Kreative måter å beholde ansatte og redusere omsetning

Ja, vi snakker fortsatt om den store oppsigelsen — den går fortsatt sterkt, og dens effekt på arbeidsmarkedet er udiskutabel. 4,4 millioner amerikanske arbeidere sluttet i februar, og med over 11 millioner ledige stillinger har disse arbeiderne alternativer for sin neste jobb. Ettersom arbeidstakere fortsetter å si opp, har fordelene med å beholde ansatte aldri vært så tydelige, og selskaper gir bevaring en toppprioritet i år.

Med 50 % av administrerende direktører som sier at rekruttering og oppbevaring er en av deres største utfordringer i 2022, er det på tide å vende seg til mer kreative måter å beholde ansatte på. Du kjenner allerede til mange av de velprøvde strategiene for oppbevaring av ansatte vi har diskutert før:

 • Sikre at lønn og goder er konkurransedyktige
 • Anerkjenne ansattes prestasjoner
 • Justere selskapets verdier og prosesser

Selv om dette uten tvil er effektive måter å holde ansatte om bord på, trenger du en rekke løsninger som vil appellere til alle. Så i dag skal vi utforske noen mindre vanlige måter å redusere ansattes omsetning på som du kanskje ikke har prøvd – ennå.

#Rekruttering blir ikke enklere, og det betyr at det er på tide å utforske noen nye #EmployeeRetention-løsninger for å holde dine nåværende ansatte engasjerte og motiverte. Sjekk ut disse 6 kreative oppbevaringsstrategiene:

1. Par sammen mentorer og mentees

De fleste av oss kan tenke på en mentor vi har hatt på et tidspunkt i utdanningen eller karrieren. Mentorer er rådgivere, lydplanker, kilder til visdom og mer. De viser oss tauene til våre bransjer og gir verdifull profesjonell veiledning. Mentorer er en uvurderlig ressurs i alle stadier av en persons karriere.

En annen fordel med et mentorprogram er dets positive innvirkning på de ansattes opplevelse. 91 % av de ansatte som har en mentor er fornøyd med jobben sin. Mentorer høster også fordelene på jobben, og rapporterer større karrieresuksess og jobbtilfredshet også. Det er ikke overraskende at mentees retensjonsgrad er 50 % høyere enn for ansatte uten mentor, og mentorer har en retensjonsrate på 69 %.

Mentorprogrammer er også relativt enkle å implementere og integrere i onboarding-programmet. For å øke sjansene dine for å kjøre et program som fungerer, følg disse beste fremgangsmåtene:

 • Sammenkoble mentorer og mentees vitenskapelig – i det minste litt vitenskapelig. Lag et spørreskjema for nyansatte og mentorer for å sikre at paret kan koble sammen over felles mål og interesser. Vurder å sette opp nye par med mentorer og mentees når de går videre i karrieren.
 • Sett retningslinjer for programmet for å sikre at deltakerne begge drar nytte av forholdet. Programmet ditt kan inneholde diskusjonstemaer som mentoren og adepten bør dekke og en foreslått møteplan for å oppmuntre til regelmessige innsjekkinger.
 • Etablere mentorforhold som en del av bedriftskulturen. Sett det inn i stillingsbeskrivelser og snakk om det under kandidatvisninger. Legg til rette for regelmessige diskusjoner om programmet for å iterere og sørge for at det forblir effektivt.

Etter at du har bestemt hvordan programmet ditt skal fungere, koble nye ansatte med en mentor under innføringsprosessen, orientere dem om programmet og følge med på regelmessige innsjekkinger.

2. Etabler karriereveier

Ansatte ønsker profesjonelle vekstmuligheter – og de er villige til å finne nye jobber for å få dem. 86 % av de ansatte sa at de ville flytte jobb hvis det nye selskapet hadde flere muligheter for karriereutvikling. Mange ansatte – 76% – sa til og med at de jobber hardere for et selskap som bryr seg om deres faglige utvikling. En måte å bekjempe denne typen turnover er å diskutere en karrierevei med kandidater og nyansatte.

Karrieresøk, eller karrierekartlegging, er akkurat hva det høres ut som. Karrierekart er planer for hvordan ansatte kan komme videre fra sine nåværende roller. Disse kan være standard men bør gi rom for å skreddersys til den ansattes styrker og mål. En karrierevei gir ansatte en fremtid å jobbe mot – i din bedrift.

3. Gjør helse og velvære til en prioritet

En arbeidsgiver som verdsetter ansattes helse og velvære er på toppen av listen for jobbsøkere i 2022. I en post-pandemisk verden betyr det mer enn rabatter på treningsmedlemskap eller vertskap for en yogatime. Det betyr å oppmuntre ansatte til å ta vare på sin fysiske og mentale helse, fremme en sunn balanse mellom arbeid og privatliv og gi støtte for å nå disse målene.

I en tid hvor tre av fem arbeidere har opplevd negative effekter av arbeidsrelatert stress, inkludert fysisk tretthet, er det å forhindre utbrenthet en ekstremt viktig retensjonsstrategi. Det er lett å forstå hvorfor sunne, glade, støttede ansatte er mer produktive og har lavere omsetningshastighet.

Her er noen måter du kan vise dine ansatte at deres velvære er en prioritet og beholde topp medarbeidertalent:

 • Tilby medisinsk forsikring som inkluderer psykisk helsedekning
 • Gi ansatte tilstrekkelig betalt fri, inkludert for sykdom, for å unngå utbrenthet
 • Ta bedriftsomfattende psykisk helsedager eller prøv fleksible eller møtefrie fredager, en tid for ansatte til å ta en fridag eller en pause fra møter

4. Anerkjenne innsats og prestasjoner

Vi har snakket om hvordan anerkjennelse er motiverende for ansatte – det øker engasjementet og i sin tur oppbevaring. 37 % av de ansatte sa at det å anerkjenne arbeidet deres er det viktigste arbeidsgiveren deres kan gjøre for å lykkes. Dette er en oppbevaringsstrategi som du enkelt kan begynne ved å bruke et minutt på å gjenkjenne ansatte på en teamsamtale eller sende en e-postmelding for hele bedriften eller avdelingen som beskriver en nylig suksess. (Deretter kan du oppgradere anerkjennelsesinnsatsen din med ClearCompanys Employee Engagement Platform.)

Du vet at det å anerkjenne ansattes prestasjoner er flott for #Retention — men visste du at anerkjennelse av deres innsats er like effektivt? Finn ut flere kreative måter å #beholde ansatte på:

Hva om vi fortalte deg at det er like effektivt å takke dine ansatte for innsatsen som for deres prestasjoner? Tenk på det – når bare de mest synlige ansatte blir anerkjent når et langt prosjekt er fullført, kan det være nedslående for andre som har bidratt. På den annen side er det motiverende å bli takket mens de jobber gjennom et prosjekt og forsikrer ansatte om at deres innsats ikke går ubemerket hen. Bare det å si «takk» til teammedlemmene dine er en lang vei mot å holde dem om bord på lang sikt.

5. Tilby fleksible arbeidsalternativer

Kontoret er ute – nesten

 • 38 % av helt eksterne arbeidere ville faktisk foretrekke en hybrid timeplan.
 • Fire av ti arbeidstakere som foretrekker hybridarbeid ønsker å være på kontoret to til tre dager i uken.
 • Mer enn 60 % av arbeidstakerne ønsker en hybrid timeplan som er koordinert slik at deres arbeidsdager faller sammen med kollegenes.

Etter at pandemien tvang alle som kunne gjøre det til å jobbe hjemmefra, oppdaget mange arbeidere at de langt foretrakk hjemmekontoret. Ifølge en fersk Gallup-undersøkelse ønsker ni av ti ansatte som kan jobbe eksternt ekstern fleksibilitet fremover. 54 % av de som jobber hjemmefra sa at de ville se etter en annen jobb hvis arbeidsgiveren deres sluttet å tilby alternativer for fjernarbeid. Hybride arbeidsplaner er også populære, med seks av ti ansatte som sier at det er deres foretrukne arbeidsmiljø.

Populariteten til eksternt og hybrid arbeid knytter seg tilbake til nummer tre på denne listen: helse og velvære. Balansen mellom arbeid og privatliv mange arbeidstakere har opplevd å jobbe hjemmefra har hatt en positiv effekt på deres velvære som de ikke er villige til å gi opp. Med så mange arbeidere som er fast for hybrid- og fjernarbeid, er det nesten ingen sjanse for at vi vil se en fullstendig retur til kontoret.

Du kan finne ut hvilken ordning dine ansatte foretrekker ved å gjennomføre medarbeiderundersøkelser. Med resultatene kan du måle den generelle følelsen og sette planer for fremtiden for eksternt og/eller hybridarbeid i bedriften din. Hvis dine ansatte ikke kan jobbe hjemmefra, kan du tilby andre muligheter for fleksibilitet, for eksempel å la ansatte jobbe til forskjellige tider på dagen.

6. Hold oppholdsintervjuer

I et nylig innlegg snakket vi om de mange fordelene med oppholdsintervjuer, som er diskusjoner med ansatte om hvorfor de blir i din bedrift og hva som kan trekke dem til en ny jobb. I motsetning til exit-intervjuer, har stay-intervjuer som mål å fange ansattes bekymringer før de har bestemt seg for å finne en ny jobb. De kan også avsløre ansattes følelser om bedriftskultur, enten de er positive eller negative.

Oppholdsintervjuer er et verdifullt verktøy for å vise dine ansatte at stemmene deres blir hørt og tilbakemeldingene deres er viktige, noe som øker engasjementet og i sin tur oppbevaringen. Men det er bare sant hvis du lytter til hva ansatte sier og gjør endringer i bedriften din for å møte deres behov og holde dem om bord.

Du kan prioritere å beholde ansatte og redusere omsetningen med disse kreative løsningene. Det har aldri vært mer klart at de ansatte er bedriftens mest verdifulle ressurs, så la dem få vite at du tror det ved å skape en arbeidsplass som setter pris på, støtter og hører dem.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *