Hvorfor du bør bruke verktøy for kandidatsporing

Når det gjelder rekruttering etter pandemien, opplever rekrutterere at kampen om talenter er hardere enn de forventet. Hva betyr dette? Rekrutterere bruker nye strategier og justerer tilnærmingen for å få inn kvalifiserte søkere. Jobbsøkere i dag sier kandidaterfaring er en viktig faktor, så bedrifter bør merke seg: en enestående kandidaterfaring vil skille dem fra konkurrentene. Verktøy for kandidatsporing er en avgjørende del av en utmerket medarbeideropplevelse som starter ved søknadstidspunktet.

En økning i konkurransen om topptalent

Under pandemien stoppet mange organisasjoner ansettelser og tok tøffe bemanningsbeslutninger for å holde driften i gang. Selv når arbeidsledighetstallene kommer seg, har mer enn 4 millioner mennesker forlatt arbeidsstyrken på grunn av frykt for covid-19. Bekymringer for barnepass, sikkerhet på arbeidsplassen og økonomisk sikkerhet har gjort at mange mennesker nøler med å gå tilbake til jobb. Nå, mens organisasjoner forbereder seg på en ansettelsesøkning og en potensiell retur til kontoret, øker også konkurransen om topptalenter. Problemet for arbeidsgiverne? Det er en kandidats marked, og kampen for EN Spillerne er voldsomme. For å rekruttere og beholde de beste kandidatene, må rekrutterere vite hva kandidatene bryr seg mest om når de forbereder seg på å gå inn i arbeidsstyrken igjen eller søke etter en ny stilling.

Skape en fremragende kandidatopplevelse

Med en så hard kamp om talenter, har ikke rekruttererne og HR-teamet råd til å miste kandidater på grunn av dårlig erfaring. Med verktøy for sporing av kandidater som et søkersporingssystem kan du strømlinjeforme kandidatkommunikasjon og skape en prosess som er engasjerende, effektiv og reflekterer kulturen din på arbeidsplassen. En ATS hjelper til med å organisere og konsolidere kommunikasjonen med søkere, og sørger for at ingen kandidater blir spøket eller tapt i rotet. I stedet hjelper en ATS med å pleie søkerne dine gjennom hele ansettelsesprosessen, og tilbyr ende-til-ende-støtte og enkel tilgang til informasjon og kommunikasjon. Dine kandidater vil sette pris på de raske svarene, og HR-teamet ditt vil sette pris på å ha en klar forståelse av hvor hver søker er i prosessen.

Når det gjelder rekruttering, er en ATS ekstremt verdifull for HR- og rekrutteringsteamene dine. Alle medlemmer av teamet ditt kan enkelt få tilgang til søkerinformasjon når de trenger det. I tillegg sporer en ATS hver søknad, og gir deg en oversikt over fremgangen til enhver kandidat. Dette sentraliserer alle kandidatdataene dine og holder ansettelsesteam og rekrutterere på samme side om hver søker. Ved å omfavne digitale verktøy som letter kandidathåndtering, kan rekrutterere etablere bedre forbindelser med søkere, og skape en effektiv og engasjerende ansettelsesopplevelse.

Ved hjelp av sterke #kandidatsporingsverktøy kan du #rekruttere og beholde topptalenter. Les mer på @ClearCompanys blogg:

Funksjoner å se etter i en Ats

An Søkersporingssystem hjelper med å ansette team å administrere kandidatforhold mer strategisk for å holde talentpipelinen full – og fullt engasjert – samtidig som man identifiserer EN Spillere raskere. Å forstå de mest virkningsfulle funksjonene å se etter i en ATS vil hjelpe deg å sikre at du investerer i de riktige verktøyene for fremtidig suksess. Sørg for at ATS har det som trengs for å støtte en god kandidatopplevelse:

  • Sporer og konsoliderer informasjon om kandidatsøknad — Dine rekrutterere trenger å vite nøyaktig hvor hver kandidat er i ansettelsesprosessen uten frem og tilbake. Med riktig ATS kan ansettelsesledere raskt se hver kandidats fremgang fra dashbordet deres.
  • Gir enkel kommunikasjon med kandidater – ATS-en din må inkludere funksjoner som kandidat-tekstmeldinger, tekst-til-søk og mobilsøk for å legge til rette for sterk, tydelig kommunikasjon med kandidater, og skape en enklere søknadsprosess.
  • Integrerer med eksisterende verktøy – Arbeidssøkere bruker en rekke sosiale medieplattformer og jobbsider under søket. ATSen din må kunne jobbe på tvers av flere plattformer for å rekruttere og engasjere seg med topptalenter der de er. I tillegg bør ATS-en din integreres med dine eksisterende rekrutteringsverktøy, holde informasjon oppdatert på tvers av plattformer og prioritere kandidaterfaring.
  • Utstyrer rekrutteringsteam med digitale intervjuverktøy — Organisasjonen din må investere i en ATS som inkluderer funksjoner som intervjuplanlegging, videointervjuer og intervjufeedback. Dette bidrar til å automatisere kjedelige oppgaver, og sparer tid og penger for rekrutteringsteamet. Med riktig ATS kan rekrutterere bruke mindre tid på å undersøke CV-er og mer tid på å samhandle med og bygge kontakt med kandidater.
  • Engasjerer seg på nytt med tidligere og passive søkere En sterk ATS er en som lagrer kandidatinformasjon for å skape talentfellesskap eller grupper av tidligere søkere du kan trekke fra når tidligere søkeres ferdigheter passer for en ny jobbåpning. Talentsamfunn er en uvurderlig ressurs siden de allerede er engasjert i bedriften din og kanskje allerede har et forhold til en rekrutterer.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *