Hvordan dyrke arbeidskultur

På dagens arbeidsplass er bedriftskultur en viktig faktor for å tiltrekke og beholde ansatte, og mange bedrifter jobber for å dyrke en arbeidskultur som skiller seg ut mot de mer tradisjonelle arbeidsplassene og appellerer til nyere generasjoner. Millennials er den største generasjonen i arbeidsstyrken, og generasjon Zs innvirkning fortsetter også å vokse. Etter hvert som antallet vokser, øker også kompleksiteten ved å lede på tvers av flere generasjoner på en måte som engasjerer ansatte og gir gjenklang i den nåværende og fremtidige arbeidsstyrken.

For arbeidskulturinspirasjon prøver mange bedrifter å etterligne arbeidsplasser som Netflix, Google og Zappos, som har rykte for sine spennende, fartsfylte arbeidsmiljøer. Tenk imidlertid på at modellene deres kanskje ikke fungerer for selskaper i forskjellige bransjer, regioner eller de med mindre budsjetter.

Tilnærm deg heller bedriftskulturen din ved å tenke på dine unike forretningsmål og verdier og hvordan du kan tiltrekke og beholde ansatte som har de samme verdiene og vil bidra til bedriftskulturen. Ansatte som deler verdiene dine deler også en sterk følelse av hensikt, noe som driver deres engasjement og motivasjonsnivå.

Hva kan du gjøre som vil gjøre ditt ansattes engasjement og arbeidskultur unik, men fortsatt være tro mot hvem du er som selskap? Hva er det som svært engasjerte arbeidsplasser har til felles som mangler i strategien for medarbeiderengasjement? Vi har samlet seks strategier som en svært engasjert arbeidsstyrke implementerer for å forbli autentisk for både merkevaren og ansatte.

Ansatte er mer engasjerte når #CompanyValues ​​og mål er på linje med deres. Sjekk ut @ClearCompanys siste innlegg og oppdag 6 måter å engasjere de ansatte på:

1. Juster selskapets og ansattes verdier

Når du intervjuer en kandidat, spør deg selv, er denne kandidaten en god kultur som passer for min bedrift? Er de et kulturtillegg, noen som bringer inn et nytt perspektiv som for øyeblikket mangler i organisasjonen din? Du kan trene hvem som helst i jobbferdigheter, men det er mye vanskeligere å innpode en følelse av hensikt eller et sett med verdier hos en ny ansatt. Det er avgjørende at bedrifter og ansatte har felles verdier og at den ansatte ikke bare passer inn, men bringer noe på bordet i din bedrift.

Når det gjelder hvordan man kan engasjere ansatte mest effektivt, spiller også bedriftsverdier en stor rolle. Ansatte som er godt kjent med selskapets verdier er generelt mer engasjert. Ansatte som forstår bedriftens verdier forstår hva de er der for å representere innenfor organisasjonens medarbeiderkultur og merkevare.

Så hvor viser du verdiene dine? Diskuterer du dem med kandidater? Spiller de en rolle i hvordan du dyrker arbeidskultur? Er de oppført på nettsiden, i lunsjrommet eller på selskapets swag? Verdier skal være langt mer enn bare ord som ligger i en perm et sted.

Sørg for at de ansatte forstår bedriftens verdier med disse trinnene:

  • Definer dine verdier: Beskriv tydelig hva dine verdier er og hva de betyr. Gå utover støtfangerklistremerket for å sikre at du kan gi eksempler på verdiene dine i aksjon i organisasjonen din.
  • Legg til verdier i prestasjonssamtalene dine: Ikke bare sett verdiene dine på en plakat i pauserommet og la det være med det. Diskuter hvordan dine ansatte viser verdier i sine prestasjoner, og hvordan disse verdiene betyr noe og bidrar til individuell suksess.
  • Sett verdiene dine på nettsiden: Gjør dine verdier kjent for dine ansatte før de i det hele tatt søker. Å plassere prioriteringene dine i sentrum vil bidra til å tiltrekke kandidater som har lignende verdier og ønsker å være en del av det du gjør.
  • Legg til viktige verdier til dine ansattes e-postsignaturer: Er det 2-3 verdier som virkelig betyr noe for din bedrift? Legg disse til e-signaturer. Denne enkle påminnelsen holder verdier øverst i sjelen for alle i organisasjonen din. Som en ekstra bonus kan kundene enkelt se dine verdier og finne felles grunnlag der også.

2. Fremme positive relasjoner

En flott måte å øke ansattes engasjement på er å være bevisst på å hjelpe ansatte med å få kontakt med sine kolleger og bygge relasjoner. Personer med en venn på jobb er 7 ganger mer sannsynlig å engasjere seg fullt ut i arbeidet sitt. En avslappet atmosfære der ansatte kan gå vekk fra skrivebordet og engasjere seg på en uformell måte, bidrar til å dyrke en arbeidskultur med respekt og kameratskap.

Mange ledere innser ikke viktigheten av interne relasjoner. Å bygge disse relasjonene kan være utfordrende, enda mer når teamene er avsidesliggende, så her er noen ideer for å hjelpe deg i gang:

  • Start en bedriftsomfattende bokklubb. Dette er noe som fungerer enten dere alle er på samme kontor eller spredt over hele landet. Enten du velger forretningsbøker eller populær skjønnlitteratur, kan de ansatte bruke den samme teknologien de bruker i løpet av dagen for å få kontakt med ting som ikke er arbeidsrelatert. Åpne en Slack-kanal for diskusjoner og vert for virtuelle bokklubbmøter på Zoom.
  • Tilby frivillige muligheter. Sosialt ansvar er noe av det beste en bedrift kan gjøre for sine ansattes trivsel og engasjement. Å jobbe sammen for å bygge et hus, servere et måltid, luke en hage eller komme i kontakt med et undertjent samfunn bringer ikke bare mennesker sammen, men gir også tilbake til området der du bor og jobber.
  • Planlegg vanlige utflukter. Firmautflukter gir en sjanse for nye mellommenneskelige forbindelser, og de er en enkel måte å forenkle interaksjoner utenfor konferanserommet. Hvis det er mulig, arrangere utflukter for hele bedriften eller avdelingen på en regelmessig eller semi-regelmessig basis der ansatte har en sjanse til å bruke tid på å bli kjent med hverandre.
  • Få kontakt med eksterne ansatte. Virtuelle team kan knytte bånd ved å sette opp tilsiktede en-til-en-møter eller teambuilding-møter. Eksterne arbeidsplasser kan også gjøre et poeng av å tilby ansatte muligheter til å koble seg på et mer personlig nivå, som interessebaserte Slack-kanaler.

3. Invester i dine ansatte

En grunnleggende del av å skape et engasjerende arbeidsmiljø og dyrke en arbeidskultur er å gjøre det klart for dine ansatte at ledelsen bryr seg om dem og deres fremtid. Vær åpen om utviklingen i virksomheten. Det vil bidra til å skape et miljø der ansatte føler seg tillitsfulle og verdsatt og kan se deres sammenheng med suksess.

Du kan også vise dine ansatte at du verdsetter dem ved å investere i deres individuelle utvikling. Tildel dem til mentorer som kan hjelpe dem med å nå målene sine, bygge ut ytelsesplaner for å hjelpe dem å få ferdigheter og tjene forfremmelser, og gi ledere ytelsesevalueringsverktøy for en objektiv gjennomgangsprosess.

Spør dine ansatte hva de trenger for å lykkes, og hva de planlegger å oppnå i karrieren. Når du setter fremtiden deres som en prioritet, vet de at du investerer i dem på lang sikt, ikke bare selskapets umiddelbare behov.

4. Gjenkjenne prestasjoner

Ansattes anerkjennelse er en rimelig strategi med høy effekt for å øke engasjementet. En ansatt vil vite at når de har gjort sitt beste, er det noen som legger merke til det og gir beskjed til andre også. En studie fant at det å gjøre anerkjennelse til en stor del av arbeidskulturen var fire ganger større sannsynlighet for å produsere en svært engasjert arbeidsstyrke.

Vurder hva slags anerkjennelse dine ansatte reagerer godt på; enten det er belønninger og bonuser, privat ros eller offentlige rop på møter eller i Slack-kanaler. Det kan være så enkelt som at lederen direkte informerer dem om en godt utført jobb eller ros fra en kollega i en e-post. Det viktige er at du viser at du ser dine ansatte og setter pris på arbeidet de gjør. Disse prestasjonene kan også gjenspeiles i ytelsesvurderinger og hjelpe ansatte til å føle seg ytterligere anerkjent og verdsatt.

5. Fremme ansattes stolthet og tillit

Engasjerte ansatte kan se hvordan de bidrar til selskapets suksess, og som et resultat blir de mer stolte av arbeidet sitt. Åpenhet rundt bedriftens ytelse og mål skaper også tillit, et annet viktig element i en engasjert arbeidsstyrke.

Bruk et system som visualiserer og sporer måljustering for å øke medarbeidernes engasjement ved å øke åpenheten og hjelpe ansatte med å se hvordan deres innsats og arbeid passer inn i selskapet som helhet. Måljustering hjelper alle fra startnivå til C-Suite med å forstå hvordan deres plass passer inn i organisasjonen. I stedet for å føle seg som et tannhjul i maskinen, kan ansatte se nøyaktig hvordan arbeidet deres gir verdi og hvordan de bidrar til å dyrke arbeidskulturen.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *