Hvorfor franchisen din trenger en sentralisert ansettelsesprosess

Folket ditt har alltid vært din største ressurs. De ansatte du ansetter er de som samhandler med kundene dine, leverer tjenester til enkeltpersoner og representerer merkevaren din. Du må være sikker på at du ansetter og ansetter den rette kandidaten til den rette rollen.

I franchiseområdet er ansettelser en kontinuerlig operasjon. Ofte føler arbeidsgivere et press til å fylle en rolle raskt, noe som fører til en dårlig ansettelse som ikke stemmer overens med teamets kultur. Denne raske ansettelsespraksisen skader ikke bare produktiviteten, men koster deg også mer enn du kanskje tror. For å sikre at du ansetter og ansetter de sterkeste kandidatene, må du lage en tydelig ansettelsesprosess som kan gjentas og gir resultater av høy kvalitet. Nedenfor diskuterer vi de tre viktigste fordelene ved å bygge ut din franchiseansettelsesprosess før du rekrutterer kandidater.

@ClearCompany sier at franchisen din trenger en sterk, repeterbar #Ansettelsesprosess for å hjelpe deg med å skaffe og #beholde topptalenter. Finne ut mer:

Sparer deg penger

De fleste organisasjoner sliter med omsetning. Kostnadene forbundet med å ansette til en ny stilling er ofte mye høyere enn det ser ut til. Nyere studier har funnet at den sanne kostnaden ved å erstatte en ansatt er opptil 2 ganger kostnaden av årslønnen. I en franchisesituasjon er rekruttering og ansettelse konsekvente operasjoner. Så det er viktig å finne måter å effektivisere og sentralisere ansettelsesprosessen for å redusere kostnadene.

Når franchisetakere og organisasjoner forhaster ansettelsesprosessen og bruker en dårlig tilpasning, setter de seg selv i økonomisk risiko. I gjennomsnitt taper organisasjoner oppover $14 900 på en dårlig ansettelse som slutter i løpet av det første året. På toppen av dette skader en dårlig ansettelse bunnlinjen og reduserer den totale produktiviteten. I stedet for å bruke dagen på å administrere underpresterende ansatte, kan dagen din brukes bedre på å lage en ansettelsesprosess som genererer en sterk gruppe søkere.

Tips: Bruk personlighetsvurderinger og screeningtester før ansettelse for å sikre at din potensielle ansettelse passer godt for rollen.

Reduserer tiden å ansette

Franchisetakere rekrutterer og ansetter nesten konstant til åpne stillinger. Så å ha en lang ansettelsespipeline som forlenger ansettelsestiden kan skade virksomheten din. Ansettelsesledere må ha en effektiv og effektiv strategi for å rekruttere enkeltpersoner og pleie dem raskt.

I et hektisk miljø som krever høye nivåer av ansettelse, kan det å skape og vedlikeholde denne prosessen bli tidkrevende og altomfattende. Det er derfor det er viktig å bygge ut ansettelsespipeline i sin helhet før du begynner å rekruttere nye medarbeidere. Å ha en robust og repeterbar prosess vil hjelpe deg å redusere tiden det tar å ansette EN Spillere og engasjere topptalenter.

De fleste organisasjoner sliter med omsetning. @ClearCompany sier at du kan redusere sannsynligheten for at omsetning skjer i organisasjonen din ved å opprette en sentralisert #Ansettelsesprosess. Se hvordan:

En måte rekrutterere kan redusere arbeidsmengden samtidig som de reduserer ansettelsestiden, er ved å omfavne en programvareløsning for rekruttering. HR-teknologiske verktøy som Applicant Tracking Systems hjelper rekrutterere å forhåndsscreene kandidater og opprettholde konsistent kommunikasjon, og skaper en hyggelig kandidatopplevelse som gir resultater av høy kvalitet. Rekrutterere kan bruke den ekstra tiden i dagene ved å koble seg strategisk til og intervjue toppkandidater.

Justerer ansettelsesmålene dine og organisasjonsmålene dine

Det oppstår problemer når du ansetter uten en strategi. Organisasjonen din ble bygget med et sett med verdier og mål i tankene, og de ansatte du ansetter bør bekrefte dette oppdraget. Men når du er uklar om hvordan ansettelsesmålene og organisasjonsmålene dine stemmer overens, risikerer du å ansette kandidater som faller utenfor din foretrukne persona.

Personene du ansetter trenger ikke bare å bidra til å utvikle virksomheten til franchisen din, men de må også tilpasse seg arbeidsplassens kultur og atmosfære. Når ansatte føler seg koblet fra bedriftens kultur, er de ofte mer uengasjerte og mindre produktive. Ved å ta deg tid til å diktere hvilken type kandidat du ønsker å ansette og hvordan de vil spille inn i organisasjonens mål, kan du finjustere innkjøpsstrategien din.

Videre lesning: Etter hvert som året går, bør HR-ledere holde øye med disse 5 nye trender.

Når det gjelder franchiseansettelser, vil kandidatene dine bare være like sterke som prosessen du har satt i gang for å skaffe dem. Organisasjoner som tar sikte på å redusere kostnadene knyttet til ansettelse bør først evaluere ansettelsespraksisen og se om de stemmer overens med bedriftens strategi. Ved å skape en robust, repeterbar ansettelsesprosess, kan franchisetakere finne kandidater av høyere kvalitet, redusere potensiell omsetning for nyansettelser og sikre at deres nyansettelser passer inn i organisasjonens strategi og kultur.

Hos ClearCompany mener vi at rekrutterere bør bruke mindre tid på å sortere gjennom CV-er og bruke mer tid på å få kontakt med kandidater. Vårt prisbelønte søkersporingssystem hjelper deg med å oppnå nettopp det.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *