Hvorfor er innføringsprosessen for ansatte viktig?

Tenk tilbake på de første ukene på jobben din. Hva fikk deg til å ville bli der? Hva ble du overrasket over å lære? Følte du deg forberedt på å utføre arbeidsoppgavene dine etter noen uker eller måneder?

Svarene dine sier mye om medarbeider ombord prosessen din bedrift har på plass. Enten du er uengasjert og ser etter en ny rolle eller en motivert medarbeider som planlegger å bli i årevis, har innføringsprosessen sannsynligvis hatt større innvirkning enn du er klar over. Og det samme gjelder for alle de andre ansatte i organisasjonen din, og det er derfor onboarding er en så viktig del av de ansattes livssyklus.

#Onboarding er grunnlaget for en flott #EmployeeExperience – men bare 12 % av de ansatte sier at bedriften deres gjør en god jobb. Finn ut hvorfor onboarding er så viktig:

Hva er ansatt onboarding?

Onboarding av ansatte er prosessen med å introdusere nyansatte til deres nye rolle og arbeidsmiljø. Under onboarding lærer de jobboppgavene sine, blir kjent med kollegene sine og blir mer kjent med bedriftskulturen. Det er når de får opplæring, lærer jobben sin og finner ut hvordan suksess defineres for rollen deres.

Introduksjon av nye ansatte inkluderer også den logistiske siden av ansettelser – å fullføre nye ansettelsespapirer, sende inn dokumenter og tildele utstyr. Dette skjer ofte under ansatt orienteringsom bare er en del av en effektiv ombordstigningsprosess som vanligvis finner sted den første dagen eller de første dagene av ansettelse.

Orientering kan være en klasse eller en-til-en. Det er når ansatte setter seg opp med utstyret sitt og får tilgang til programmene de skal bruke. I mange onboarding-programmer er orientering når nyansatte gjennomfører obligatorisk opplæring, for eksempel trakasseringsopplæring. Orientering ledes ofte av en HR-sjef eller spesialist, mens onboarding-programmer i stor grad utføres av ansettelsesledere.

En god introduksjonsprosess starter når tilbudsbrevet er signert og varer i minst 90 dager, selv om eksperter er enige om at det kan ta nye ansatte opptil ett år å bli dyktig. Uansett, en formell ombordstigningsplan som begynner før startdatoen gjør at nyansatte føler seg velkommen, støttet og begeistret for deres nye rolle.

Les mer: Hva er Employee Onboarding?

Hvorfor er ombordstigning av ansatte viktig?

Onboarding er grunnlaget for medarbeideropplevelsen. Ansatte som hadde en god ombordstigningsopplevelse er tre ganger mer sannsynlig å si at de føler seg støttet og forberedt til å gjøre jobben sin. De blir lenger, føler seg mer knyttet til bedriftens mål, og er motiverte til å gjøre sitt beste arbeid. Onboarding gir nyansatte verktøyene de trenger for å gjøre jobben sin godt og viser dem hvordan det passer inn i det store bildet.

Men visste du at bare 12 % av de ansatte føler at bedriften deres har en god ombordstigningsopplevelse? Det betyr at det er mye rom for forbedring når det kommer til den gjennomsnittlige ombordstigningsprosessen.

Forstå viktigheten av ombordstigning av ansatte, slik at du kan skape en fantastisk ombordstigningsopplevelse for nye ansatte. Ta en titt på listen vår over seks grunner til at et vellykket onboarding-program er viktig.

Ansatte som hadde en god #onboarding-opplevelse er tre ganger mer sannsynlig å si at de føler seg forberedt på å gjøre jobben sin og støttes på jobben:

1. Hjelper nyansatte å tilpasse seg

Uansett jobb, vil nye teammedlemmer sannsynligvis ikke trives hvis de ikke har tid til å tilpasse seg. Nyansatte i hvert selskap trenger sjansen til å lære å utføre sine daglige oppgaver, møte sine medarbeidere og bli kjent med bedriftskulturen. Utover det grunnleggende kan nye ansatte snakke med ledere om hvordan de vil bidra til selskapets mål, prosjekter de skal jobbe med og andre rollespesifikasjoner.

Onboarding gir også ansatte mulighet til å legge en plan for fremtiden sin i selskapet. Nyansatte kan snakke med sine ledere om karriereveier og sine egne personlige og profesjonelle mål, og ledere kan dele informasjon om læringsmuligheter og mentorprogrammer.

2. Forbedrer produktivitet og oppbevaring

Forskning viser at bedrifter som har satt i gang programmer for ombordstigning så en produktivitetsøkning på opptil 62 % blant nye rekrutter. Det burde ikke være en overraskelse siden det å føle seg forberedt og støttet også øker selvtilliten, noe som har en positiv effekt på ytelsen.

Det følger også at trygge, forberedte ansatte har en tendens til å bli hos arbeidsgiverne lenger. Den samme forskningen viste 50 % høyere fastholdelse av ansatte blant nyansatte etter at onboarding-planene ble implementert.

3. Etablerer forbindelser med kolleger

Ansatte ønsker i økende grad å jobbe for en bedrift som verdsetter deres innspill og behandler dem med empati og respekt. De ønsker også å danne relasjoner med kollegene sine – ifølge Gallup var det å bli kjent med menneskene de jobber med den mest verdifulle delen av mange ansattes nylige gode onboard-opplevelser.

Selv om det er enkelt nok å gjøre raske introduksjoner, kan du hjelpe nyansatte med å starte mer meningsfulle relasjoner under innføringsprosessen. Enten teamet ditt er eksternt, hybrid eller på kontoret, kan medarbeiderprogramvare gjøre det enklere. Med digitale onboarding-verktøy kan nyansatte:

  • Nesten «møt» lagkameratene deres i deres nye ansettelsesportal
  • Samarbeid med ledere i et delt digitalt 1:1 arbeidsområde
  • Se kollegers mål og sett sine egne, og se hvordan de stemmer overens med bedriftens mål

Vil du lære mer om fordelene med onboarding-programvare? Les innlegget vårt: Hva er onboarding-programvare?

4. Øker ansattes engasjement

Å utforme en handlingsplan for nye ansattes første dager og uker viser dem at du bryr deg om å få dem til å føle seg velkommen. Det er en umiddelbar indikator på at bedriften din er investert i nyansattes langsiktige suksess. Å ta seg tid til å svare på spørsmål, forklare selskapets historie og diskutere mål – både selskapets og de nyansattes – under onboarding legger et grunnlag for sterkt engasjement.

5. Sparer tid og penger

Å ansette nye medarbeidere er dyrt og tar mye tid, både for HR- og talentanskaffelsesteam og ansettelsesledere. Det kan koste opptil 33 % av en ansatts lønn å ansette en avløser – for ikke å nevne tiden det tar med å legge ut stillingsbeskrivelsen på nytt, rekruttere, screene, intervjue, ansette og ta med en ny ansettelse. En flott introduksjonsprosess øker medarbeiderbevarelsen, reduserer disse kostnadene og sparer utallige timer for HR-teamet ditt.

Det er tydelig fra listen vår at viktigheten av å ta med deg nye ansatte ikke kan overvurderes. Vis alle ansatte fra dag én hva bedriften din dreier seg om med en fantastisk ombordstigningsopplevelse som produserer trygge, motiverte og lojale ansatte.

Du kan forbedre innføringsopplevelsen for ansatte med ClearCompany. Onboarding-systemet vårt kombineres med kraften til vårt søkersporingssystem for å gi deg den beste programvaren for talentanskaffelse.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *