lære det vigtigste for virksomheden

Ledelsesrapporter er meget forsømte dokumenter i ledelsen af ​​mange virksomheder, men som, når de udføres korrekt og evalueres med den rigtige hensigt, kan generere afgørende ændringer for virksomhedens vækst.

For nogle ledere kan rapportering være en kedelig aktivitet, kun for at overholde en protokol. De kan dog være som et kort, der angiver den rigtige retning for at nå målene og også peger på farepunkterne.

Men hvordan laver man ledelsesrapporter hurtigt og effektivt? Hvilke rapporter er vigtige for din virksomhed? Hvordan vurderer man dataene? Disse og andre spørgsmål vil blive besvaret nedenfor, så din ledelse kan maksimere resultaterne ved at bruge oplysningerne til din fordel.

Hvad er ledelsesrapporter?

Ledelsesrapporter er dokumenter med relevante data for virksomheden. Når de analyserer denne information, skal ledere forstå, hvordan virksomheden skrider frem, hvis målene nås, hvad der skal justeres, de handlinger, der skal vedligeholdes, blandt mange andre vigtige konklusioner for virksomhedsledelsen.

Hvad er vigtigheden af ​​ledelsesrapporter?

Forretningsrapporter er meget vigtige for at hjælpe ledelsen med at overvåge virksomhedens præstationer, identificere problemer, træffe beslutninger og skabe strategier mere selvsikker, ud over at forbedre gennemsigtigheden af ​​ansvarlighed i virksomheden.

1. Reduktion af fejl og efterarbejde

Uanset aktivitetsområdet er enhver virksomhed genstand for fejl og mangler. Men med udarbejdelse af rapporter med en vis hyppighed er det muligt at vurdere mere præcist, hvilke processer der skal justeres for at levere den forventede ydeevne.

På den måde mindskes chancerne for fejl, da en dybdegående analyse af disse data og informationer afslører, hvilke processer der har unødvendige trin, udgifter og spild og mange andre væsentlige faktorer for at sikre den bedste udnyttelse af tid og ressourcer.

2. Produktivitetsovervågning

Ledelsesrapporter er også væsentlige værktøjer til korrekt at overvåge virksomhedens produktivitet og hver enkelt medarbejders præstation. Gennem dem er det trods alt muligt at analysere alt, hvad der bliver gjort i løbet af det daglige arbejde.

Det er også muligt at skabe realistiske økonomiske mål for hele virksomhedens team ved hjælp af data og informationer, som medarbejderne selv har givet om deres produktivitet.

Ud over fordele for teampræstationer er det muligt at styrke relationen mellem underordnede og deres respektive ledere.

3. Udarbejdelse af mere konkrete mål

Udvikling af mål er en del af den daglige forretning for stort set alle virksomheder, da der altid er flere aspekter, der kan forbedres, såsom lagerstyring, omkostnings- og affaldsreduktion, mængden af ​​salg m.fl.

Ledelsesrapporter er i stand til at give mere konkrete og realtidsdata og informationer, som er essentielle for at sætte mål i henhold til medarbejdernes præstationer, en nøglefaktor for at motivere hele teamet.

Vigtigt punkt

Indberetninger skal indeholde så mange relevante oplysninger som muligt, men de skal præsenteres på en klar og overskuelig måde, ellers har rapporten ingen effekt.

Husk: oplysninger, der er indlysende for dig, er måske ikke altid indlysende for andre medarbejdere. Tilpas derfor rapporterne med tanke på den bedste måde at forstå på for andre sektorer.

Hvad er de vigtigste ledelsesberetninger for virksomheden?

Nu hvor du kender formålet og vigtigheden af ​​rapporter for en virksomhed, så tjek de mest relevante typer rapporter at arbejde med i din ledelse.

Finansielle rapporter

Gennem de økonomiske rapporter kan lederen tydeligt visualisere forretningssituationen, tjekke om der er behov for eksempelvis nye investeringer, budgetomlægning eller omkostningsbesparelser.

Blandt de vigtigste økonomiske rapporter for en virksomhed er:

  1. Pengestrøm: forholdet mellem pengeindstrømning og -udstrømning i en given periode. Formålet med denne rapport er at vurdere virksomhedens evne til at generere indtægter til at investere i sin drift og betale udgifter eller gæld.
  1. Indkomstopgørelse (DRE): præsenterer virksomhedens økonomiske resultater i løbet af en periode, viser data såsom samlede indtægter, omkostninger, udgifter, MRR, resultat eller tab.
  2. Kreditor- og debitorrapport: organisering af data i en periode om de forventede betalinger, som virksomheden skal modtage fra kunder eller investeringer, foruden omkostninger og gæld, der skal betales.
  3. Performance Analysis Report (RAD): er en detaljeret vurdering af virksomhedens økonomiske resultater, herunder analyse af finansielle indikatorer som rentabilitet, likviditet og soliditet.

Målsporingsrapporter

For at sikre succes for enhver virksomhed og dens strategiske planlægning, er det meget vigtigt at nøje overvåge opnåelsen af ​​mål og udarbejdede fremskrivninger.

Til dette er det nødvendigt grundigt at analysere alle data og informationer rapporteret af medarbejderne.

Gennem denne rapport er det muligt at identificere, om en strategi skal ændres eller endda erstattes af en anden, for at sikre, at alle mål nås inden for deres respektive deadlines.

tilfredshedsrapporter

Tilfredshedsrapporter samler optegnelser over kundernes meninger og evalueringer vedrørende et produkt, en tjeneste eller en oplevelse med virksomheden. Formålet med denne type rapport er at forstå, hvordan dine kunder har det og identificere mulige forbedringer for produkter og tjenester. De kan også bruges til at evaluere serviceteamets ydeevne.

En tilfredshedsrapport kan blandt andet foretages via et spørgeskema sendt til kunder efter køb af et produkt eller en service, opfattelse af kommentarer og beskeder modtaget via det sociale netværk, en tilfredshedsundersøgelse efter at have løst problemer registreret på Reclame Aqui, blandt andre muligheder.

produktivitetsrapporter

Produktivitetsrapporter viser virksomhedens, et teams, en samarbejdspartners eller endda et værktøjs præstation med hensyn til produktivitet og effektivitet i forhold til dens mål og mål.

For at lave en produktivitetsrapport er det nødvendigt at indsamle data om de aktiviteter og processer, der er relevante for det område, der skal analyseres, hvilket kan omfatte oplysninger om mængden og kvaliteten af ​​det udførte arbejde, den tid, der bruges på hver opgave, brugen af ​​ressourcer og ydeevne. holdet f.eks.

Hvordan laver man en ledelsesrapport?

Forretningsrapporter er afgørende for, at ledelsen kan optimere resultaterne. Derfor skal de udføres på en standardiseret og effektiv måde ved at følge trin som:

  1. Definer formålet med rapporten: Før du starter nogen dataindsamling, skal du forstå, hvad der skal gennemgås eller opdages med oplysningerne. Hvilke mål skal du tjekke, om de bliver opfyldt? Hvilke perioder skal analyseres?
  2. Vær klar og objektiv: Dette er en af ​​de vigtigste regler for oprettelse af en virksomhedsrapport. Sørg for, at data er organiseret på en måde, der er let at læse og forstå. Vær gennemsigtig og undgå unødvendige tekniske termer.
  3. Brug diagrammer og tabeller: grafer og tabeller hjælper med at illustrere og forenkle præsentationen af ​​data, hvilket gør informationen lettere at forstå.
  4. Prioriter relevante data: brug data, der er nøjagtige og relevante til at opdage resultaterne og understøtte dine konklusioner, undgå overskydende information eller unødvendige data. Derudover er det nødvendigt at sikre, at kilden til dataindsamling er pålidelig og sikker.
  5. Brug systemer, der genererer rapporter automatisk: Evaluering af en rapport er en vigtig opgave for enhver leder, men oprettelse af rapporter kan forenkles og gøres mere sikkert med værktøjer. For eksempel er der værktøjer, der genererer automatiske rapporter om annoncer lavet af virksomheden. For områder som salg, lager og økonomi kan et ERP-system (Enterprise Resource Planning) hjælpe med at indsamle data fra flere kilder til en enkelt platform, hvilket gør det nemmere at generere nøjagtige, opdaterede rapporter.
  6. Evaluer og foreslå handlinger efter at have analyseret alle rapporter: Brug rapporter til at finde muligheder og behov for forbedringer. Derfor er det altid nødvendigt at organisere de konklusioner og handlinger, der vil blive truffet i hver rapport.

Måder at lette udarbejdelsen af ​​ledelsesrapporter

Udarbejdelse af ledelsesrapporter kan være en tidskrævende proces, især hvis information fra virksomhedens sektorer er spredt, eller hvis organisationen endnu ikke har et tilstrækkeligt ERP-system.

For det første gør standardisering af forretningsrapporter, det vil sige oprettelse af en skabelon og fastsættelse af en dato for hyppig analyse af resultater, processen nemmere, mere konsekvent og effektiv.

En anden meget vigtig investering for at lette opgaven med at oprette rapporter er at implementere et ERP-system til at organisere virksomheden, integrere sektorer, opbevare data sikkert, have alle de nødvendige poster og automatisk oprette rapporter for at spare tid og give ledere mere tid til at analysere og definere strategier.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *