Kjæledyrforsikring › Tips for hund, katt og hest

Kjæledyr er våre beste venner – Ikke rart kjæledyrforsikring blir mer og mer populær. I dette blogginnlegget til forsikringsappen Sophia 👇 kan du finne ut hvordan du kan beskytte pelsbabyen din på riktig måte uten å sette lommeboken i fare!

1. Hundeansvar er et must, men det er billigere 😉

Hundeansvarsforsikring er en av de viktigste kjæledyrforsikringene. når du er inne
Wien, Salzburg, Øvre Østerrike, Tyrol eller Steiermark live, det er til og med obligatorisk. Det beskytter deg og din firbeinte venn hvis han eller hun forårsaker økonomisk skade. Dette er spesielt viktig hvis hunden din forårsaker en ulykke, for eksempel ved å løpe ut i gaten.

❇️ Vårt tips: Den billigste måten å få ansvarsforsikring for kjæledyr er som en del av din
husholdningsforsikring. Spesielt hvis du har forsikret et hus eller et borettslag, er hunden din som regel også forsikret.

Hvis det ikke fungerer, bør du ta hunden din I alle fall forsikre deg selv, selv om det ikke er obligatorisk i staten din. Du kan finne ut mer om hundeforsikring i vårt blogginnlegg Hundeforsikring: Slik beskytter du din firbeinte venn

2. Ikke engang bry deg med å prøve å få ansvarsforsikring for katten din

Mestertyver kalles ofte «katteinnbruddstyver» på engelsk, men med mindre katten din er stor som en hund eller regelmessig raner banker, lønner det seg ikke med egen katteansvarsforsikring, den slags finnes heller ikke.

Sjansene for at katter forårsaker skade utenfor hjemmet deres (og blir tatt) er rett og slett for liten. I tillegg er katter og smådyr alltid inkludert i husholdningsforsikringen. Du kan finne ut mer om dette i vårt blogginnlegg Husholdningsforsikring: 7 tips å passe på

3. Beskytt helsen til dyrene dine

Helseforsikring for kjæledyr blir stadig mer populær, men hvor nyttig er den egentlig? Vanligvis har du valget mellom
Kjæledyrs helseforsikring og Dyrekirurgi forsikring:

Helseforsikring for dyr

Avhengig av takst kan helseforsikring dekke alt fra døgnbehandling til flåttmidler. En slik forsikring er ofte dyrere enn å dekke kostnadene selv. I tillegg kan premiene øke basert på kjæledyrets alder, helse eller plassering. I verste fall kan du ikke lenger tegne helseforsikring for kjæledyr på grunn av kjæledyrets høye alder.

Kirurgikostnadsforsikring for dyr

Driftskostnadsforsikring (operasjonsforsikring) koster mindre og dekker deg kun dersom din kjære trenger større (og dyrere) behandling. For eksempel under en operasjon.

❇️ Vårt tips: I begge tilfeller er det viktig å vurdere hvor sannsynlig det er at et kjæledyr noen gang blir skadet i en ulykke eller blir alvorlig sykt. Små ting som vaksinasjoner er inkludert i helseforsikringen, men de koster deg mindre hvis du betaler for dem selv. Kirurgisk forsikring lønner seg på det meste, spesielt for huskatter

4. Hesteforsikring lønner seg

Er du en av de heldige som ikke bare drømmer om sin egen ponni, men faktisk har en, bør du også forsikre den godt.

Hester er store, så de kan mer Skader rett. Det er derfor man betaler
hesteansvarsforsikring full off Takstene varierer blant annet på grunnlag av om hesten fortsatt kjøres.

❇️ Vårt tips: Akkurat som hunder kan også hester inkluderes i husholdningsforsikringen.

Helseforsikring eller kirurgisk forsikring for hester er mer sannsynlig å lønne seg enn for hunder og katter, da behandlingskostnadene ofte kan være mye høyere. Spesielt hvis du rir ofte på hesten din, bør du vurdere helseforsikring. I dette tilfellet er kirurgisk forsikring nesten nødvendig. I motsetning til hunder og katter er det ikke et årlig maksimum for driftskostnader for hest.

Det finnes også den såkalte hestelivsforsikringen, som betaler hvis hesten din dør eller blir «ufør», dvs. ubrukelig til sport eller avl. Du må selv avgjøre om en slik forsikring lønner seg for deg som privatperson.

5. Rettsvernforsikring er (i alle fall alltid) en god idé

Skulle det oppstå en rettslig tvist rundt en hund, katt, hest eller fisk 🐟, er rettsforsikring mer enn praktisk. På denne måten kan du beskytte deg mot høye saksomkostninger og få støtte med juridiske spørsmål (disse trenger ikke alltid å gjelde kjæledyret ditt). Du kan finne ut mer i vårt blogginnlegg om saksforsikring

➡️ Vår konklusjon

Så hva slags kjæledyrforsikring trenger du? For større dyr, spesielt hunder og hester, bør du absolutt tegne en ansvarsforsikring. Den beste måten å spare her er å inkludere dem i husholdningsforsikringen din. Så lenge dine firbente venner ikke er mye ute og du ikke driver aktivt med sport med dem, lønner kirurgisk forsikring seg mer enn dyrehelseforsikring. Rettsbeskyttelsesforsikring anbefales alltid, spesielt for dyreeiere.

Den perfekte forsikringen for kjæledyret ditt? Finner du med Sophia!

Enten det er en edel hest🦄, en lojal hund🐶 eller en pus🐱 – takket være Sophia forsikringsappen kan du enkelt klappe kjæledyret ditt med den ene hånden og forsikre det med den andre. Er du usikker på hva du trenger, hjelper vi deg selvfølgelig. Registrer deg nå!

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *