I det nåværende scenariet bør du gå over til indeksfond, ETF-er eller holde deg til aktive?

De fleste aksjeinvestorer de siste ukene ville ikke ha likt å se på porteføljene sine. Denne uken ser blodbadet verre ut. Sensex er nå ned rundt 12% fra toppen.

I det nåværende usikre markedsscenarioet på grunn av krigen i Ukraina, kan indeksinvesteringer se stadig mer attraktive ut. Dette er spesielt viktig for de som har til hensikt å opprettholde sin egenkapitalallokering. Men de ønsker også å kutte ned på svingningene de er villige til å tåle.

Samtidig forstår de fleste smarte langsiktige investorer at det knapt finnes alternativer som kan slå inflasjonen på lang sikt bortsett fra egenkapital.

Indeksinvestering – tall og kontekst

Det har vært en økning i indeksfond og børshandlede fondslanseringer fra AMC-er de siste to til tre årene. Investorer har også strømmet til indeksfond med velbehag.

Populariteten til indeksfond kan måles av det faktum at, ifølge en historie i Economic Times, har seks måneders gjennomsnittlig tilførsel av disse fondene vokst til Rs 3 582 Cr. Den ettårige gjennomsnittlige tilsiget i fjor var Rs 721 Cr.

Indeksfond har også hatt en AUM-vekst på ca 115 % år for år mellom januar ’21 og januar ’22. Dette er det høyeste av alle kategorier av aksjefond. Vi må huske på at dette er på et mye lavere grunnlag sammenlignet med andre kategorier.

En trend som går dypere

Trenden ser en viss dybde ettersom de nye tilbudene er basert mer på faktorindekser i stedet for bare den enkle markedsverdien indeks.

Med eksisterende enkel passiv midleraktive fondsstrategier og nå mange smarte beta-passive midler også tilgjengelig, kan du som investor nå være bortskjemt med valgmuligheter når det kommer til neste trinnvise investering i aksjefond.

Spørsmålet du må stille deg selv er om å legge til en ny fondstype vil oppnå et mål som er unikt.

Enkle passive midler

Enkel passiv midler kommer i to typer innpakninger, indeksfond og børshandlede midler (ETF).

Mens sistnevnte er mer kostnadseffektiv, tilbyr indeksfond større fleksibilitet for individuelle investorer når det gjelder å kjøpe, selge og holde andelene til slike midler. La oss anta at du er en eksisterende investor i aksjefond og ønsker å legge til indeks investere som en del av din portefølje.

Da ville indeksfond vært mindre hodepine for deg sammenlignet med ETFer. Du må først og fremst åpne en Demat-konto for å investere i ETFer. Oddsen er at du allerede har en, men logistisk sett er indeksfond enklere.

Hva betyr noe i aktive fond? Fondsforvalteren for en

Når du sammenligner levedyktigheten av å investere i et passivt fond versus et aktivt fond, kommer hovedforskjellen til fondsforvalteren Fare.

Dette er virkelig Fare at din aktive fondsforvalter har «lav kompetanse» og ikke er i stand til å generere meravkastning på en konsistent basis sammenlignet med den underliggende referanseindeksen til en ordning. Dette er viktig fordi du betaler et årlig fondsforvaltningsgebyr.

Med mindre ordningen er i stand til å levere konsekvent meravkastning i forhold til referanseindeksen, kan det være bedre for deg å investere i et rimelig, enkelt passivt fond som følger referanseindeksen i stedet for å betale store forvaltningsgebyrer.

Men husk at selv de beste fondsforvalterne vil ha perioder med dårligere ytelse. Dette gjelder spesielt når hele markeder er påvirket av en global begivenhet, som nå.

I den innenlandske aksjefond plass, flertallet av de passive midler falle innenfor arenaen for store aksjer. Dermed har søket snevret inn til å velge et aktivt aksjefond med store selskaper som kan gjøre det bedre enn sine passive motparter.

Det er omtrent like mange aktive store fond som gir bedre resultater enn passive midler i rommet sammenlignet med de som underpresterer når det gjelder langsiktig avkastning.

Du vil være i den halvdelen som gir bedre resultater, og det er best å søke hjelp fra en rådgiver eller en pålitelig investeringsplattform mens du gjør et slikt utvalg, fra et begrenset sett.

Faktorbaserte passive fond

Dette er de mer nylig ettertraktede og populære formene for passive aksjefond. Mer populært kjent som smart beta midlerslik passiv midler investere i en portefølje som gjenspeiler sekundære indekser som bruker faktorbaserte filtre for å kurere porteføljer.

Det er rundt 16 slike fond i India fra oktober 2021, og har totalt 2500 Rs i AUM i henhold til en artikkel om pengekontroll.

Faktorene kan være av tekniske eller grunnleggende natur og bidra til å begrense et aksjesett basert på noen typiske kvaliteter.

I form ligner de aktive fond fordi noen av disse faktorene også brukes av fondsforvaltere til aksjevalg. Smart-beta-fond, som de er kjent, er mer et alternativ enn en nødvendighet i investeringsporteføljen din.

Å allokere små beløp kan bidra til å gi deg en bedre forståelse, men det er ingen synlig, unik fordel ved å legge til en høy andel av slike ordninger til din portefølje.

Hvis din egenkapital portefølje er si verdt Rs 75 lakhs, kanskje en prosentandel eller to i slike midler er det maksimale du bør vurdere. Du bør også vite at det ikke er noen beviselig og vesentlig fordel ved å ha en slik midler i din portefølje likevel, basert på forskningen som er til stede.

Husk at knapt noen rådgivere vil anbefale deg å gå for denne typen spesialistfond hvis du ikke har den grunnleggende allokeringen til kjerneklassene på plass. Med det mener vi – large caps, diversifiserte fond, og kan være mid cap-fond i din samlede aksjeallokering.

Det siste ordet

Lokken for passiv midler ligger egentlig i kostnadseffektiviteten og manglende evne til å navigere i fondsforvalteren Fare hvis du gjør alt selv.

Har du en god rådgiver på plass, er det aktive midler i markedet som tilbyr en betydelig alfa- eller meravkastning i forhold til passive ordninger, fratrukket kostnader.

Your choice of active over passive will be determined by your access to a good advisor and research. Fund selection is an important aspect which contributes to the long-term growth outcome of your equity portfolio. Hence, think it through before making the choice.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *