Lær å beregne ytelsesindikatorer

Ytelsesindikatorer er avgjørende for at virksomheten din skal forbli sunn og vokse konsekvent. Her på Casting publiserte vi en artikkel for en stund siden som snakker om hovedindikatorene i detaljhandelen, for å lese den, klikk på denne lenken.

Men i dag skal vi snakke om hvordan du beregner disse ytelsesindikatorene, slik at du kan forbedre butikkadministrasjonsprosessene dine. Derfor, hvis du likte dette temaet, fortsett å lese denne artikkelen som vi har forberedt for å hjelpe butikken din til å vokse og selge mye mer!

Hvordan fungerer ytelsesindikatorer?

Først vil vi forklare hvordan resultatindikatorer fungerer i praksis, slik at du kan bruke dem på en tryggere måte i virksomheten din. La oss gå?

I utgangspunktet fungerer de som beregninger som er ansvarlige for å kvantifisere ytelsen til ulike sektorer og prosesser i en bedrift. I tillegg er det mulig å vurdere dem i henhold til målene for butikken din.

Dette er med andre ord tallene som ble oppnådd av ansatte når det gjelder produksjon og drift. De dekker imidlertid ikke alle tall, bare de som er i samsvar med organisasjonens mål. Vi har for eksempel KPI-ene som refererer til salg, lønnsomhet, tap på fordringer, nivået på kundetilfredshet og mange andre.

Hva er viktigheten av å vite hvordan man beregner resultatindikatorer?

Ser man på eksemplene ovenfor, er det mulig å se fordelene ved å beregne ytelsesindikatorer. Tross alt, avhengig av KPIen som vil bli evaluert og segmentet butikken din opererer i, kan du oppnå følgende fordeler, for eksempel:

– Større produktivitet for sine underordnede, så vel som av prosessene som utføres og operasjonene.

– Økning i kvaliteten på tilbudte produkter og utførte tjenester (som for eksempel utførte leveranser), og unngår dermed mulige feil, sammenbrudd eller returer.

– Økt driftskapasitet i butikken din.

– Utviklingen av den strategiske planleggingen din er tross alt ytelsesindikatorene som kan analysere det nåværende scenarioet for butikken, så vel som fortiden og fremtiden. I tillegg kan du også ha en visjon om de reelle behovene til ditt aktivitetsfelt. Og deretter, forbedre strategiene og justere prosessene med de fastsatte målene for å oppnå dine resultater.

Hvordan beregne ytelsesindikatorer?

Har du noen gang tenkt på hvordan det ville være å få alle disse fordelene nevnt tidligere i virksomheten din. Det ville vært veldig fint, ikke sant?

Ikke bekymre deg, Casting har skilt ut noen tips slik at du kan beregne ytelsesindikatorer effektivt. Husk at hvis organisasjonen din har flere enheter, kan den positive effekten bli enda større!

Så sjekk ut de 5 tipsene vi tok med deg for å søke, fra og med i dag, i butikken din!

1- Kartlegg prosessene dine

Før du lærer hvordan du beregner ytelsesindikatorer, må du kjenne til alle prosessene og operasjonene til hver sektor som skal analyseres. På den måten kan du relatere gjeldende prosedyrer til ønskede mål. Husk at det i denne prosessen er behov for å skaffe betydelige tall for prosessen.

2- Definer hva hovedindikatorene skal være

Som vi sa tidligere, er det uendelige muligheter for beregninger som du kan analysere. Valget av hovedindikatorene vil avhenge av målet for butikken din, samt nisje og planlegging av hvert område. For eksempel innså HR-teamet at snu seg har vokst de siste 4 månedene. På denne måten må de lage en strategi for å snu dette scenariet.

På den annen side er det juridiske teamets prioritet å kvantifisere analysetiden for en kontrakt. Husk at de viktigste resultatindikatorene må ha det kommersielle og økonomiske aspektet som prioritet, det er tross alt det som vil få bedriften til å vokse.

3- Standardiser prosessene dine

Nå, for å måle KPIer for å oppnå resultater som er enkle å observere, må du standardisere prosessene dine. Det vil si at når ansatte utfører sine aktiviteter slik de synes er best, vil det ikke være mulig å identifisere den virkelige tilstanden til butikken din.

4- Juster målene dine med dine ansatte

Standardisering av prosesser er svært viktig for veksten av butikken din, men du må også vite hvordan du kommuniserer dette til dine ansatte. Det vil si, samkjør hver prosess med dine ansatte for å gjøre det enklere å beregne resultatindikatorer. På denne måten kan du sikre at alle forstår formålet med måling og hjelper deg med å få prosesser riktig. Dermed er det mye enklere å overvåke og analysere ytelsen deres.

5- Invester i automatisering av interne flyter

Bedriftsverdenen har blitt stadig mer teknologisk og den gode nyheten er at du kan dra nytte av dette når du bygger merkevaren din. Du vil med andre ord få klarere resultater i sanntid, samt unngå feil og omarbeid. I tillegg vil det hjelpe deg med å identifisere flaskehalser i driften og spare tid brukt på å utføre aktiviteter.

Feil ved valg av beregninger som skal analyseres

Husk at siden det er en rekke indikatorer du kan velge mellom, vil ikke alle være effektive for butikkens vekst. Mange gründere mislykkes i dette trinnet, da de har en tendens til å gjøre feil i dette trinnet.

Hos Casting har vi som mål å få virksomheten din til å vokse og bli en referanse i sitt segment. Så vi skiller noen av de viktigste feilene som er gjort av gründere når de definerer de viktigste ytelsesindikatorene. Da vil du vite hva du ikke skal gjøre for å bidra til veksten av butikken din, som er:

  • Ikke nyskapende i valg av indikatorer;
  • Mål forfengelighetsmålinger;
  • Slutt å dele indikatorene til ansatte;
  • Ikke å kunne forklare den valgte indikatoren for lagene;
  • Definer indikatorer som genererer transformasjoner i atferden til team;
  • Velg beregninger som bare kan måle ansattes innsats;
  • Vedta indikatorer som ikke kan eller er veldig vanskelige å sammenligne med andre og;
  • Definer indikatorer som ikke har noen relevans for din bedrift.

Konklusjon

Nå som du har lært hvordan du beregner ytelsesindikatorer, sett læren i denne artikkelen i praksis!

Casting ble født med mål om å transformere livet og aktivitetsfeltet til gründere som jobber i detaljhandel, både i Brasil og i utlandet. Vi bidrar til veksten av store merker i markedet i dag, som Óticas Carol, Tommy Hilfinger, Schutz og mange andre.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *