Hvordan forbedre ansattes engasjement

De mest suksessrike organisasjonene bruker tid og krefter på å sikre at deres ansatte støttes i rollene sine og engasjeres i arbeidet. Engasjerte medarbeidere har større sannsynlighet for å utkonkurrere sine jevnaldrende og sannsynligvis ha økt motivasjon til å produsere arbeid av høy kvalitet og forbli i rollene sine over lengre tid.

Behovet for å engasjere de ansatte er klart, men hvordan forbedrer du ansattes engasjement i organisasjonen din? Disse fem tipsene vil hjelpe deg å begynne å kurere en kultur for engasjement og lojalitet i organisasjonen din.

Trenger du hjelp til å finne måter å forbedre #EmployeeEngagement i organisasjonen din? @ClearCompany har 5 tips du kan implementere i dag:

1. Øk kommunikasjonen

Bruk teknologi til din fordel. Moderne teknologi gjør det enklere enn noen gang å kommunisere, spesielt fra fjerntliggende avstander. Studier viser at mange organisasjoner planlegger å ta i bruk et hybrid fjernarbeidsformat på lang sikt, så det er viktig å finne verktøy som støtter teamet ditt for dette miljøet. Mens fjernarbeid har sine fordeler, er en ting å huske på at virtuelt arbeid ofte kan føles ensomt eller isolerende. En måte å sikre at de ansatte forblir engasjerte, motiverte og fornøyde med jobben sin, er å tilby utsalgssteder som oppfyller deres behov for tilknytning. Sørg for å innlemme videokonferanser og enkle chat-verktøy for å gi de ansatte plassen de trenger for å komme i kontakt med kollegene sine.

Vert for hyppige innsjekkinger. Å sjekke inn med dine ansatte reduserer ofte sannsynligheten for at det oppstår siloer og bidrar til å bekjempe følelsen av isolasjon og ensomhet. Enten disse innsjekkingene er raske 15-minutters daglige samtaler, eller et mer detaljert ukentlig møte, viser blokkering av tid til å sjekke medarbeidernes velvære at du er aktivt investert. Disse innsjekkingene kan bidra til å identifisere potensielle problemer før de oppstår, og kan til og med gi deg plass til å løse problemer og finne en løsning. Denne økte åpenheten og kommunikasjonen vil føre til høyere samlet engasjement og samarbeid mellom teamet ditt.

2. Gi klarhet i mål og ansvar

Organisatoriske og avdelingsmål. Organisatoriske mål fremhever det overordnede oppdraget, visjonen og målene til bedriften din. Disse målene er ofte direkte og viser hvordan hver enkelt spiller inn i organisasjonens større mål. Avdelingsmålene er mer spesifikt skreddersydd til hver enkelt funksjon i organisasjonen din. Ledere kan utnytte avdelingens mål til samarbeid og teambyggingsøvelser, slik at ansatte kan jobbe sammen for å skape et enhetlig mål og bestemme det overordnede oppdraget til teamet deres.

Individuelle mål. Individuelle mål er en utmerket mulighet for arbeidstakere til å ta ansvar for sin arbeidsplasserfaring. Ledere kan forbedre ansattes engasjement ved å jobbe sammen med hver enkelt for å finne ut hva de ønsker å oppnå i karrieren. Disse målene skal utfordre den ansatte, inspirere dem til å yte sitt beste arbeid og demonstrere deres individuelle innvirkning på teamet. I tillegg har studier vist at ansatte sannsynligvis setter mer ambisiøse mål og er mer engasjert i arbeidet når de setter sine egne mål.

3. La ansatte ta eierskap over rollene sine

Tilby faglige utviklingsmuligheter. Nyere studier har funnet at 22 % av ansatte forlater sin nåværende stilling på grunn av mangel på faglige utviklingsmuligheter. I dagens fagmiljø ønsker ansatte å jobbe for en arbeidsgiver som er investert i deres fremtid. Så utvikling av ansatte er ikke bare avgjørende for organisasjonens fortsatte suksess, men er også innflytelsesrik for å tiltrekke og beholde EN Spillere. Ta deg tid til å sette deg ned med dine ansatte og diskutere deres profesjonelle mål og karriereambisjoner. Deretter kan du jobbe sammen for å finne muligheter til å lære nye ferdigheter, få sertifiseringer eller videreføre deres nåværende ferdighetssett.

@ClearCompany har 5 tips som vil hjelpe deg å lage et team med svært #produktive og #engasjerte ansatte. Se hva du kan gjøre for å starte i dag:

4. Øk mulighetene for samarbeid

Tilby muligheter på tvers av avdelinger. Organisasjoner med en sterk samarbeidskultur ser ofte økte nivåer av innovasjon og engasjement. Samarbeid mellom teamet ditt utdyper arbeidsplassforbindelsen, forbedrer kommunikasjonen og styrker tilliten mellom dine ansatte. Teamarbeid får ansatte til å ta en mer aktiv rolle i arbeidet sitt, og etterlater deg med en mer engasjert arbeidsstyrke. Noen metoder for å øke samarbeidet inkluderer:

  • Teambuildingsøvelser
  • Møter for alle ansatte
  • Lagtreningsøkter

Omkompetanse. Teamet ditt fungerer best når alle er utdannet og informert om hvordan hver prosess og funksjon fungerer. Å omfavne omkompetanse eller lære ansatte nye ferdigheter vil hjelpe deg å utstyre dem med kunnskapen og verktøyene de trenger for å lykkes i enhver rolle. En metode for å takle omkompetanse innebærer å la ansatte skygge hverandre for en dag. Dette gir klarhet i de daglige oppgavene til andre avdelinger og sikrer at teamet ditt kan hjelpe til med å utføre en oppgave når det er nødvendig.

5. Be om tilbakemelding ofte

Bruk spørreundersøkelser og be om kontinuerlig tilbakemelding. På dagens moderne arbeidsplass beveger prosjekter og informasjon seg raskt. Å sikre at du har en effektiv og rettidig prosess for å samle tilbakemeldinger og analysere ansattes følelser er avgjørende for bedriftens fortsatte suksess. Med undersøkelser kan ledere raskt samle inn innsikt fra sine ansatte. Undersøkelser kan vise om teamet ditt føler seg støttet i rollene sine eller om de føler seg knyttet til organisasjonens oppdrag og visjon. I tillegg til å bruke spørreundersøkelser, bør organisasjoner ofte be om tilbakemelding fra teamene sine. 50 % av de spurte ansatte foretrekker å jobbe for en organisasjon som omfavner et system med hyppig tilbakemelding. Ved å gi rettidig og handlingsdyktig tilbakemelding, kan ansatte gjøre endringer i sanntid, noe som fører til en mer fornøyd og engasjert arbeidsstyrke.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *