hvordan investere med gull

Kjøpe gull blir et av de foretrukne valgene for sparere når jeg markeder går gjennom en periode med usikkerhet.

Dette edle metallet regnes som den trygge havn-aktiva par excellence og klarer å prestere godt, spesielt når jeg markeder jeg er med Bjørn.

Det er flere måter å nærme seg en gullinvestering på. Foruten gull fysiker det er også mulighet for å investere i gull finansiell.

Invester i gull

Å investere i gull kan ha forskjellige betydninger, avhengig av hvilken type investering du ønsker å gjøre.

Dette edle metallet kan for eksempel brukes som et annet råmateriale og være gjenstand for operasjoner handel.

I andre tilfeller kan investeringen ha som formål å beskytte ens kapital gjennom kjøp av fysisk gull. Stolt på at verdien vil vokse gradvis over tid.

Noen ganger betyr å investere i gull å legge til investeringsporteføljen din ETFer i gull, guder futures eller en annen eiendel som dreier seg om gullgruveindustrien.

Mulighetene er derfor mange og avhenger av hensikt av investeringen.

Det er flere grunner som kan presse deg til å investere i gull.

Mange investorer har som mål å kjøpe gull for diversifisere sin investeringsportefølje, for å spre risikoen over et større antall aktivaklasser.

Gull har fordel å ha lav korrelasjon med markedet lager og bånd og med i markeder nye, derfor utfører den oppgaven sin svært effektivt diversifisere investeringsporteføljer.

Gull regnes tradisjonelt som en trygg havn. I tider med finanskrise lar det deg bevare kapitalen din. Dette er fordi det er et edelt metall som ser sin verdi stige i det lange løp.

Det er bare i kompresjonsstadiene av markeder at etterspørselen etter gull øker, noe som ofte resulterer i en økning i prisen.

En investering i gull kan være nyttig selv i perioder preget av en sterk inflasjonsom risikerer å tømme kapitalen som ikke er investert.

Hvordan investere i gull

Gull er en relativt mangelvare. En ressurs begrenset på planeten. Av denne grunn har verdien en tendens til å stige i det lange løp.

Det er også en finansiell eiendel preget av enhøy volatilitet. Dette gjør imidlertid kortsiktige investeringer mer risikable og usikre.

Gullpristrenden er syklisk og denne funksjonen gjør gullinvesteringer spesielt egnet for diversifisere en investeringsportefølje.

La oss se hvordan du kan investere i gull.

Kjøp gullmynter

En av mulighetene for de som velger å investere i fysisk gull er kjøp av gullmynter.

Disse kan bare være investeringsmynter eller sjeldne mynter.

I det siste tilfellet, i tillegg til edelmetallets egenverdi, er det også det som er knyttet til sjeldenheten til myntene, som også blir samlerobjekter.

Du må ta hensyn til valg av mynter, fordi de må være enkle å selge videre når du skal selge. Velg alltid mynter av god kvalitet.

Hvem ønsker å investere i gullmynter har foran seg så mange alternativer.

De mest populære er den sveitsiske gullmarengoen, den sørafrikanske Krügerrand, den amerikanske ørnen, den østerrikske wienerfilharmonikeren, den kanadiske lønnebladet, gullpundene og den australske nugget. De er alle kjente mynter, som har et stort marked.

Kjøper gullbarrer

Kjøpe gullbarrer det er en av de enkleste investeringene, fordi den kan kjøpes i banker eller spesialforhandlere.

Det finnes ingots i forskjellige størrelser, fra ett gram plater opp til de største ingots som veier 12,5 kg.

Selv for å investere i gullbarrer er det tilrådelig å følge noen forholdsregler. Det er faktisk lite kostnadseffektivt å kjøpe for små barer. De som veier 1 til 5 gram kan koste opptil 20 % mer enn verdien av gull på grunn av høyere produksjonskostnader.

Ved investering i gullbarrer må man sørge for at de er utstyrt med sertifiseringså å selge dem videre vil ikke være noe problem.

Ingotene kalte kinebar de har til og med et hologram, som gjør dem immune mot ethvert forfalskningsforsøk.

Å kjøpe fysisk gull har absolutt sin sjarm og lar deg ha mynter eller barrer tilgjengelig når som helst. Å investere i fysisk gull har også ulemper, hovedsakelig knyttet til tilleggskostnadene som investor må møte.

Før du investerer, må du bestemme deg hvor du skal holde De. Depotet i bankhvelvet og den tilhørende forsikringen er sikkerhetskostnader som skal tas i betraktning. På den annen side må de som ønsker å holde stolper og mynter hjemme betale utgiftene til forsikret transport og også ta hensyn til risikoen for tyveri hjemme.

Investering i finansielt gull

For å overvinne ulempene og kostnadene ved å investere i fysisk gull, foretrekker mange investorer en investering i finansielt gull.

Fordelen er knyttet til muligheten for å spare på lagrings-, forsikrings- og transportkostnader, men ikke bare.

Det er flere måter å investere i finansielt gull på, som å kjøpe gull ETFer i gull, sertifikatene eller handlinger av gruveselskaper. I alle disse tilfellene er dette finansielle eiendeler som enkelt kan selges videre.

ETF-er og ETC-er

Det er ikke helt riktig å si at du kan investere i gull gjennom ETFer.

Dette er fordi midler som kan omsettes på en børs er underlagt forskrifter som forbyr deres utstedere å plassere en ETFer har bare én komponent.

I tillegg til grunner knyttet til UCITS-forskrifterdessuten er det nettopp på grunn av fondenes natur at dette ikke er mulig. De er født nettopp til å være «kurver» av aksjer og ikke av råvarer.

Det er derfor de eksisterer, så vel som ai ETFerogså etc, børshandlede råvarer. Det vil si instrumenter av finansiell karakter som kan gjenskape ytelsen til bare én komponent. Nærmere bestemt en råmaterialesom gull, faktisk.

Men det er godt å vite at de finnes ETFer på gull, gitt at noen land som Sveits tillater at det utstedes, og på gullutvinning. Disse gjenskaper ytelsen til indekser som investerer i selskaper som omhandler de ulike arbeidsprosessene bak dette metallet.

Altså for alle som vil investere i fysisk gull som en vare må han fordype seg i gull ETC-er, som effektivt sporer spotprisen på metallet.

Prisen deres følger derfor ganske tett prisen på gull.

Futures og alternativer

De som investerer i gull kan også gjøre det gjennom bl.a futures og alternativer som bruker gull som underliggende. jeg er derivatinstrumenter som gjenskaper trenden med gull som i tilfelle av ETFermen er preget av muligheten for å operere med spak.

Som investerer i finansielt gull ved å kjøpe futures og sertifikater, blir ikke eier av det edle metallet. I mangel av denne type forsikring bærer investoren utsteders motpartsrisiko.

Handlinger

Markedet også lager tilbyr muligheten til å investere i gull gjennom kjøp av handlinger av gruveselskaper eller selskaper involvert i ulike kapasiteter i gullindustrien.

Dette er en investering indirektesom kun delvis er knyttet til utviklingen i gullprisen.

Selv om prisutviklingen på handlinger følger gullet, er det også andre faktorer å ta hensyn til. Utvinningen av det edle metallet skjer ofte i områder med høy geopolitisk risiko. I tillegg kan selskapet også gå konkurs eller møte høyere gruvekostnader enn forventet.

Sammenlignet med fysisk gull, le handlinger av gruveselskapene er mer volatile. Når det edle metallet går gjennom en oksesyklus, ytelsen til handlinger den forsterker ofte denne oppadgående bevegelsen, fordi den utnytter både økningen i prisen på råstoffet og den økte fortjenesten til gruveselskapene.

Fordeler og ulemper ved å kjøpe gull

Den største fordelen er representert av stabiliteten til verdien av gull i lang periode.

Selv mangelen på gull viser seg å være et poeng i dens favør, fordi misligholdsrisiko det er ikke.

En av de mest verdsatte fordelene er evnen til likvidere investering i fysisk eller finansielt gull med letthet.

Ulempene i stedet representeres av hans høy volatilitet. Derfor er det ikke egnet for kortsiktige investeringer.

Når man investerer i fysisk gull, må man også se i øynene Tilleggskostnader. For eksempel de som er knyttet til trygg oppbevaring av gull, forsikring eller eventuell transport. Alle som velger å oppbevare gull hjemme, for eksempel i en safe, er fortsatt utsatt for risiko for tyveri eller ran.

Erfaring er også et uunnværlig krav for å utnytte potensialet til gull med tanke på diversifisering av investeringen.

Mange investorer prøver å utnytte den lave korrelasjonen mellom markedet lager og det av gull med det formål diversifisere investeringsporteføljen. Selv om dette er en riktig tilnærming, er det godt å vite at det er en korrelasjon som ikke er så systematisk, og det er noen markedsfaser der gulltrenden ikke er i motsetning til markedets. lager.

Før du investerer i gull, bør du nøye vurdere de ulike tilgjengelige alternativene. Hver av dem har fordeler og ulemper.

Hvis du planlegger å legge til gull i porteføljen din, men fortsatt er usikker, spør gjerne i kommentarfeltet nedenfor. Eller innenfor fellesskapet av Investherohvor du kan møte andre investorer å forholde deg til.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *