Hvordan påvirker kvinnelig entreprenørskap i Brasil detaljhandelen?

I økende grad vokser kvinnelig entreprenørskap i Brasil og hjelper mange kvinner til å realisere drømmene sine!

Selv med mange utfordringer, bruker kvinner denne bevegelsen for å oppnå en mer komfortabel livsstil. På samme måte ønsker mange kvinner å dedikere seg til familiene sine og oppnå økonomisk uavhengighet.

For å forstå rollen til kvinnelig entreprenørskap i å transformere livene til kvinner over hele Brasil, laget Casting denne artikkelen. Vårt mål er å hedre hver kvinne som møter store utfordringer på daglig basis og vise sin verdi for personmarkedet.

Fortsett å lese og forstå mer om veksten til kvinnelig entreprenørbevegelse i Brasil.

Hva er kvinnelig entreprenørskap?

Først av alt skal vi forklare nøyaktig hva kvinnelig entreprenørskap er, slik at vi kan utvikle dette faget i dybden.

Kvinnelig entreprenørskap er en bevegelse dannet av kvinner som skiller seg ut i næringslivet. Det vil si at de eier sin egen virksomhet eller opptrer i lederstillinger.

Det er verdt å huske at forpliktelse ikke nødvendigvis betyr å åpne din egen virksomhet, intraprenørskap er også høyt verdsatt av organisasjoner.

I følge en undersøkelse utført av LinkedIn vokste kvinnelig entreprenørskap med 41 % i Brasil under pandemien. De fleste gründere jobber i et hjemmekontorformat og jobber i mat-, mote- og skjønnhetssektorene.

Hvordan har kvinnelig entreprenørskap vokst?

De siste årene, på grunn av den økonomiske krisen forårsaket av pandemien, har kvinner sett på entreprenørskap som en måte å støtte familiene sine på. Derfor, tiltrukket av ønsket om å ha mer autonomi og en større inntektskilde, brukte de kreativiteten sin og erobret plass i bedriftsverdenen.

Som vist i data fra Global Entrepreneurship Monitor 2020 (GEM), ble nesten 60 % av selskapene grunnlagt av kvinner under den største helsekrisen i dette århundret. Dette tallet representerer en betydelig økning i andelen offentlige selskaper.

For tiden er det mer enn 7 millioner kvinner som har ansvaret for sine egne virksomheter, og dette tallet kommer bare til å vokse.

Kjennetegn på kvinnelige gründere

Kvinnelig entreprenørskap består av kvinner som alltid er ute etter å lære mer om markedet sitt. Omtrent 69 % av dem har høyere utdanning og 45 % søker opplæring gjennom kurs, ifølge data avslørt av IRME (Instituto Rede Mulher Empreendedora).

Kvinner har større kapasitet til å være motstandsdyktige og fleksible overfor utfordringene som presenteres i denne reisen, i tillegg investerer de i innovasjoner. På denne måten var virksomheter som fulgte kvinnelig entreprenørskap ansvarlig for å akselerere overgangen til bedrifter fra fysisk til digital. Det vil si at de brukte nettmiljøet til å forbedre noen faktorer som:

  • Forhandling med leverandører;
  • Salgskanaler;
  • Kommunikasjon og formidling av produktet og;
  • Kundeservice.

I tillegg drar gründere nytte av plattformer som er ekte salgsmaskiner som sosiale nettverk og WhatsApp. Snart bør du bli inspirert av disse kvinnene og dra nytte av disse verktøyene for å få butikken din til å vokse enda mer.

Utfordringene ved kvinnelig entreprenørskap

Informasjonen beskrevet tidligere avslører hvorfor de blomstrer i næringslivet. Til tross for dette har denne bevegelsen vokst under mye arbeid og på grunn av sin forstyrrende natur. Tross alt har mange kvinner ikke rett til utdanning eller anstendig arbeid i mange land rundt om i verden.

Som om de høye rentene som betales av alle gründere i Brasil ikke var nok, står kvinnelige gründere overfor svært spesifikke utfordringer. For eksempel er en av de største hindringene for kvinnelig entreprenørskap mangelen på muligheter, mange kvinner føler seg fortsatt umotiverte til å påta seg. I tillegg fører denne faktoren oss til neste hindring, som er det faktum at de ikke er i stand til å se for seg og verdsette sine egne evner.

Som om det ikke var nok, betyr tiden disse kvinnene bruker på å gjøre husarbeid alene at de må sjonglere mange aktiviteter. Men til tross for den harde virkeligheten, har kvinnelig entreprenørskap mange fordeler for deg som ønsker å bli med i denne bevegelsen, sjekk ut noen av dem nedenfor.

Det gir profesjonell oppfyllelse

En av hovedfordelene med kvinnelig entreprenørskap er å bringe kvinners profesjonelle oppfyllelse. Mange kvinner har allerede følt seg redusert i arbeidet eller var opprørt over å ikke bli valgt ut til en ledig stilling bare fordi de er mødre.

I denne forstand er kvinnelig entreprenørskap en bevegelse som ikke bare bringer materielle goder, men muligheten til å transformere livene til andre kvinner. Tross alt er det ikke noe mer spennende for noen å se en person som deg komme dit du drømmer om å komme, ikke sant?

De oppnår velstand

I et land som har gått gjennom mange utfordringer innen økonomi, politikk og mange andre aspekter, fremstår kvinnelig entreprenørskap som en kilde til rikdom. Velstanden oppnådd gjennom denne bevegelsen gjør at mange kvinner investerer i barnas utdanning, bidrar til sosiale programmer og mange andre saker.

Det fornyer din identitet som person

Med disse og mange andre fordeler med kvinnelig entreprenørskap, får kvinner sin identitet fornyet. Tross alt vil hun ha mer tid for seg selv, og med det vil det bli en forbedring i selvtilliten hennes.

I tillegg bringer realiseringen av drømmene dine, som reise, stabilitet, å gjøre det du elsker, mye glede til en driftig kvinne.

Hvordan kan en kvinne begynne å påta seg?

Hvis du ønsker å gå inn på denne veien for kvinnelig entreprenørskap, deler vi 3 verdifulle tips for å hjelpe deg med dette målet.

1- Lær å ta tøffe avgjørelser

Livet til hver entreprenør er vanskelig, enda mer i kvinnelig entreprenørskap, så lær å ta vanskelige beslutninger. Dette er uunngåelig på reisen til å bli en vellykket gründer.

2- Ikke gi opp ved første hinder

Som vi sa tidligere, er utfordringene med kvinnelig entreprenørskap mange, men ikke tillat deg selv å gi opp eller bli motløs for lenge. Med utholdenhet og kreativitet vil du kunne nå de stedene du ønsker.

3- Heng med folk som har samme visjon som din

Reisen til kvinnelig entreprenørskap trenger ikke å være ensom, tross alt er formålet med bevegelsen også å hjelpe andre kvinner med å realisere drømmene sine gjennom den. Bli derfor med folk som vil drive deg mot dine livsmål.

Slik sett har Casting forsøkt å bringe relevant informasjon om næringslivet, med vekt på detaljhandel, for å bidra til denne saken. Derfor, hvis du likte denne artikkelen, sørg for å følge bloggen vår og holde deg oppdatert på nyhetene vi publiserer hver uke.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *