Hvordan forbedre HR-rekrutteringsprosessen

HR-rekrutterere er på ukjent territorium i 2022: Arbeidsledigheten er lav og amerikanerne fortsetter å si opp i rekordmange. 73 % av arbeidstakere som ikke har sluttet, vurderer det. De som gjør det, blir ansatt igjen med en gang, noe som indikerer at de slutter med selvtillit. Ifølge Economic Policy Institute-president Heidi Shierholz er det en «veldig god ting.»

«Dynamikken vi ser med en høy sluttprosent kombinert med sterk jobbvekst er absolutt noe å feire,» Shierholz fortalte Fortune.

Mens kandidatmarkedet er et godt tegn for økonomien, gir det enda tøffere konkurranse om toppkandidater. Når vi går inn i et nytt år, still deg selv disse spørsmålene om HR-rekrutteringsprosessen din, slik at du kan gjøre forbedringer og lykkes med å finne, engasjere og beholde topptalenter i 2022.

Lav arbeidsledighet og rekordoppsigelser vedvarer, det er ingen bedre tid for å avgrense #Rekrutteringsprosesser. Still deg selv disse 8 spørsmålene fra @ClearCompany for å forbedre rekrutteringen:

1. Hvordan fungerer dine nåværende rekrutteringsprosesser?

Tenk på den nåværende talentanskaffelsesprosessen i bedriften din. Tenk først på hva som fungerer bra. Kanskje ditt medarbeiderhenvisningsprogram fører til mange vellykkede ansettelser hver måned, eller rekrutteringsteam er utmerket til å holde kandidater informert om søknadsstatusen deres. Vurder deretter hva som kan trenge forbedring: kanskje jobbbeskrivelser går gjennom flere redigeringsrunder før de tiltrekker seg den ideelle kandidaten, eller rekrutterere har ennå ikke vært i stand til å lage en pålitelig talentpipeline.

Når du vet hvor HR-rekrutteringsprosessen din trenger oppmerksomhet, er det så mye lettere å ta tak i substandard områder.

2. Bruker du rekrutteringsprogramvare?

Dette er en stor en: rekrutteringsprogramvare kan ha en enorm og ofte umiddelbar innvirkning på HR-teamet ditt. Det kan automatisere kjedelige oppgaver og forenkle kommunikasjonen både med kandidater og mellom teammedlemmer. Rekrutteringsprogramvare som et søkersporingssystem kan strømlinjeforme intervjuprosessen med funksjoner som målkort og intervjuplanlegging. For ikke å nevne, 75 % av store selskaper (også kjent som konkurrentene dine) bruker allerede ATS eller rekrutteringsprogramvare.

Visste du? 75 % av store selskaper bruker allerede en ATS eller rekrutteringsprogramvare. Ikke bli forlatt: prøv ClearCompanys ATS nå.

3. Er stillingsbeskrivelsene klare, konsise og inkluderende?

Kraften til en god jobbbeskrivelse bør ikke selges kort. I en tid da kandidater er mer selektive enn noen gang, er det et must å avgrense stillingsbeskrivelsene dine. I tillegg bruker jobbsøkere vanligvis omtrent 14 sekunder på å bestemme seg for om de vil søke på en jobb basert på beskrivelsen. Se opp for disse røde flaggene i stillingsbeskrivelsene dine for å unngå å fremmedgjøre potensielle kandidater:

  • Ingen lønnsinformasjon
  • Bruker «kreative» stillingsbetegnelser, f.eks. «Chief Happiness Officer» i stedet for HR-direktør
  • Unøyaktige eller manglende jobbkrav
  • Angir ikke ønskede myke ferdigheter
  • Ber om følgebrev

4. Hvem er involvert i rekrutteringsprosessen for HR?

I 2022 er mangfoldsrekruttering avgjørende. Arbeidssøkere krever mangfoldige team, noe som resulterer i mer lønnsomme bedrifter. Rekrutterer kun kultur passe kandidater vs. kultur legge til kandidater resulterer i et team med et smalt spekter av perspektiver. Det kan bety at teamet – og til og med bedriften din – kan slite med å forbli konkurransedyktig.

Det er noen vanlige ansettelsesfeil bedrifter gjør som kan resultere i en homogen gruppe av kandidater. For å fremme rekrutteringsmålene for mangfold, spør deg selv hvem som rekrutterer og ansetter i din bedrift? Hvis rekrutterere og ansettelsesteam ikke er en mangfoldig gjeng, er det mer sannsynlig at ubevisst skjevhet vil påvirke ansettelsesbeslutningene deres. Bekjemp disse skjevhetene ved å sette sammen forskjellige ansettelsesteam.

5. Holder du kontakt med kandidater?

Å holde kandidater informert om statusen til søknaden deres eller neste trinn i intervjuprosessen er en «pilar» for en positiv kandidatopplevelse. Å holde kontakten med kandidater er ganske enkelt en respektfull ting å gjøre. Det hjelper også å dyrke en positiv oppfatning av bedriften din og hjelper rekrutterere med å etablere en talentpipeline.

Enten det er en automatisert e-post eller en personlig telefonsamtale, kan bruk av teknologi gjøre denne delen mye enklere. Rekrutteringsprogramvare kan sende automatiske varsler når en kandidat blir forbigått, eller føre en oversikt over telefonsamtaler der de neste intervjutrinnene ble diskutert.

God kommunikasjon er en bærebjelke i en positiv #CandidateExperience. Sjekk ut disse 8 spørsmålene fra @ClearCompany for å bygge en bedre ansettelsesprosess og en god kandidatopplevelse:

6. Bruker du alle tilgjengelige kandidatkilder?

Når vi snakker om talentpipelines, utnytter rekruttererne dine dem – og andre pålitelige kandidatkilder? I tillegg til å legge ut innlegg på en rekke jobbtavler, bør rekrutterings- og HR-profesjonelle ha en bred talentmasse å trekke fra. Denne talentmassen kan genereres fra flere kilder:

  • Ansattes henvisninger
  • Tidligere kandidater som ikke ble ansatt
  • Tidligere ansatte
  • Passive kandidater som har uttrykt interesse for din bedrift

De fleste rekrutteringsstrategier inkluderer en metode for å holde disse kandidatgruppene engasjert, som en vanlig e-post som deler ledige stillinger i din bedrift med tidligere søkere.

7. Ber du om tilbakemelding?

Få en dypere forståelse av styrker og svakheter ved ansettelsesprosessen din ved å få tilbakemeldinger fra de som har gått gjennom den. Å gjennomføre en nyansatteundersøkelse gir ikke bare et nytt perspektiv på prosessen din, men viser også for nye ansatte at deres meninger blir verdsatt. Å starte nye ansattes ansettelsesperiode med en nyansettelsesundersøkelse er en fin måte å fremme engasjement fra dag én.

Det er viktig fordi solid medarbeiderengasjement kan føre til 15 % lavere omsetningshastighet. Når ansatte er engasjerte på jobben, er det mer sannsynlig at de gjør ting som positivt påvirker arbeidsgivermerket. Det inkluderer ting som å legge igjen en fantastisk anmeldelse på et jobbsøkernettsted eller henvise en kollega. Ansattes gunstige oppfatning bidrar da til å tiltrekke seg flere kandidater.

8. Vurderte du sesongansettelser?

Hvis bedriften din ansetter sesongansatte, ikke glem å ta det med i rekrutteringsprosessen. Sørg for at stillingsbeskrivelser nøyaktig beskriver disse stillingene som sesongavhengige. Nå ut til tidligere sesongansatte når du rekrutterer til disse stillingene (en ATS kan hjelpe deg å nå ut effektivt).

Avhengig av din bransje, kan teamet ditt rekruttere tungt i vinter- eller sommersesongen. Planlegg på forhånd for å sikre at rekrutterere når ut før behovet for flere ansatte øker.

Heldigvis er det mange verktøy tilgjengelig for å hjelpe deg med å nå rekrutteringsmålene dine i 2022, inkludert ClearCompanys søkersporingssystem. Vår prisbelønte ATS har hjulpet selskaper som dine med å rekruttere, engasjere og beholde fremragende kandidater i 17 år.

Klar til å oppleve en mer effektiv rekrutteringsprosess og ansette kandidater raskt? Ta kontakt med en ClearCompany-ekspert og se hvordan vår ATS kan oppgradere rekrutteringen i din bedrift.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *