Hvordan bygge en medarbeidererfaringsstrategi i 2022

Medarbeideropplevelsen er en kulminasjon av alle interaksjoner og opplevelser en ansatt har i din organisasjon. Fra og med den første kandidaten oppsøkende og frem til utgangsintervjuet, påvirker din medarbeideropplevelsesstrategi direkte din evne til å rekruttere og beholde EN Spillere.

Etter et år med usikkerhet og tilpasning, tar organisasjoner seg nå tid til å evaluere sin nåværende medarbeidererfaring. Tilrettelegger dine nåværende forretningsstrategier for en positiv ekstern opplevelse? Nedenfor vurderer vi hvordan hendelsene i 2020 har påvirket tre forskjellige aspekter av din medarbeideropplevelsesstrategi.

@ClearCompany sier at å skape en positiv #EmployeeExperience vil hjelpe deg til å skille deg ut fra konkurrentene når det gjelder #rekruttering av topptalenter. Se hvordan:

Oppsøkende og ansettelse

Medarbeideropplevelsen påvirkes direkte av ansettelses- og søknadsprosessen en ansatt gjennomgår. Det er for tiden lav tilgang på talent og økende etterspørsel etter fagarbeidere. Å lage en kandidat- og søknadsprosess som er morsom og effektiv hjelper deg å holde deg konkurransedyktig når du finner talent. For å unngå å miste en kandidat på grunn av dårlig erfaring, må HR-ledere finne strategier og verktøy for å fremskynde ansettelsesprosessen og åpne en flyt av dialog for å pleie kandidatene dine i rørledningen.

Dagens jobbsøker bruker ulike karrieresider, sosiale medieplattformer og nettverksapplikasjoner for å søke etter jobber. Rekrutterere må modernisere sine oppsøkende og rekrutteringsstrategier for bedre å reflektere den eksterne verdenen mange organisasjoner opererer i. Herligheten med eksternt og virtuelt arbeid er at rekrutterere kan utvide talentmassen utenfor deres umiddelbare nærhet. Denne grenseløse rekrutteringsverdenen gjør imidlertid at konkurransen om talenter også har utvidet seg. Topptalenter har luksusen av å være mer velgere om hvem de vil jobbe for. Ledere må gi en overbevisende, ønskelig medarbeideropplevelse for å bidra til å tiltrekke og beholde disse EN Spillere.

Onboarding

Mens mye ved våre gamle tradisjoner og prosesser har endret seg i løpet av det siste året, forblir én ting den samme – førsteinntrykket du gjør når du tar med deg nye ansatte er avgjørende. Mange organisasjoner har gått over til fjernarbeidsformater, noe som betyr at rekrutterere nå henter og ansetter ansatte virtuelt. Dette betyr også at mange ansatte nå gjennomgår en helt virtuell onboarding-prosess.

Introduksjonsprosessen din er din sjanse til å vise hvorfor det å jobbe i bedriften din er det riktige valget. En vellykket ombordstigningsopplevelse er en opplevelse der ansatte kommer ut på den andre siden engasjerte, begeistrede og forberedt på å takle rollen sin. Men hvordan ser ombordstigning ut når det ikke er noe kontor å gå rundt med den nyansatte?

Den beste måten å skape en hyggelig ekstern onboarding-opplevelse på er å omfavne en digital onboarding-plattform. HR-ledere kan få nye ansatte i gang med samsvarsdokumenter før dag én, noe som gir mindre tid til kjedelige eller kjedelige oppgaver den første dagen. Ved å få papirene ut av veien, kan den nyansatte få mer tid til å bli kjent med teamet, diskutere forventninger på arbeidsplassen og fremme meningsfulle forbindelser. Når du analyserer og evaluerer din nåværende innføringsmetode, spør deg selv:

  • Støtter innføringsprosessen vår både en personlig og online opplevelse?
  • Introduserer introduksjonsprosessen vår nye ansatte til teamet tilstrekkelig og får dem til å føle seg tilkoblet?
  • Gir ombordstigningsprosessen rom til å vokse og utvikle seg etter hvert som ansettelsesbehovet øker?

Ytelse og utvikling

Det siste året måtte mange organisasjoner justere ytelsesforventningene sine på grunn av den pågående pandemien. Etter hvert som forretningsdriften avtok og organisasjoner tilpasset seg det nye miljøet, utviklet måten bedrifter taklet resultatstyring på. Til tross for dette mener bare 2 % av bedriftene at deres resultatstyringsprosess gir eksepsjonell verdi. 55 prosent av arbeiderne mener at årlige gjennomganger ikke forbedrer ytelsen eller yrkeskarrieren. Etter et år med forstyrrelser og usikkerhet, fortjener ansatte en transparent og ærlig vurdering som dikterer deres fremtidige ytelse.

#DYK at å skape en positiv #EmployeeExperience vil hjelpe deg å skape et mer engasjert og produktivt team? Se hvordan på @ClearCompanys siste blogg:

I tillegg til å skape en objektiv og ærlig vurderingsprosess, må arbeidsgivere finne måter å beholde talentet sitt på. Vi vet at det er billigere å beholde dine eksisterende ansatte enn omsetningskostnadene, så bedrifter må finne måter å holde sitt nåværende talent engasjert.

Én metode: å investere i faglige utviklingsmuligheter. Ansatte i dag ønsker å jobbe for en organisasjon som setter deres faglige utvikling først. Med tillegg av denne engasjementsstrategien vil HR-ledere legge merke til forbedringer på arbeidsplassen din, for eksempel:

  • Tiltrekke seg bedre ansatte – ansatte ønsker å jobbe for organisasjoner som hjelper dem videre langs karrierestigen.
  • Forbedre ytelse og ferdigheter – opplæring og utviklingsmuligheter skaper en svært dyktig og produktiv arbeidsplass.
  • Trening av fremtidige ledere – dine nåværende ansatte er din beste talentmasse å trekke fra; ta deg tid til å lære opp disse ansatte for fremtidige lederroller.
  • Øke ansattes tilfredshet og oppbevaring – ansatte som føler seg verdsatt og støttet på jobben mer sannsynlig å bli fornøyd innenfor sine roller.

Bedrifter må tilpasse sin medarbeideropplevelsesstrategi for å bedre reflektere de nåværende behovene til sine ansatte. Ved å investere tid og ressurser i å skape en fantastisk medarbeideropplevelse, kan HR-ledere skape en kultur med svært engasjerte og dyktige medarbeidere og tiltrekke flere EN Spillere.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *