Hvordan få et lavrentelån

Hvis du er ute etter å finansiere et nytt prosjekt, eller bare er ute etter finansiering av personlige årsaker. Det er viktig å vite hvordan du får et lavrentelån. I denne artikkelen vil jeg gi deg noen tips for å få midlene du trenger. Uten å bli forkastet av interesser du ikke visste noe om.

Talen «Finansiering» kan ofte virke litt sammenfiltret. For dette fortsetter vi trinn for trinn: så alt blir klarere mens du fortsetter i lesingen.

Hva er en finansiering

Et lån er et lån av penger som kommer utbetalt av en bank, kredittselskap eller finansinstitusjon. Søkeren forplikter seg til å returnere det mottatte beløpet innen en viss tid, ved å betale:

1. Hjelpeutgiftersom kan være:

 • Takseringskostnader: relatert til en mulig takst;
 • Innkrevingskostnader: knyttet til administrasjonen av betalingen av avdragene;
 • Forsikringskostnader: knyttet til den obligatoriske forsikringen av eiendelen som skal finansieres (for eksempel livsforsikring i tilfelle et personlig lån);
 • Praksisstyringskostnader: knyttet til styringen av lånepraksisprosessen;
 • Gebyr for tidlig oppsigelse: Belastet ved tidlig oppsigelse.

Gjennom avtalebetingelsene er det mulig å vite hvilke av disse utgiftene (eller eventuelt høye) som gjelder for vår konkrete sak.

2. Interesserdet vil si: tilleggsbeløpet som skal betales for pengelånet.

Lånet krever at kunden presenterer et lån til banken eller institusjonen låneforespørsel. Du må angi hvor mye penger du trenger. Den første tingen å gjøre er faktisk en nøyaktig analyse av dine økonomiske behov. Det er viktig å finne ut hvor mye penger vi trenger. Videre må det avklares hvordan har du tenkt å returnere pengene. Deretter vurderer banken eller institusjonen forespørselen og etter å ha (eventuelt) akseptert den, de inngår en kontrakt med kunden.

Hva handler kontrakten om?

Låneavtalen inneholder lånebetingelsene og all nødvendig informasjon. I kontrakten kan vi finne:

 • Beløpet som er utbetalt: hvor mye penger du vil kunne motta,
 • renten: hvor mye du må betale for kreditttjenesten,
 • varigheten og tidspunktet for lånet: når kontrakten starter og hva er fristene som skal overholdes
 • metodene for tilbakebetaling av avdragene: eller hvordan du vil returnere pengene over tid.

Men kunden må kanskje gi noen pengene tilbake garantier. Disse kan være:

 • tilstedeværelsen av en garantist (villig til å betale for ham i tilfelle problemer, vanligvis er dette tallet representert av en slektning)
 • fastsettelse av en forsikring (for å betale ned på lånet), osv…

Etter alt dette mottar kunden pengene og vil gradvis bli pålagt å returnere dem i henhold til kontrakten.

Lånet avsluttes når kunden har returnert hele mottatt beløp. Inkludert rentene og utgiftene jeg nevnte tidligere.

Ved kontraktsbrudd

Naturligvis, i tilfelle kunden ikke overholder den nevnte kontrakten, vil kredittinnkrevingstiltak kunne iverksettes.

Faktisk, for manglende oppfyllelse av kontraktsvilkårene (som du burde ha lest og signert), kan du støte på noen problemer. For eksempel, ved å ikke betale avdragene regelmessig, har banken eller institusjonen rett til å kreve umiddelbar tilbakebetaling av hele beløpet. Foruten det faktum at kan pålegge bøter og forsinkelsesrenter.

Videre vil manglende betaling av avdrag kunne rapporteres til CRIF. Crif-registeret over dårlige betalere inneholder navnene på de som har akkumulert forsinket betaling til banker og finansinstitusjoner. Selv debitorer kan få tilgang til Crif-registeret over dårlige betalere. For å vite din stilling må du be om et sertifikat. Dette kan kompromittere din evne til å sikre ny fremtidig finansiering. I noen tilfeller (igjen på grunn av manglende betaling innenfor vilkårene fastsatt i kontrakten), kan banken eller institusjonen fortsette med kredittgjenvinning gjennom rettslige skritt. Eller gjennom utlegget av skyldnerens eiendeler.

Faktorer du bør vurdere når du søker om lån

Når du søker om lån er det viktig å ta hensyn til flere faktorer:

 • TAN eller: Årlig nominell sats. Nyttig for å etablere nedbetalingsavdraget
 • APR eller: Global effektiv årlig sats. Å vite den sanne totale kostnaden. Denne indikatoren inkluderer alt, til og med provisjoner og foreløpige kostnader.
 • For å finne det billigste lånet, sammenligne tilbudene på markedet og velg den som best passer dine behov.

Hvordan finne lavrentelån

Som jeg sa tidligere, er det viktig å undersøke de beste tilbudene. Vi kan ta en titt på nettet og sammenligne renter av finansiering tilgjengelig. I tilfelle du starter med null erfaring, kan du også vurdere å snakke med en finansiell rådgiver.

En annen ting jeg anbefaler deg å gjøre før du søker er å sjekke din økonomiske situasjon. Sørg for at du har en god kredittscore. For ikke-eksperter representerer kredittscore vår evne til å betale avdrag.

Hvis du ikke har en god kredittscore, før du ber om pengene, kan du forbedre den. Dette vil tillate deg å øke sjansene for at finansieringen din blir godkjent.

Lån med lav rente: hvordan finner du dem

Det finnes flere nettsider som spesialiserer seg på å sammenligne lån og renter. Disse kan hjelpe deg med å sammenligne tilbud fra ulike banker og långivere. Noen av de mest brukte lånekomparatorene i Italia er:

 1. Lett.it – lar deg sammenligne tilbudene om personlige lån, boliglån, kredittkort, brukskontoer og andre finansielle tjenester.
 2. Trovaprezzi.it – lar deg sammenligne rentene på personlige lån, boliglån, kredittkort og andre finansielle produkter.
 3. MutuiOnline.it – spesialisert på sammenligning av boliglån, lar den deg sammenligne tilbudene fra forskjellige banker og finansinstitusjoner.

Her er noen tips om hva du kan gjøre for å finne den løsningen som best passer dine behov.

 • Rådfør deg med din pålitelige bank: du kan ha en bedre sjanse til å få et lån til en overkommelig rente;
 • Søk på nettet: du kan sammenligne tilbudene som er tilgjengelige på nettsteder som spesialiserer seg på sammenligning av lån som jeg nevnte for et øyeblikk siden;
 • Kontakt en kredittmegler: Finanseksperter kan hjelpe deg med å finne de beste tilgjengelige rentene.

Konklusjoner

Avslutningsvis er det å finne lavrentelån et svært viktig aspekt i personlig økonomistyring. Ved å følge rådene ovenfor, du vil kunne få den beste finansieringen for å møte dine behov. Husk alltid å være oppmerksom på avtalebetingelsene og å sjekke din økonomiske situasjon før du ber om lånet.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *