Hvordan forbedre ansattes engasjement under ombordstigning

Arbeidsmarkedet har vært i en endringsperiode de siste årene, både i USA og over hele verden. Bedrifter, uavhengig av størrelse, bransje eller geografi, sliter med å finne den rette kompetansen for å fylle åpne stillinger, med 75 % av bedriftene som sier at de har problemer med å ansette. En studie forutsier at innen 2030 vil det være mangel på mer enn 85 millioner arbeidere globalt. Samtidig varsler enorme arbeidsgivere som Amazon permitteringer.

Som et rekrutteringsscenario er det vi opplever langt fra ideelt og byr på unike utfordringer. 50 % av bedriftene forventer at rekrutteringsvanskene vil fortsette inn i 2023. 36 % av HR-ekspertene sier at innkjøpsstrategiene deres er utilstrekkelige for å finne talentet de trenger. I følge Mercers 2022 Global Talent Trends Report, siterte ledere «vansker med å ansette riktig talent til riktig pris raskt nok» som noe de er bekymret for i 2023.

Ansettelsesvansker har presset mange bedrifter til å øke fokuset på strategier for ansattes engasjement for å beholde de verdifulle nyansettelsene. Onboarding og medarbeiderengasjement går hånd i hånd, så i dette innlegget tar vi en titt på hvordan din bedrift kan øke engasjementet under onboarding.

Visste du at 50 % av bedriftene forventer at rekrutteringsutfordringene vil vedvare inn i 2023? Engasjer og behold #nyansatte under #onboarding for å bekjempe ansettelsesproblemer:

Onboarding og oppbevaring

HR-fagfolk vet godt at nyansatte har en høy risiko for å slutte – så mange som én av fire ansatte slutter i løpet av de første seks månedene i en ny jobb. Det er mange grunner til at ansatte slutter i jobben, men årsakene til nyansatte er litt forskjellige fra mangeårig ansatte. Det er mest sannsynlig at nye medarbeidere slutter av grunner relatert til jobben som passer – enten er det ikke det de forventet, eller så kobler de seg ikke til bedriftskulturen.

Hvorfor slutter nyansatte?

hei dro på grunn av problemer med bedriftskulturen

Onboarding kan spille en stor rolle i å bekjempe dette omsetningsproblemet – det kan øke fastholdelse av ansatte med opptil 50 prosent. Å ha en planlagt tilnærming til å introdusere nyansatte til arbeidskulturen, deres jobbansvar og deres kolleger hjelper ansatte til å føle seg mindre overveldet og tilpasse seg det nye arbeidsmiljøet.

Til tross for bevist effektivitet og høy omsetning for nyansettelser, blir onboarding fortsatt ofte neglisjert. Bare 12 % av de ansatte sier at bedriften deres har en god introduksjonsprosess. Rundt en tredjedel av selskapene har ingen strukturert onboarding-prosess i det hele tatt. 31 % av HR-utøverne sier at deres eksterne nyansatte sliter med å få kontakt med andre teammedlemmer, mens 10 % sier at de ikke vet hvordan det går med nyansatte.

Det er ikke rart at vi har sett en nedgang i ansattes engasjement i USA i 2022. Heldigvis kan flott introduksjon som fokuserer på medarbeiderne dine først, bidra til å øke ansattes engasjement og beholde nyansatte i denne kritiske ansettelsesfasen.

Fokuser på folket ditt

Det er mange onboarding-programmer som fokuserer på å tilpasse en ansatts kunnskap, ferdigheter og temperament med selskapets retningslinjer, prosedyrer, forventninger og kultur. Dette er en bedrift-først, top-down interaksjon hvor individet er sekundært til organisasjonen. Bedrifter kan også blande medarbeidernes ombordstigning og orientering, og redusere den spennende prosessen med å starte en ny jobb til litt papirarbeid og opplæringsvideoer. Begge tilnærmingene kan få nyansatte til å føle seg mindre engasjerte på jobben rett på gang.

Onboarding-programmer som fokuserer på individet har imidlertid vist seg å føre til høyere engasjement og oppbevaring. Vellykket medarbeiderombordstigning står for nyansattes identiteter, styrker og forventninger. Gallup anbefaler umiddelbart å få ansatte til å føle seg velkomne og verdsatt, slik at de kan finne formål og en følelse av tilhørighet i organisasjonen din.

Sett medarbeiderne dine først ved å sikre at deres ombordopplevelse inkluderer:

  • Muligheter for å begynne å danne arbeidsforhold
  • Muligheter for å lære om selskapet, dets mål, hvordan interne prosesser fungerer og hvor arbeidet deres passer inn
  • Struktur og en tidsplan for onboarding-programmet deres, enten det er 90 dager eller ni måneder langt

Møt – og sett – forventninger til engasjement

Å forstå ansattes forventninger gjør det mulig for bedrifter å oppfylle deres behov, mens det å sette forventninger sikrer at nyansatte forstår hva de trenger å gjøre. Når bedrifter gjør begge deler, øker medarbeiderengasjementet. Onboarding er det perfekte tidspunktet for å demonstrere at organisasjonen din kan møte nyansattes behov og fortelle dem hva som forventes av dem som ansatte.

Å møte ansattes forventninger under #onboarding er en sikker måte å forbedre #EmployeeEngagement på:

Behovshierarkiet for ansattes engasjement, modellert etter Maslows behovshierarki, tilbyr en perfekt mal for å forutsi deres forventninger. I grunnlaget for pyramiden ligger grunnleggende behov, som inkluderer kompensasjon og jobbsikkerhet. Toppen av pyramiden representerer det høyeste nivået av engasjement, hvor ansatte føler seg inspirert og motivert.

Jo flere behov din bedrift kan møte, jo høyere engasjement vil øke. Så, for eksempel, er det mer sannsynlig at en ansatt med en sterk følelse av tilhørighet oppnår toppengasjement enn en som ikke gjør det. Under onboarding kan bedriften din begynne å fremme disse viktige komponentene for engasjement, slik at alle ansatte kan være fullt engasjert på jobben.

Det er også viktig å sette forventninger, noe som øker medarbeidernes engasjement fordi nyansatte ikke trenger å stille spørsmål ved hva lederen vil at de skal gjøre. Å involvere ledere i å sette forventninger er også nødvendig hvis du vil at ansatte skal få mest mulig ut av onboarding-programmet ditt – aktive ledere betyr at nyansatte er 3,4 ganger mer sannsynlig å si at deres onboarding var vellykket.

Sjekk ut 6 vanlige feil du bør unngå når du oppretter onboarding-programmet.

Lag en plan, men vær fleksibel

Et strategisk og vellykket onboarding-program må finne en balanse mellom struktur og fleksibilitet. Det er noen grunnlag å dekke, som bakgrunnssjekker og verifisering av ansettelseskvalifisering, som ikke kan hoppes over. Hver enkelt ansatt må sette opp arbeidsutstyret sitt, møte kollegene sine og bli lagt til lønnslisten. En onboarding-plan sikrer at ingen av disse kritiske trinnene blir glemt.

Men onboarding-planer krever også en viss grad av fleksibilitet, spesielt for funksjonærer og de i mer kreative roller. For eksempel vil en kontoansvarlig i et programvareselskap sannsynligvis trenge en mye dypere forståelse av produktets ins og outs enn en regnskapsfører som jobber med å administrere avdelingsbudsjetter. Mens de to nyansatte vil trenge å lære de samme grunnleggende om bedriftskultur, vil regnskapsføreren sannsynligvis stå i fare for løsrivelse hvis de ble pålagt å gjennomføre flere ukers produktopplæring.

Start med en onboarding-plan slik at de viktige administrative og bedriftskulturdelene forblir konsekvente. Men hold planene fleksible slik at nyansatte kan bli mer kjent med deres daglige ansvar og fokusere på det som er mest relevant for stillingen deres.

Smartere onboarding med programvare

Den potensielle effekten av et effektivt onboarding-program strekker seg langt utover engasjement og oppbevaring. Ansatte kan oppnå produktivitet raskere, og etter en god ombordstigningsopplevelse er det 2,6 ganger større sannsynlighet for at de er «ekstremt fornøyde» med jobben sin. Denne perioden er også den beste muligheten til å legge et solid grunnlag for vedvarende medarbeiderengasjement som ikke forsvinner med tiden. Det setter dine nyansatte opp for en varig, enestående medarbeideropplevelse.

Du kan støtte og styrke onboarding og engasjement ved å bruke et onboarding-system som ClearCompany. Teknologi muliggjør en onboarding-opplevelse som er både planlagt og personlig. Med ClearCompany Onboarding kan du:

  • Start onboarding-prosessen ASAP etter at tilbudsbrevene er signert
  • Strømlinjeforme HR onboarding-oppgaver, som å kompilere velkomstpakker
  • Spør ansatte om deres tilbakemelding på deres onboarding-opplevelse
  • Send ut pulsundersøkelser for å måle nivåer av nye ansattes engasjement

Er du klar til å sette i gang din egen nye og forbedrede og svært engasjerende ombordstigningsprosess? Vil du bare lære mer om å engasjere nyansatte med digital onboarding? Du er på rett sted – registrer deg for en demo av ClearCompanys Onboarding-plattform i dag.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *