Hvordan bygge en onboarding-plan for nyansatte

Oppstartsopplevelsen setter tonen for hver ansatts stilling i bedriften din. Gode ​​nye ansettelser starter dem på en positiv måte, øker oppbevaringen og setter ansatte opp for langsiktig suksess. Den mest effektive måten for organisasjonen din å ønske ansatte velkommen og hjelpe dem med å finne seg til rette raskt, er ved å lage en plan, sette forventninger og gi tilbakemelding og anerkjennelse.

Usikker på hvordan du bygger en onboarding-plan for nyansatte? Her er noen skritt HR-teamet ditt kan ta for å gjøre nye ansatte klar for suksess.

Å bygge en #onboarding-plan for nye ansettelser setter de ansatte klar for suksess før deres første dag på jobben. Prøv disse tipsene fra @ClearCompany for å lage din egen onboarding-plan:

Viktigheten av ombordstigning for nye ansettelser

En vellykket introduksjonsplan for nye ansettelser kan øke medarbeiderbevarelsen med så mye som 82 %, en verdifull beregning spesielt når talent er vanskelig å få tak i. Onboarding er mer enn bare å legge til nye ansatte i lønnssystemer og utstede datautstyret deres. Det går utover en kontoromvisning eller virtuell teamintroduksjon. Bygg en ny ansettelsesplan som fremmer mentorskap og hjelper ansatte til å føle seg støttet i mer enn én dag eller til og med én uke.

Her er noen tips du kan bruke når du bygger den nye onboarding-planen for ansettelser i organisasjonen din:

  • Lengden på ombordstigningsprosessen
  • Mål og mål for onboarding-prosessen
  • Hvordan få nåværende ikke-HR-ansatte involvert i onboarding
  • Gi tilbakemelding og anerkjennelse
  • Bruke teknologi for onboarding-oppgaver

Onboarding-programmets behov vil variere avhengig av størrelsen på organisasjonen din og rollen som blir ombord. Uansett er det klart at strukturert, planlagt onboarding kan ha store fordeler for både ansatte og bedrifter.

Visste du? Et utmerket onboarding-program øker fastholdelse av ansatte med så mye som 82 %.

Ikke stopp – eller start – på dag én

En flott introduksjonsplan for nye ansettelser består av mer enn bare én dag brukt på papirarbeid og møte med teamet. Effektiv onboarding tar langt lengre tid siden det anslås at de fleste nye medarbeidere når sitt fulle potensiale etter omtrent fem måneders ansettelse. Det tar mer enn noen få dager før nyansatte blir akklimatisert til arbeidsmengden, bedriftskulturen og teamprosessene. Å utvide ombordstigningsprosessen til måneder i stedet for uker hjelper nye medarbeidere til å lykkes mer i rollene sine på lang sikt.

Nye ansettelsesplaner som starter før dag én hjelper ansatte med å fokusere på å møte sine medarbeidere, lære om selskapets verdier og forberede seg på rollen sin. Før deres første dag, send nyansatte papirene deres for å fullføre og få ledere til å ta kontakt med en velkomstmelding. Utstyret deres, firmabyttet og ombordstigningsplanen deres bør også være forberedt før deres første dag kommer.

Sett onboarding-mål

For effektivt å ta med nyansatte, gi dem mål å jobbe mot rett på gang. Å gi veiledning med en gang kan bidra til å roe nervene og gi ansatte et klart bilde av hva de forventes å oppnå under ombordstigning. Sett kortsiktige mål som å planlegge en uke-en-prat med noen fra en annen avdeling. Langsiktige mål kan inkludere å forstå selskapets misjon, visjon og verdier.

Å oppnå mål under introduksjonsprosessen hjelper nyansatte med å hoppe rett inn i rollen deres og gir dem en følelse av prestasjon. Det hjelper dem også å bli mer kjent med selskapet.

Innlemme et mentorprogram

Å ta med en mentorkomponent til ombordstigningsplanen for nyansatte er fordelaktig på flere måter:

  • Gir ansatte et forsprang på å bygge relasjoner med kolleger
  • Gir muligheter for faglig utvikling
  • Legger til rette for tillit mellom ansatte

Sammenkobling av nyansatte med en mentor viser at du bryr deg om deres vekst og suksess. Det er akkurat det jobbsøkere i dag ser etter. Mentorer er en stor ressurs for nyansatte. Utover å svare på spørsmål og være et vennlig ansikt, hjelper mentorer nye ansatte med å utvikle en forbindelse med arbeidsplassen sin.

Et mentorprogram er gunstig for ansatte i eksterne stillinger hvis ansettelse og ombordstigning foregår virtuelt og som kanskje aldri tråkker sin fot på et kontor. Det er også et annet virkningsfullt oppbevaringsverktøy, med mentorer og mentees som viser langt høyere oppbevaringsrater (henholdsvis 69 % og 72 %) enn ansatte uten mentorer (49 %).

Visste du? Mentorer og mentees har langt høyere retensjonsprosent – ​​henholdsvis 69 % og 72 % – enn ansatte uten mentorer (49 %).

Gi tilbakemelding og anerkjennelse

Å gi tilbakemelding og anerkjenne prestasjoner har en positiv innvirkning på nye ansettelser. Møt nye ansatte ofte under onboarding for å svare på spørsmål og gi veiledning. Når de fullfører opplæring eller sitt første prosjekt, vil det å gjenkjenne prestasjonene hjelpe dem til å føle seg mer knyttet til arbeidet sitt fra starten av.

Å inkludere tilbakemelding og anerkjennelse i onboarding-planen for nyansatte gjør det klart at disse er viktige komponenter i bedriftskulturen. Det betyr noe for de nye ansatte: de som ikke føler seg anerkjent har dobbelt så stor sannsynlighet for å slutte i løpet av det første året.

Begynn å gi tilbakemelding og anerkjennelse under #NewHireOnboarding for en vellykket onboarding-opplevelse. Få flere #onboarding-tips fra @ClearCompanys siste innlegg:

Bruk programvare for ombordstigning

Å bruke teknologi i innføringsprosessen for ansatte kan utgjøre en stor forskjell når det gjelder å fullføre den nødvendige dokumentasjonen raskt. Med onboarding-programvare bruker nye ansatte en medarbeiderportal for å fylle ut de nødvendige papirene før deres første arbeidsdag – ingen papirer kreves. HR-team kan enkelt få tilgang til digitale filer og bruke mindre tid på å spore opp dokumenter og legge inn nyansattes personlige opplysninger manuelt.

HR kan bruke et onboarding-system for å sette opp teammedlemsintroduksjoner for å hjelpe nye ansatte å bli kjent med kollegene sine før deres første dag. Ansettelsesledere kan sette mål for nyansatte å møte under onboarding. Planlegg innsjekkinger til 30, 60 og 90 dager for å sikre at nye ansatte er i rute for en vellykket ombordstigningsprosess.

Bruk disse tipsene for å tiltrekke, engasjere og beholde kandidater med en effektiv onboarding-plan for nyansettelser. Onboarding-planen din har stor innvirkning på ansattbehold, jobbtilfredshet og ytelse. Det er viktig å vurdere hvordan du kan gjøre alle nye ansatte klar for suksess fra det øyeblikket de blir ansatt.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *