikker kreditt

Alle som har jobbet hardt for å oppfylle drømmen om å eie sine egne fire vegger, ønsker ikke å måtte flytte fra den vakre boligen til en mindre leilighet. For mange mennesker er eiendom den største investeringen i livet. Hvis det tas opp lån til dette, må man da tenke på hva som skjer dersom en låntaker dør uventet? Det kan hende at de etterlatte ikke har penger til å fortsette å betale de forfalte låneavdragene.

I de fleste tilfeller insisterer banken også på at livsforsikring skal tegnes og legges til banken. Dersom en låntaker da dør, mottar banken pengene fra forsikringsselskapet, eiendommen blir deretter nedbetalt og lånet tilbakebetalt.

Varianter av livsforsikring

Konstant, fast forsikringssum

Beskyttelse med en konstant forsikringssum er ideell for å forsørge familien og andre mennesker. Den avtalte forsikringssummen endres ikke over hele løpetiden.

Avhengig av livssituasjon bør det velges en passende forsikringssum som de etterlatte kan kompensere for den manglende inntekten over årene. Levestandarden som er bygget opp sammen bør til syvende og sist bevares for elsklingene. Hvis hovedinntekten går tapt, gjenstår det et stort gap i den månedlige forsyningen, til tross for enke- og barnepensjon. Livsforsikringspengene sørger for at det er nok penger tilgjengelig til å hindre deg i å flytte til en mindre leilighet eller gi opp dyre hobbyer.

❇️ Vårt tips til foreldre: Velg begrepet slik at det yngste barnet kan stå på egne bein økonomisk når livsforsikringen går ut!

Fallende forsikringssum

Beskyttelse med fallende forsikringssum (ofte også kalt restgjeldsforsikring) er ideell for å sikre lån. Den avtalte forsikringssummen faller over hele løpetiden enten lineært (hvert år med samme beløp) eller progressivt. Det er fornuftig fordi det åpne lånebeløpet synker over løpetiden og livsforsikring med fallende forsikringsbeløp er billigere enn med samme forsikringsbeløp.

❇️ Vårt tips til låntakere: Sørg for at forsikringssummen tilsvarer lånebeløpet og forsikringstiden tilsvarer lånets varighet.

Når bør du tegne livsforsikring?

Jo før jo bedre. For jo tidligere du starter, jo mindre koster det. Ikke-røykere er også billigere å forsikre.

En annen grunn til å tegne livsforsikring tidlig er at du vanligvis fortsatt er ved veldig god helse når du er ung. Jo friskere du er, jo større sannsynlighet er det for at du i det hele tatt får forsikringen eller får den uten tillegg.

Livsforsikring kan også avslå en søknad dersom de frykter at du er alvorlig syk og derfor kan dø tidligere. Det kan hende at forsikringsselskapet heller ikke forsikrer farlige yrker, eller kun med et svært høyt tillegg.

Hvor mye koster livsforsikring?

Avhengig av alder, forsikringssum og løpetid, er en slik livsforsikring vanligvis ganske billig.

For en 20-åring koster livsforsikring med en forsikringssum på €100 000 rundt €4 per måned i 20 år. En 30-åring ville betale rundt 10 euro i måneden for 200 000 euro i 20 år.

➡️ Vår konklusjon

En uventet, for tidlig død får vanligvis livet til de etterlatte til å vakle økonomisk. Uansett trenger du livsforsikring for å sikre at dine pårørende og eventuelle lån er godt sikret. Dette sikrer at dine kjære ikke har økonomiske bekymringer i tillegg til lidelse.

❗️ Men pass på: Velg riktig sum og løpetid slik at du kan beskytte dine nærmeste på best mulig måte.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *