Hvordan lage en ansettelsesstrategi og beholde nye ansatte

Bevaring av ansatte er fortsatt på toppen av HR-ledernes prioriteringslister i andre halvdel av 2022, og den store oppsigelsen fortsetter jevnt og trutt, med én av fem ansatte som sier at de vurderer å bytte jobb i år. Nyansettelser er en gruppe ansatte som står for en betydelig mengde omsetning – omtrent 20 % av ansatte slutter i løpet av de første 45 dagene i en ny stilling. Ikke bare står nyansatte i fare for å slutte, men 88 % av ansettelseslederne sier også at de har vanskelig for å finne og ansette de kvalifiserte kandidatene til å begynne med.

Hold deg til de verdifulle nye medarbeiderne dine med en ansettelsesstrategi som fremmer oppbevaring av nye ansatte.

Visste du at 20 % av ansatte slutter i løpet av de første 45 dagene? Få @ClearCompany sine tips for å lage en #ansettelsesstrategi som hjelper #beholde nyansatte:

Hvorfor fokusere på ansettelsesstrategi?

Uansett alder er arbeidssøkere enige om at deres søknads- og intervjuerfaring var den viktigste faktoren i deres beslutning om hvor de skulle jobbe. Din ansettelsesstrategi er viktig fordi du ikke en gang får sjansen til å beholde ansatte hvis de har en dårlig ansettelseserfaring og avslår jobbtilbudet ditt.

Ansettelsesprosessen kan også betraktes som mye lengre enn bare noen få dager eller uker siden 90 % av nyansatte bruker de første seks månedene på å bestemme seg for om de vil bli i en ny jobb eller ikke. Selv etter at tilbudet er signert og de har passert tremånedersgrensen, må bedriften din fortsette å «rekruttere» nye ansatte langt etter startdatoen.Visste du? 90 % av nyansatte vil ta seks måneder å bestemme seg for om de vil bli i selskapet. Ansatte slutter ofte av grunner som kunne unngås med bedre ansettelsespraksis – og det er en klar mulighet for bedrifter til å forbedre seg. Prøv disse ansettelses- og beholdestrategiene for å få bedre ansettelser og beholde dem på lang sikt.

La bedriftskulturen skinne

Arbeidssøkeres prioriteringer indikerer at forholdet mellom bedriftskultur og oppbevaring kan være sterkere enn noen gang:

 • 70 % av de ansatte sier at de ønsker å jobbe i et selskap som deler verdiene deres.
 • Millennials er 11 ganger mer sannsynlig å forlate jobben hvis de føler mangel på hensikt på jobb sammenlignet med Gen Xers.
 • Blant ansatte som sluttet i løpet av de første 90 dagene av ansettelse, 32 prosent sier det var på grunn av bedriftskulturen.

Din bedrifts arbeidsgivermerke skal representere bedriftskultur og gjennomsyre rekrutteringsstrategier. Du kan gjøre dette med en merket karriereside, en employer value proposition (EVP) som beskriver hvorfor det er flott å jobbe i din bedrift, og stillingsbeskrivelser som inkluderer en oversikt over fordeler og fordeler.

Angi klare jobbforventninger

43 % av nyansatte som sluttet i løpet av de tre første månedene sier at det var fordi jobben ikke var som de forventet. Forskning viser at bare rundt 50 % av de ansatte føler at de vet hva som forventes av dem på jobb. Unøyaktige stillingsbeskrivelser og manglende retning kan føre til løsrivelse og turnover.

Du kan unngå å kaste bort tid og penger på å erstatte disse ansatte ved å sette klare, nøyaktige forventninger gjennom hele ansettelsesprosessen.

Dette er hvordan:

 • Definer rolleansvar med ansettelsesleder før ansettelsesprosessen starter.
 • Skriv stillingsbeskrivelser som dekker ansvar så grundig som mulig uten å fremmedgjøre søkere, og sørg for at stillingsannonsene er konsistente på tvers av de ulike jobbtavlene du bruker.
 • Dekk forventninger under intervjuer ved å snakke kandidater gjennom en vanlig dag i rollen.
 • Planlegg onboarding-programmer nye ansatte kan forutse hva som forventes av dem nå og fremover.
 • Sett mål med nyansatte for å sikre at ombordstigningen holder seg på rett spor og at de blir dyktige i den nye rollen.

Plasser kandidater på en jevn bane

Det er vanskelig å ansette selv uten mangel på talent. Det er et krav om objektivitet som kan være vanskelig å oppnå, spesielt hvis du har mer enn én ansettelsesleder, mange potensielle kandidater eller begge deler. Først må du finne en mangfoldig kandidatpool og gi alle kvalifiserte kandidater en rettferdig sjanse. Deretter må intervjuprosessen opprettholde den nøytraliteten og rangere kandidater med så lite skjevhet som mulig.

Du kan nå et bredere utvalg av kandidater fra starten og vurdere kandidater rettferdig med rekrutteringsprogramvare. Blant de mange fordelene med å bruke en moderne ansettelsesplattform er tilgang til kraftige verktøy som gjør det mulig for rekrutterere å diversifisere kandidatmassen og gjennomføre rettferdige intervjuer:

 • Bygg en mer mangfoldig talentpipeline med en søkersporingssystem (ATS).
 • Intervjuguider gir rekrutterere og ansettelsesledere et standardsett med spørsmål å stille under intervjuer basert på rollen.
 • Intervjumålekort sikrer at intervjuere vurderer kandidater på de samme kriteriene ved å bruke samme vurderingsskala.

Kutt ekstra rekrutteringstrinn for å ansette raskere

Hvordan ClearCompany ansetter raskt

ClearCompanys gjennomsnittlige ansettelsestid er 21 dager, sammenlignet med et markedsgjennomsnitt på 45+ dager. Les den todelte spørsmål og svar med Director of Talent Acquisition, Brian Abraham, for å finne ut hvordan vi gjør det.

Flere intervjurunder eller lange ferdighetsvurderinger kan virke nødvendig, men å unnlate å effektivisere rekrutteringsprosessene kan koste deg kandidater. En av de viktigste grunnene til at kandidater spøkelsesarbeidsgivere er på grunn av lang eller kompleks ansettelsesprosess. HR-fagfolk vet at det også er et problem, og 35 % innrømmer at de har gått glipp av en kandidat på grunn av trege ansettelsesprosesser.

Du kan trimme tid til ansettelse ved å trimme fettet fra ansettelsesprosesser:

 • Involver færre intervjuere
 • Eliminer unødvendige intervjuer
 • Hold vurderingene på et minimum
 • Kommuniser via tekst i stedet for e-post

Hos ClearCompany bruker vårt Talent Acquisition-team Advanced ClearText Suite for å ansette kandidater raskere.

«Vi sender tekstmeldinger med sannsynligvis 99 % av kandidatene våre, noe som er mye raskere og så praktisk fordi meldingene vises både på våre rekrutteringstelefoner og på ClearCompany-plattformen,» sa direktør for Talent Acquisition, Brian Abraham. «Jeg kan være borte fra datamaskinen min og fortsatt fortsette rekrutteringsprosessen.» Som et resultat er vår ansettelsestid 21 dager i gjennomsnitt, sammenlignet med markedsgjennomsnittet på mer enn 45 dager. Finn ut mer – les spørsmål og svar.

Finn ut rekrutteringsstrategien @ClearCompany bruker for å ansette topptalenter mer enn 3 uker raskere enn konkurrentene:

Hold deg til en onboarding-prosess

Vi nevnte at det tar et flertall av ansatte seks måneder å bestemme seg for om de vil bli eller slutte. Det kan virke som lang tid, men tenk på det faktum at Gartner anslår at det kan ta opptil 12 måneder før ansatte er dyktige i en ny jobb. Med andre ord kan ansatte bestemme seg for å slutte før de i det hele tatt har en sjanse til å bli komfortabel i sin nye rolle og arbeidsmiljø.

En onboarding-plan kan øke oppbevaringen med opptil 82 %, men dessverre sier bare 12 % av de ansatte at bedriften deres gjør onboarding bra. Imidlertid vil 69 % av de ansatte som hadde en god ombordstigningsopplevelse bli på jobben i minst tre år. God ombordstigning øker også ansattes engasjement, noe som er en annen faktor som påvirker oppbevaring.

Dataene er klare: det er verdt det å lage et strukturert onboarding-program for ansatte. Å støtte nyansatte i løpet av de første kritiske ukene og månedene avslører viktige sannheter om å jobbe i bedriften din:

 • Organisasjonen din investerer tid og ressurser i sine ansatte for å muliggjøre suksess.
 • Ansatte kan forvente klarhet rundt sine roller og ansvar.
 • Din bedrift bryr seg om at ansatte både er forberedt og engasjert i arbeidet sitt.

Ansett smartere for å redusere omsetningen for nye ansettelser og beholde topptalentet

Ansettelses- og retensjonsstrategier i dag må vurdere hvordan de to påvirker hverandre og det netto positive ved å legge ned arbeidet med å skape retensjonsfokuserte prosesser. Heldigvis, mens vi kanskje opplever et turbulent arbeidsmarked, lever vi også i den digitale tidsalderen. Å bruke rekrutteringsprogramvare for ansettelse er et must for å skape en engasjerende kandidatopplevelse som starter en utmerket medarbeideropplevelse.

Det er et bredt utvalg av HR-teknologiløsninger tilgjengelig for å muliggjøre smarte ansettelsesstrategier, og ClearCompany Applicant Tracking System er det beste. Styr rekrutteringsstrategiene vi dekket i denne artikkelen, og bruk deretter dine ekte ansattes data for å skreddersy tilnærmingen din enda mer.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *