Hvordan mestre søkerledelse med en ATS

I løpet av de siste årene har vi sett noen raske endringer i talentlandskapet, svingende fra mangel på kandidater til overskudd og tilbake igjen. Disse endringene kunne ikke vært forutsagt, og de har en enorm innvirkning på rekrutteringsstrategier. Å mestre grunnleggende deler av rekrutterings- og ansettelsesstrategien din, som søkeradministrasjon, gjør det mulig for strategier å tilpasse seg skiftende markedsprioriteringer. Søkersporingsprogramvare kan spille en nøkkelrolle for å oppnå denne ferdigheten.

Rekrutterere og H|R trenger smart søkeradministrasjon

Å bli en søkeradministrasjonsekspert er mulig ved hjelp av moderne, skybasert HR-programvare som et søkersporingssystem (ATS). Å bruke en ATS forenkler oppgaver for rekrutterere og HR-team. Den tilbyr også dypere innsikt og en rekke rekrutterings- og ansettelsesverktøy for å informere og forbedre deres strategier.

Administrere søkerinformasjon kan være en heltidsjobb når du ikke bruker en ATS. Ved å gi rekruttererne og HR-teamet verktøyene for å mestre søkeradministrasjon, kan de fokusere på strategi fremfor dataregistrering. Moderne ATS-systemer gjør det lettere å nå topptalenter i dagens marked og øker kvalifisert kandidatvolum.

Utnytt kraften til en ATS

For å bruke ATS-teknologi for å mestre søkeradministrasjon, er det viktig å være bevisst. Først, forstå behovene til dine rekrutterere og ansettelsesteam når du velger ATS-programvare. Støtt deretter opplæring av ansatte og bruk alle funksjonene til ATS for å få så mange fordeler som mulig med teknologien.

Finn riktig ATS

Det er mange ATS-alternativer tilgjengelig i dag, fra enkle søkerstyringssystemer til fullplattformsløsninger for talentstyring. Med så mange å velge mellom, er det viktig å ta deg tid til å finne riktig ATS for din organisasjon. Her er bare noen få viktige hensyn når du leter etter den beste ATS:

  • Hva er budsjettet for ATS?
  • Hvem skal bruke ATS regelmessig?
  • Tilbyr ATS-leverandøren opplæringskurs for ansatte?

Rådfør deg med teamet ditt og definer hva du leter etter før du starter ATS-søket ditt, slik at du kan ta en avgjørelse trygt. Å investere i og implementere en ATS er ingen enkel oppgave. Ikke skynd deg å kjøpe en ATS – vurder alternativene dine nøye og kontroller dem grundig.

Tilby opplæring av ansatte

Gi de ansatte muligheten til å bruke hver funksjon og bli eksperter på å bruke ATS ved å tilby mange opplæringsmuligheter, spesielt etter en stor oppdatering eller ny funksjonsutgivelse. Lag et detaljert opplæringsprogram for nye ansatte slik at de kan begynne å bruke ATS effektivt.

Løpende opplæring sikrer at teamene dine vil bruke ATS til mer enn bare enkel søkeradministrasjon. ATS-er har tonnevis av funksjoner og tilbyr kompleks innsikt. Det er viktig å trene ansatte godt slik at organisasjonen din får maksimal verdi ut av programvaren.

Automatiser rekrutterings- og ansettelsesoppgaver

Ved å automatisere tidkrevende oppgaver med en ATS kan rekrutterere og HR-team avlaste kjedelige søkeradministrasjonsoppgaver. Det sparer tid de kan bruke på mer komplekst arbeid. Repeterende oppgaver som intervjuplanlegging og sending av avslagsmeldinger håndteres uanstrengt av søkerstyringssystemet.

En ATS hjelper også team med å holde jobbsøkere engasjert med automatiske påminnelser. Rekrutterere kan sette opp automatiske e-poster for å minne søkere om å fullføre en ufullstendig søknad eller for å varsle tidligere søkere om nye ledige stillinger. HR-team kan sende automatiske oppdateringer til kandidater om deres søknadsstatus eller varsle nyansatte om ufullstendig innføringspapirer.

Skap arbeidsgivermerkekonsistens

Employer brand har blitt en stadig viktigere komponent i en vellykket rekrutteringsstrategi. Et sterkt arbeidsgivermerke kan redusere kostnaden per ansettelse med så mye som 50 %, og redusere omsetningen med 28 % – tvingende grunner til å prioritere merkevaren din.

En ATS kan hjelpe organisasjonen din med å skape en helhetlig merkevareopplevelse. Bygg en merkevare karriereside og legg ut stillingsbeskrivelser på tvers av ulike jobbtavler med en ATS. En ATS hjelper deg også å holde din arbeidsgivers stemme konsistent på tvers av alle stillingsposter og kommunikasjon i ansettelsesteam.

Flott arbeidsgivermerke gjør inntrykk, og reduserer kostnaden per ansettelse med så mye som 50 %. @ClearCompany diskuterer hvordan en ATS kan bidra til å styrke #employerbrand og mye mer på deres siste blogg:

Trykk inn i kandidatrørledninger

Søkeradministrasjon i en ATS er en pålitelig måte å lage en kvalifisert kandidatpipeline på. ATS bevarer tidligere søkeres informasjon, siden gode kandidater kanskje ikke passer til åpne stillinger. ATS gjør det mulig for rekrutterere å raskt nå ut til tidligere kandidater når en ny stilling åpner seg som samsvarer med deres kvalifikasjoner.

En sterk kandidatpipeline er også fordelaktig i tider når talent er vanskelig å finne. Jobbsøkere som tidligere har søkt er allerede litt kjent med og interessert i din bedrift.

Bruk rapporter for å se ATS-effekten

Rekrutterere og HR-fagfolk kan bruke ATS-rapporter for å få en bedre forståelse av hvordan prosessene deres fungerer. En robust ATS kan lage rapporter med innsikt som inkluderer informasjon om viktige beregninger, inkludert:

  • Tid til å fylle og tid til å ansette
  • Kvalitet på utleie
  • Søknadsgjennomføringsgrad
  • Kandidatrørledning
  • Oppbevaringsrater
  • Ansettelsesstatistikk for mangfold

Ansettelsesteam kan deretter bruke disse meningsfulle beregningene til å gjenkjenne styrkene deres og identifisere områder hvor de kan vokse. Innsikt fra ATS gir dem muligheten til å rydde opp i blindsoner og stadig forbedre seg, bringe inn kvalifiserte kandidater og skape en sømløs kandidatopplevelse. Å bruke en ATS som et søkerstyringssystem har en enorm innvirkning på hvordan rekrutterere og HR-team fungerer. Det gjør dem i stand til å ansette raskere, effektivisere onboarding og bruke søkerinformasjon til å ta strategiske beslutninger.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *