Hvordan måle ansattes engasjement riktig

Vi har undersøkt årsakene til at det å ha svært engasjerte ansatte er viktig for teamets suksess. Vi har diskutert tips og triks ledere kan bruke for å øke engasjementet deres team har for øyeblikket. Men spørsmålet gjenstår, hvordan sporer og måler ledere ansattes engasjement riktig?

I dag dykker vi dypere inn i viktigheten av å forstå ansattes engasjement, tilby verktøy og beste praksis for ledere å implementere i deres organisasjoner.

@ClearCompany sier at #medarbeiderundersøkelser er en rask og enkel måte å måle #medarbeiderengasjement på. Finn ut hvordan:

Bruk undersøkelser

Å forstå dine ansattes følelser og samle innsikt og tilbakemelding i prosessene dine er avgjørende for å skape en sterk og produktiv arbeidsstyrke. Når ansatte føler seg verdsatt og hørt, er det mer sannsynlig at de blir engasjert i rollene sine. En måte å raskt og enkelt samle inn svar fra dine ansatte er ved å bruke undersøkelser for medarbeiderengasjement. Disse undersøkelsene gir ansatte en mulighet til å snakke anonymt uten frykt for gjengjeldelse og gir et perspektiv inn i daglige arbeidsaktiviteter som ledere vanligvis mangler. Noen undersøkelser som du kan implementere i bedriften din for å hjelpe med å måle ansattes engasjement inkluderer:

Pulsundersøkelser – Pulsundersøkelser er en rask, enkel å bruke metode for å analysere følelsene til teamet ditt. Disse korte undersøkelsene kan gjøres når som helst og brukes best når resultatene muliggjør handlingsdyktig endring i sanntid. Arbeidsgivere får fordeler av den raske responstiden og muligheten til å gi tilbakemelding umiddelbart.

Undersøkelser av ansattes engasjement – Disse undersøkelsene kan brukes til å analysere følelsene til teamet ditt direkte. ClearCompany tilbyr en mal for medarbeiderengasjement, som gjør det enkelt for organisasjoner å samle inn data og analysere resultatene av funnene deres. Disse undersøkelsene er gode for å få innsikt i hvilke komponenter av medarbeideropplevelsen som må justeres.

Undersøkelser om ansattes velvære – Velværeundersøkelser kaster lys over de ansattes mentale og følelsesmessige velvære. I dagens forretningsmiljø kan det å sikre at teamene dine føler seg tilkoblet og støttet bety forskjellen mellom en avdeling som ikke er engasjert og en som er samarbeidende og svært produktiv. Medarbeiderundersøkelser lar ledere diskret stille spørsmål som ikke ofte diskuteres i det offentlige rom.

Onboarding undersøkelser – Mange mennesker undervurderer innflytelsen som onboarding-opplevelsen har på ansattes engasjementnivå. En dårlig ombordstigningsopplevelse kan føre til svært umotiverte ansatte og kan til og med øke omsetningshastigheten betraktelig. Implementering av undersøkelser for å måle graden av tilfredshet med din nåværende ombordstigningsprosess vil hjelpe deg med å finne ut om du gjør en god jobb med å introdusere de nye ansatte for teamet.

Egendefinerte undersøkelser –Noen ganger er det spesifikke spørsmål du må stille til teamet ditt, og en malt undersøkelse gir deg ikke helt dataene du leter etter. ClearCompany kan hjelpe deg med å lage en tilpasset undersøkelse for å sende til dine ansatte, slik at du kan sikre at du samler inn svarene du trenger og analyserer de riktige dataene.

Ansattes #engasjement kan være vanskelig å #måle hvis du er usikker på hvilke beregninger du skal spore. @ClearCompany kaster lys over hva #metrics du bør se etter i sin siste artikkel:

Spor og analyser beregninger

Medarbeiderengasjement kan være vanskelig å måle hvis du er usikker på hvilke beregninger du skal spore. Imidlertid er de fleste bransjeeksperter enige om at det er to hovedmål å vurdere. Nedenfor bryter vi ned hver beregning og identifiserer måter å spore dem i organisasjonen din:

Fravær. Når ansatte vanligvis unnlater å utføre sine plikter eller ansvar, viser de fravær. I bedrifter med lavt engasjementsnivå er fraværsprosenten betydelig høyere enn i organisasjoner som har høyt motiverte og engasjerte ansatte. Jo høyere fraværsprosent i organisasjonen din, desto dyrere blir det. Å finne måter å spore fravær i organisasjonen din kan være avgjørende for å skape en svært engasjert og produktiv arbeidsstyrke. Med et robust ytelsesstyringssystem og prosjektsporingsverktøy kan ledere visualisere trender på arbeidsplassen deres og ta opp problemer før de blir veisperringer. Faktisk har organisasjoner med engasjerte ansatte sett en reduksjon i fraværet med 41 %. Noen spørsmål som kan hjelpe med å identifisere om en ansatt viser tegn på fravær inkluderer:

  • Er [your employee] har flere tilfeller av uunnskyldt eller ikke-planlagt fravær?
  • Har [your employee] gått glipp av tidsfrister oftere?
  • Gjør [your employee] virke fjernet eller frakoblet resten av organisasjonen din?

Omsetning. Hver organisasjon er kjent med omsetning og kostnadene forbundet med å ansette nye medarbeidere. Visste du at på vår moderne arbeidsplass kan den sanne omsetningskostnaden være opptil 2 ganger årslønnen til en ansatt? Tiden og pengene du bruker på å erstatte den menneskelige kapitalen din, kan raskt tære på budsjettet ditt. Organisasjoner med lavt medarbeiderengasjement ser ofte høyere omsetningsnivåer, noe som fører til økte kostnader og mindre tid brukt på å jobbe strategisk. Når du ønsker å spore exit-undersøkelser, bør arbeidsgivere vurdere:

  • Bruke exit-intervjuer eller undersøkelser. Exit-undersøkelser gir deg en sjanse til å forstå hvorfor en ansatt har forlatt rollen sin. Disse intervjuene eller undersøkelsene kan gi nyttig innsikt i den generelle medarbeideropplevelsen og kulturen i organisasjonen din.
  • Implementere arbeidsstyrkeplanlegging og prognoseverktøy.

Å måle ansattes engasjement i organisasjonen din trenger ikke å være vanskelig. Med de riktige verktøyene og kunnskapen om hvilke data som skal samles inn, kan teamet ditt føle seg trygge på deres evne til å analysere de ansattes engasjementsnivåer.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *