Ikke vær redd for å investere! Hvordan jeg fikk 23 % avkastning på ett år.

Ikke vær redd for å investere! Hvordan jeg oppnådde en avkastning på 23 % på ett år. Tyskland har et problem: folk sparer, men de investerer ikke. Dette skyldes ofte frykt og fordommer. Det hadde jeg også da jeg begynte. Men nysgjerrigheten min var for stor til at noen frykt kunne stoppe meg – heldigvis! I denne artikkelen vil jeg gjerne gi deg bevis på at mange fordommer er ubegrunnede og gi deg et innblikk i mine depoter.

Før jeg investerte pengene mine, hadde jeg hovedsakelig disse fordommene og fryktene:

  1. Det er komplisert og jeg kommer aldri til å forstå det.
  2. Jeg kan tape pengene mine og så har jeg ingenting.
  3. Det er uansett ikke verdt å starte med lite penger.

1. Det er komplisert kontra jeg kan starte med hell helt fra starten.

En regel på aksjemarkedet er: Det gir bare mening å investere penger fra 1000 euro per aksje. Jeg brøt bevisst den regelen for mange år siden. På den tiden ønsket jeg virkelig å kjøpe BYD-aksjen*.

Men jeg hadde ikke nok penger og investerte bare en brøkdel av de 1000 euroene. Det var strengt tatt bare 444 euro. Jeg hadde bare ikke mer den gangen. I skjermbildet nedenfor kan du se hvordan de 444 euroene utviklet seg: Jeg fikk en avkastning på over 276 %!

Jeg brøt regelen fordi aksjen passet til min strategi, og basert på mine utvalgskriterier var jeg sikker på at den ville gi gode resultater på lang sikt. Begge er forøvrig også temaer i Fortunalista Bootcamp.

Du ser: Hvis du følger din egen strategi, kan du lykkes helt fra starten!

Selvfølgelig må du vite hvordan du definerer en strategi for deg selv. Det er her de fleste feiler og rett og slett orienterer seg mot andre. Jeg blir også stadig spurt om hvilke aksjer eller ETFer jeg investerer i. Mine investeringer er ikke nødvendigvis bra for deg. Det er det vi må finne ut av.

Jeg har utviklet en 5-trinns plan for å hjelpe deg med å definere aksje- eller ETF-strategien din og deretter vite hvilke aksjer og ETFer som er fornuftige for deg. I bootcampen er det et ekstra 3-timers seminar der du kan sette opp din strategi basert på planen min.

2. Jeg kan tape pengene mine kontra jeg kan lære å investere pengene mine med hell

Ingen kan forutsi aksjekurser, men du kan lære å forstå hvorfor aksjekursene går opp og ned. I begynnelsen av 2020 åpnet jeg en annen aksjekonto.

Da kursene falt under koronakrisen, investerte jeg igjen tungt i utvalgte enkeltaksjer og ETFer.

Her kan du se porteføljens ytelse fra nettopp dette året: Jeg investerte nesten 17 000 euro i begynnelsen av året og har for tiden tjent nesten 21 000 euro på det! Og det på under ett år.

Det er viktig at du ikke blindt kjøper noen aksjer og ETFer. Fordi noen selskaper eller bransjer fortsatt ikke har kommet seg eller har fortsatt å kollapse.

Forresten: Med en Riester-pensjon har du en gjennomsnittlig årlig ytelse på kun 3 prosent! Og MSCI World er opp 13 prosent i samme periode.

Så ikke bare hør på hva andre vil anbefale deg. Bare fordi alle sier at MSCI World er en god indeks, betyr det ikke at det er andre som kan passe deg bedre og gi deg høyere avkastning.

Igjen, det er viktig å vite hvordan du velger aksjer og ETF-er, slik at du lager din egendefinerte portefølje og ikke bare gjør det andre gjør.

3. Det er ikke verdt å starte med lite penger kontra jeg kan allerede oppnå mye med håndterbare bidrag.

Min andre ETF var NASDAQ100*. Etter min research og utvelgelse, som du også lærer i boot campen, bestemte jeg meg for denne ETFen. Her kan du se et helt ferskt skjermbilde av hva som har blitt av de 50 euroene per måned.

Jeg lagret ETFen i omtrent 5 år og holder den fortsatt i varetekt. På bare 5 år ble 3.070 euro til mer enn 5.500 euro! Og det går fortsatt oppover! Alt fordi jeg utarbeidet strategien min og visste hva jeg skulle satse på og hvordan jeg skulle velge ETF.

Det betyr at jeg har hatt en gjennomsnittlig årlig avkastning på rundt 25 prosent her så langt!

Som du ser kan du oppnå mye selv med et overkommelig månedlig beløp. Det er viktig å ta det riktige valget for deg!

Slik at denne artikkelen ikke bare belyser den ene siden: Det var selvfølgelig også kjøp fra meg som ikke gikk så bra eller knirkefritt. Jeg har allerede rapportert her at jeg har investert i for eksempel Wirecard-aksjer. Men også at det ikke var ille for meg. En feil avgjørelse vil ikke ødelegge avkastningen din hvis du vet om og til hvilken prosentandel du kan investere i mer dristige aksjer. Nøkkelord: investeringsstrategi 😉

Fikk du lyst til å komme i gang med økonomien nå?

i Fortunalista Bootcamp du lærer ikke bare hvordan du skaper et solid grunnlag for beskyttelsen din og sparer pengene dine systematisk, men også hvordan du investerer dem.

Jeg hjelper deg med å utvikle din egen personlige investeringsstrategi og viser deg trinn for trinn hvordan du velger aksjer og ETFer. Du lærer hvordan du søker, velger og fullfører kjøpet. Før det går vi selvfølgelig også gjennom valg og åpning av aksjekonto. For det samme gjelder her: Du må velge ditt depot ut fra dine egne kriterier.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *