Kend de største vanskeligheder ved mikro og små virksomheder

Mikro og små virksomheder spiller en grundlæggende rolle i den brasilianske økonomi. Ifølge en undersøgelse foretaget af SEBRAE tegner små virksomheder sig for mere end en fjerdedel af bruttonationalproduktet (BNP).

Der er omkring 9 millioner mikro- og småvirksomheder i landet, der repræsenterer omkring 27 % af BNP.

Men når de beslutter sig for at investere, er mange iværksættere ikke klar over de udfordringer, der ligger forude. Ofte efterlader det faktum, at de har med en lille virksomhed at gøre, følelsen af, at problemerne også bliver mindre.

Situationen kan dog være endnu mere kompleks end i tilfælde af store virksomheder.

Hvad er udfordringerne for mikro- og småvirksomheder?

I første omgang ser forretningsflowet ud til at være meget nemmere og mere praktisk for mikro-iværksættere, men efter lidt ledelsestid er det let at se i hverdagen de vanskeligheder, der ikke var identificeret før.

Skattemyndighedernes talrige krav er problemer, der direkte påvirker virksomhedens tilpasning på markedet, også som følge af manglen på arbejdsredskaber, fra virksomhedens side, som er i stand til at imødekomme den store efterspørgsel på forpligtelser, der pålægges af skattemyndighederne. lovgivningen.

Derfor bliver forhindringerne og vanskelighederne meget større, og mange ender med ikke at indse det, idet de må afslutte deres aktiviteter tidligt.

Generelt er den gennemsnitlige overlevelse for en mikro- eller lille virksomhed i Brasilien 5 år, ifølge IBGE-data.

Igen er den manglende planlægning, det overdrevne bureaukrati for at opnå kredit og det høje skattetryk blandt de hovedårsager, som iværksættes nævner.

Dette understreger, at det ikke kun er en sag, men et helt sæt, der bidrager til lukningen af ​​virksomheden.

For at du kan undgå vanskeligheder og få din virksomhed til at tage fart, vil vi forklare det vigtigste vanskeligheder for mikrovirksomheder og små virksomheder og hjælpe dig med at undgå dem.

Små iværksætterevner

Hvem kender ikke Mark Zuckerberg, Sílvio Santos og Bill Gates? Dette er berømte eksempler på iværksættere, der ikke investerede i deres uddannelse.

Men lad os se det i øjnene, dette er blot nogle få blandt mange mennesker, der besluttede at starte deres virksomhed og endte med at tabe, fordi de ikke investerede i viden.

I starten af ​​en virksomhed er fokus ofte mere på muligheder end på den viden, som området kræver. Vi siger ikke, at det ikke er vigtigt at finde en mulighed, men at vide, hvordan området fungerer, er også grundlæggende for at vide, hvad man har med at gøre.

At arbejde i træning giver dig større tryghed til at håndtere de mest forskellige situationer, der opstår i din virksomhed.

Søgningen efter specifik viden til effektiv lederuddannelse er også meget vigtig, såsom viden om arbejdslovgivning, skattelovgivning og markedsanalyser.

Lav viden om kunder

Et af hovedformålene for iværksætteren er at kunne imødekomme kravene fra sin målgruppe. Der er dog et skridt, der skal tages på forhånd for at opnå dette, dvs lære din målgruppe at kende.

At kende dine potentielle kunder vil hjælpe dig med at træffe beslutninger i virksomheden og også forbedre dit forhold til dem, det vil sige mere assertiv kommunikation.

Denne kommunikation vil for eksempel være essentiel for dine produktlanceringskampagner og dine marketingstrategier.

Et andet punkt, der skal overvejes, er den konstante opdatering af kundedatabasen, da dette hjælper med at analysere udvikling og forandring over tid.

Fordelene ved altid at opdatere databasen er mange. Interne processer strømlines, især dem der kræver kundekontakt. Dette giver mere effektivitet, og det er muligt at etablere bedre kommunikation med forbrugerne.

Lille forhandlingsstyrke med leverandører

Enhver virksomhed har brug for at vide, hvordan man forhandler med sine leverandører, ikke kun prisen på produkter, men også garantien for at have et lager forberedt til sit salgsvolumen, det være sig fysisk eller gennem en markedsplads, for eksempel.

I praksis ender dette partnerskab nu ikke altid med at fungere så godt. Hav derfor altid en defineret strategi at følge med dine leverandører, aftal deadlines og produktpriser.

At gennemføre en undersøgelse er også meget vigtigt for at finde partnere, der ikke svigter dig. Det ideelle er at finde mere end én mulighed, på den måde, hvis der er problemer med en af ​​leverandørerne, vil du ikke have problemer med dine krav.

Tal med folk, der arbejder i det samme område, hvor du har til hensigt at åbne en virksomhed, og se efter henvisninger. Dette er en god måde at starte uden så mange risici og følge en plan.

Mangel på planlægning

Det er meget almindeligt, at nye iværksættere er ivrige efter at sætte deres virksomhed ud i livet. Men at bevare fokus er en af ​​de store udfordringer, så de ikke glemmer et væsentligt skridt for organisationens overlevelse: en velstruktureret forretningsplan.

Når der ikke er nogen retning, er det praktisk talt umuligt at sætte mål og holde virksomheden på den ønskede vej.

I forretningsplanen kan iværksætteren få værdifuld information, der kan være nyttig for visse punkter:

  • Virksomhedsbeskrivelse;
  • nødvendige investeringer;
  • den vej du vil følge med virksomheden,
  • aktuelle scenarie for det marked, hvor virksomheden opererer;
  • konkurrentanalyse.

Højt skattetryk

Det høje brasilianske skattetryk genererer også hovedpine for mikro- og små iværksættere, selvom mange af dem vælger det simple nationale.

Hvis iværksætteren ikke gennemfører en skatteplanlægning, risikerer han at undlade at opkræve en vis skat, hvilket ville føre til fremtidige problemer med Federal Revenue eller endda betale mere end nødvendigt, hvilket forårsager spild af penge.

Derfor er det meget vigtigt, at iværksætteren i dette øjeblik søger hjælp hos revisorer, da de er bedst egnede til at udføre denne form for planlægning.

Det skal bemærkes, at hver aktivitetssektor har en type skat, for eksempel har en virksomhed i industrisektoren et meget lavere skattetryk end en virksomhed i servicesektoren. Så tøv ikke med at søge hjælp fra en fagmand på området til at udføre skatteprocedurer.

adgang til kredit

Økonomisk støtte er den største vanskelighed for brasilianske mikroentreprenører. Dette blev bekræftet efter en meningsmåling foretaget i den 6. udgave af begivenheden Alle kan iværksættedet største nationale møde for mikro-iværksættere, fremmet af Aliança Empreendedora.

Kreditlinjen for mikro- og småvirksomheder er blevet stadig mere begrænset. I dag er den mest almindelige måde at opnå kredit for SMV’er gennem finansiering med finansielle institutioner, og det er her, hovedpinen begynder.

Generelt har finansielle institutioner ikke altid tilstrækkelige eller mindre bureaukratiske kreditlinjer til denne virksomhedskonfiguration.

Derfor er det ideelle at analysere forskellige finansielle institutioner for at finde den, der passer bedst til dine behov.

TIP: Udviklingsbanker, såsom BNDES, er gode muligheder, da det er en offentlig institution, der tilbyder en særlig kreditlinje til mikro- og små iværksættere, med attraktive priser og betalingsbetingelser, der ikke overbelaster virksomhedens kapital.

Manglende forberedelse i ledelsen

Den manglende planlægning kompromitterer virksomhedernes vækst på mellemlang og lang sigt. Effektiv ledelse er det, der afgør, om virksomheden forbliver, vokser eller forlader markedet.

At styre virksomheden intuitivt er en meget almindelig praksis blandt mikro- og små iværksættere, og også en stor fare, der kan få virksomheden til at lukke dørene.

For eksempel kontrol af pengestrømme og registrering af indgående og udgående varer, grundlæggende funktioner i en virksomhed.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *