Identifisere og håndtere årsaken til dårlige ansattes ytelse

På et tidspunkt i karrieren har hver leder stilt seg selv dette spørsmålet. Vanlig som spørsmålet kan være, er det et mye vanskeligere problem å faktisk takle. Mange bedrifter blir så opptatt av produktivitet og tall at de ikke prøver å utrydde de vanlige problemene på arbeidsplassen deres og i stedet kompensere med kortsiktige løsninger. Eller de fyrer og glemmer i stedet for å få ansatte tilbake på sporet (sjekk ut våre ytelsesforbedringsideer her for å få hjelp.)

Begge disse metodene ligner på å sette et plaster på et brukket ben … det fungerer ikke. I stedet for å bruke disse stop-gap-metodene, må bedrifter se nærmere på problemene på arbeidsplassen sin hvis de vil ha billigere langsiktige løsninger på produktivitetsproblemene sine.

Ikke skap motproduktivitet ved å jobbe ansatte i bakken. Se resultatene her:

Ansattes ytelsesproblem #1: Klarer de oppgaven?

Forutsatt at du finner personen som er ansvarlig for produktivitetsproblemene dine (og sjelden er problemene så enkle), er det to store grunner til at de kan være dårligere; enten drukner de under vekten av arbeidsmengden, eller så er de rett og slett ikke motiverte. Studier viser at det er en god sjanse for at det er førstnevnte; 53 % av de ansatte føler seg overarbeidet eller utbrent av jobben. På den annen side kan du presse dem for langt inn i områder de vet lite om, noe som resulterer i tids- og energikrevende trening på jobben, og reduserer produktiviteten. For mye arbeid på hver enkelt ansatt for å spare penger på å ansette kan koste deg produktivitet, ettersom det økte stresset fra å være overarbeidet fører til at 51 % av arbeiderne føler seg mindre produktive.

2016 statistikk: Stress resulterer i så mye som 300 milliarder dollar i tapt produktivitet hvert år.

Den gode nyheten er at dette er det enkleste av de to problemene å fikse. Hvis de ansatte føler at du gir dem for mye arbeid, men du trenger mer arbeid, er svaret enkelt, men ikke lett: ansett noen andre. Og hvis du ser at en ansatt ikke er i stand til å håndtere visse oppdrag, kan det hende du må gi dem opplæringen de trenger for å fullføre disse oppgavene. Ingen av disse løsningene er billige, men du sparer på å ansette flere når du unngår at utbrente ansatte forlater bedriften din for et mindre stressende arbeidsmiljø.

Forvandle talenthåndteringsprosessen din på et blunk med vår Mega Bundle:

Ansattes ytelsesproblem #2: Vil de ikke ha det nok?

Som enhver sportskunngjører ser ut til å si når et lag taper en kamp, ​​er det noen som bare ikke ønsker det sårt nok. De kan gjøre jobben du trenger, men de kan være blant de 68,5 % av de ansatte som ikke er engasjert i arbeidet sitt. Dette er et mye vanskeligere problem å fikse. Du kan ikke ansette rundt det. Hvis en ansatts løsrivelse er kronisk, kan du bli fristet til å la den understimulerte ansatte gå, men det er noen ting du kan prøve først.

Før du lar din understimulerte medarbeider gå, prøv følgende tips:

Sjansen er stor for at hvis du ansatt noen til å gjøre en jobb med høy kompetanse, vil de fortsette å gjøre det, men har funnet veisperringer for å holde dem interessert … kanskje de føler seg overarbeidet, understimulert eller til og med undervurdert. Hvis det er tilfelle, prøv å implementere et mer formelt program for anerkjennelse av ansatte, som 60 % av klassens beste organisasjoner omtaler som «ekstremt verdifullt for å drive individuelle prestasjoner.» Når ansatte får tilbakemeldinger fra sine medarbeidere, er det mer sannsynlig at de føler seg bedre om arbeidet de gjør, og dette kan bidra til å øke engasjementet over hele linja

NY: I følge en Gallup-studie fra 2019 følte bare 10 % av amerikanske arbeidere seg engasjert etter å ha mottatt negative tilbakemeldinger på jobben. 30 % ble så skremt av en negativ anmeldelse at de aktivt søkte etter en ny jobb.

Ansattes ytelsesproblem #3: Er det ikke-arbeidsrelatert?

Du har ansatt noen andre til å dele arbeidsmengden. Dine ansatte hater ikke jobbene sine, så vidt du vet. Kan noe annet plage de ansatte og få dem til å være mindre produktive på jobben? Det er mulig de kan slite med et personlig problem som begrenser potensialet deres til å jobbe. For å forstå hvordan folk jobber på kontoret, må du forstå hvordan de lever utenfor det.

AKKURAT NÅ: Ettersom vi alle fortsetter å tilpasse oss den nye normalen, velger mange selskaper å gå videre med ytelsesvurderingssesongen under pandemien. I noen tilfeller kan det være nødvendig å revurdere stillinger og prestasjoner, da stadig skiftende prioriteringer og arbeidsbelastninger kan ha fundamentalt endret måten vi evaluerer og føler med hverandre. I andre tilfeller kan det være et reelt økonomisk behov for å vurdere ytelse og etablere standarder for det kommende regnskapsåret, gitt COVID-relaterte endringer og effekter.

Bare husk at du ikke bør prøve å luke ut dårlige utøvere eller basere meritter på denne prosessen akkurat nå. Se heller etter å styrke bedriftskulturen og forsterke verdiene. Uansett hva din bedrifts grunn(er) til å ha resultatvurderinger denne sesongen, har ClearCompany ressursene du trenger for å lage en effektiv prosess for ytelsesvurdering.

For eksempel: folk er stadig mer ensomme, med 90 % av respondentene på en fersk meningsmåling som bruker mye av tiden sin til oppgaver som løping, rengjøring og lesing – alt folk gjør alene. Hvis disse arbeiderne foretrekker å gjøre mange av oppgavene sine alene, hva sier det om arbeidsvanene deres? Kanskje du lager arbeidsgrupper som består av folk som heller vil jobbe alene.

Bli kjent med dine ansattes personlighetstyper før du nærmer deg arbeidsplassproblemer. Les mer:

Det er vanskelig å takle ikke-arbeidsrelaterte problemer uten å føle at du presser for langt inn på personlig territorium. Du kan imidlertid lage en arbeidsplass der ansatte føler seg fri til å ta opp problemene sine, selv om det ikke er et formelt program. For å løse problemet med alenearbeider, for eksempel, gi ansatte flere muligheter om når, hvor og hvordan de jobber, og du vil merke en økning i arbeidsproduktiviteten.

Før din neste ytelsesvurderingssyklus:

  • Bli kjent med hvem dine ansatte er basert på deres interesser, liker og misliker.
  • Hvordan ser god ytelse ut for deg? Definer hvordan din ideelle omfattende liste ser ut.
  • Registrer dine ansattes ytelse gjennom et automatisert system for å hjelpe deg med å holde bedre oversikt over rapporter og sikre rettidig tilbakemelding.
  • Selvvurder ansattes ytelse for å få et realistisk syn på hvor ytelsen må forbedres.
  • Fokuser på å bygge varige relasjoner og tillit til hver enkelt ansatt. Til syvende og sist er du der for å garantere at de har de essensielle verktøyene for å lykkes gjennom hele rollen sin.
  • Sett sammen en liste over utviklingsmuligheter og mål sammen med dine ansatte for å bidra til å forbedre deres prestasjoner og holde dem ansvarlige for å oppnå disse målene.

Det er vanskelig å finne årsaken til dårlige ansattes ytelse hver gang; ofte er det en konvergens av problemer som ikke kan løses med et enkelt trekk i knuten. Uansett hvor problemet ligger, bør ledere forsøke å hjelpe ansatte med å fikse produktivitetsproblemer før de tyr til stopp, enten de ansatte er overveldet eller uengasjerte. Uansett problemer, når ansatte føler seg verdsatt, vil de finne nye måter å være produktive på.

Trenger du en bedre måte å spore ytelsen på? ClearCompanys verktøypakke gir deg alt du trenger for å spore og administrere produktivitet. Registrer deg for en demo i dag, så viser vi deg kraften i ytelsesstyring.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *