Hvordan onboarding forbedrer ansattes ytelse

Du er godt klar over den pågående store resignasjonen – 4,3 millioner arbeidere sa opp jobben i januar alene og det var 11,3 millioner ledige jobber. Utfordringen dette gir HR-team er klar: det er ikke nok arbeidere til å fylle alle ledige stillinger. Situasjonen forventes heller ikke å endre seg med det første. Bedrifter øker lønnen og tilbyr andre fordeler for å få nye ansatte, noe som gjør det verdt tiden å bytte selskap.

Å rekruttere nye medarbeidere er selvfølgelig fortsatt en viktig funksjon for HR. Men i dagens arbeidsmarked har det blitt en større prioritet enn noen gang å styrke nye ansatte til å yte sitt beste og beholde arbeidstakere på lang sikt. Det er derfor strategier for oppbevaring av ansatte er i forkant av HR-teams prioriteringer på tvers av bransjer i 2022. Det er på tide å revurdere alle deler av medarbeideropplevelsen i organisasjonen din og sikre at prosessene dine ikke bidrar til omsetning av ansatte.

For å begynne å legge grunnlaget for høy oppbevaring av arbeidsstyrken og sterk ytelse, trenger du en effektiv onboarding-plan for dine ansatte. Men bare 12 % av de ansatte vil si at bedriften deres gjør en god jobb med onboarding. Det er ingen grunn til å forestille seg den negative effekten som har på oppbevaring – 33 % av de ansatte sier at de ville forlatt jobben etter en dårlig ombordstigningsopplevelse.

Det er grunnen til at vi i dagens innlegg graver i effektene av onboarding-programmer på lengden av ansettelse og suksess i en stilling. Fortsett å lese for å lære om viktigheten av å legge et solid grunnlag for nyansettelser fra dag én.

Onboarding er avgjørende for høy #medarbeiderretention: 33 % ville forlate jobben etter en dårlig #Onboarding-opplevelse. Ikke mist de nye medarbeiderne dine – forbedre ytelsen og oppbevaringsgraden deres med flott ombordstigning. Finn ut mer fra @ClearCompany:

Onboarding setter scenen for ansattes erfaring

Medarbeidererfaring refererer til hver interaksjon med og, vel, hver erfaring ansatte har med din bedrift gjennom hele ansettelsesforholdet. Høy medarbeiderbevarelse handler om å skape en best mulig medarbeideropplevelse. Hvis du trygt kan svare «ja» på disse spørsmålene, er det mye større sannsynlighet for at arbeidere får en positiv medarbeideropplevelse og blir i bedriften din lenger:

 • Er de ansattes erfaring på linje med selskapets verdier?
 • Føler ansatte knyttet til disse verdiene?
 • Arbeider ansatte i roller som passer deres styrker?
 • Trener ledere sine direkte rapporter og hjelper dem å utvikle ferdighetene sine?

Grunnlaget for en god medarbeideropplevelse er onboarding-opplevelsen. En utmerket medarbeideropplevelse som starter ved ombordstigning skaper arbeidere som er knyttet til arbeidet sitt, produktive og ønsker å bli i bedriften din på lang sikt. Effektive introduksjonsstrategier hjelper nyansatte med å få en dypere forståelse av bedriftskulturen, finne seg til rette i et nytt arbeidsmiljø og begynne å knytte forbindelser med andre. En strukturert ombordstigningsplan sikrer at nyansatte får den støtten de trenger for å begynne å jobbe med selvtillit og blomstre i sin nye rolle.

God ombordstigning øker de ansattes ytelse

En av de største fordelene med onboarding er effekten på ansattes ytelse. En standard ombordstigningsprosess reduserer tiden til produktivitet og øker produktiviteten for nyansatte med opptil 50 prosent. Men ifølge SHRM føler bare 29 % av de ansatte seg forberedt og støttet til å utmerke seg i rollene sine. Det viser at det er mye rom for forbedring når det gjelder å gjøre det mulig for nye ansatte å gjøre sitt beste.

Du kan forberede og støtte de nyansatte ved å inkludere målsetting og ytelsesvurderinger i innføringsprosessen. Ved å gjøre dette får nye ansatte vite hva de kan forvente fremover. Det viser også at bedriften din har til hensikt å støtte dem med tydelig veiledning og tilbakemelding. Du kan til og med gjennomføre undersøkelser om engasjement hos nyansatte for å få tilbakemelding på ombordstigningsprosessen.

 • Å sette SMART-mål gir nyansatte klare mål å jobbe mot. Mål eliminerer forvirring rundt hva nye ansatte må oppnå under ombordstigning. Hvorvidt den ansatte kan sette seg og nå mål er kjerneindikatorer på en ansatts suksessnoe som gir deg en følelse av hvordan de vil prestere fremover.
 • 30-, 60- og 90-dagers ytelsesvurderinger hjelper nyansatte med å forstå hva de kan forvente av ytelsesvurderingssykluser i organisasjonen din. De gir ledere en sjanse til å svare på spørsmål, gi støtte og tilbakemeldinger og korrigere feiltrinn før nyansettelser er fullt ut rampet. Disse gjennomgangene gir også ledere en målestokk for å måle ansattes prestasjoner fremover.
 • Send ut en spørreundersøkelse når nyansatte har fullført onboarding-programmet. Spør hva som gikk bra og hvor organisasjonen din kan forbedre seg. Denne tilbakemeldingen tjener to viktige formål: For det første gir den deg et nytt perspektiv og meningsfull innsikt i effektiviteten til onboarding-programmet ditt. For det andre fungerer det som et engasjementsverktøy og viser de nye ansatte at stemmene deres blir hørt og meningene deres betyr noe.

Engasjere og behold ansatte med støtte fra dag én

Hvis bedriften din ønsker å prioritere å beholde ansatte, er medarbeiderengasjement en kritisk komponent. Engasjement starter under onboarding: 20 % av omsetningen skjer i løpet av de første 45 dagene av ansettelse. Svært engasjerte ansatte har 87 % mindre sannsynlighet for å forlate jobben, og med et sterkt ombordstigningsprogram vil opptil 69 % av de ansatte være i minst tre år. Godt gjort, kan onboarding øke oppbevaringsraten med så mye som 82 % og engasjementet med opptil 54 prosent.

Gode ​​ombordstigningsplaner handler om mer enn bare papirarbeid, konfigurering av utstyr og å vise nye ansatte detaljene i jobben deres. De handler om å lære nyansatte hva bedriften din handler om:

 • Hvordan bedriftens verdier demonstreres daglige prosesser og interaksjoner
 • Gi en varm velkomst og få dem til å føle seg inkludert både i sin avdeling og av selskapet som helhet
 • Sikre at hver nyansatt har verktøyene de trenger for å lykkes i rollene sine på lang sikt
 • Engasjere ansatte med en gang ved å gi enestående støtte og be om tilbakemeldinger fra dem

Av disse grunnene anbefaler Gallup å utvide medarbeidernes ombordstigning utover 90 dager til så mye som ett år. Det kan ta ansatte flere måneder å nå full produktivitet. Å støtte nyansatte med en forlenget introduksjonsperiode viser at du er investert i deres langsiktige suksess. Med en effektiv, effektiv ombordstigningsprosess, setter du ansatte i stand til å trives og kan beholde topptalenter i årene som kommer.

#EmployeeEngagement er nært knyttet til oppbevaring, og det starter under #Onboarding. Flott onboarding øker oppbevaring med opptil 82 % og engasjement med opptil 54 %. Finn ut mer fra @ClearCompany:

Verdien av et onboarding-system

For å utføre vellykkede onboarding-programmer som øker engasjement, produktivitet og oppbevaring, bruker mange organisasjoner et onboarding-system. Du lurer kanskje på, hva er et onboarding-system? Et onboarding-system refererer til verktøyet eller verktøyene bedriften din bruker for å utføre onboarding-programmet, vanligvis programvareverktøy.

Onboarding-verktøy hjelper nyansatte og HR-team med å fullføre administrative oppgaver raskt og nøyaktig. De strømlinjeformer kjedelige prosesser slik at du kan fokusere på å engasjere de nye ansatte. Her er noen av oppgavene som kan forenkles med riktig onboarding-system:

 • Sende inn nødvendige papirer, inkludert skattedokumenter, I-9-er og fordelsskjemaer
 • Tilordne og distribuere riktig utstyr, som bærbare datamaskiner og dataskjermer
 • Gjøre introduksjoner til kolleger
 • Lær mer om selskapets misjon, visjon og verdier
 • Samle ressurser for hver rolle, inkludert programvareverktøy, dokumentasjon og teamkontaktinformasjon, og gjøre dem tilgjengelige fra en brukervennlig nyansettportal

Du kan engasjere de nyansatte, gi dem mulighet til å gjøre sitt beste, og beholde toppmedarbeidertalent med en organisert, effektiv ombordstigningsprosess. Medarbeiderprogramvare som ClearCompany gjør det enkelt å implementere onboardingstrategiene dine i praksis, overvåke effektiviteten deres og hjelpe nyansatte til å bli produktive, engasjerte medarbeidere.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *