Hvordan beholde topptalentet i 2022

Det er ikke noe bedre år enn 2022 for å prioritere fastholdelse av ansatte – vi har tross alt alle hørt om den store oppsigelsen. Anslagsvis 38 millioner amerikanske arbeidere sluttet i jobben i 2021, enten for å starte en ny eller for å forlate arbeidsstyrken helt.

Det har ført til mangel på tilgjengelig talent, med bare rundt 65 arbeidsledige arbeidere for hver 100 ledige jobber i USA akkurat nå, sammenlignet med 82 per 100 i februar 2020. 73 % av arbeidsgiverne sier at de har problemer med å fylle åpne roller, et problem som 70 % forventer vil vedvare langt inn i 2022.

Mangelen på arbeidstakere har resultert i et arbeidsmarked der arbeidssøkere kan velge. Bedriften din må innfri de ansattes forventninger og overvåke engasjementsnivåer for å beholde talent. Bedrifter må sette ansatte først og lytte til deres behov eller risikere å miste høyytende og høypotensiale ansatte til en annen arbeidsgiver.

Gitt antallet arbeidere som slutter, er det trygt å anta at mange av dine ansatte er jobbsøkere. Så oppdater strategiene for bevaring av ansatte for 2022 ved å tune inn på arbeidsmarkedet og kravene til dagens arbeidsmarked.

De fleste bedrifter har problemer med å fylle åpne roller, noe som betyr at #EmployeeRetention bør være en toppprioritet i 2022. Sjekk ut disse 8 strategiene for å beholde ansatte fra @ClearCompany:

Be om tilbakemelding fra ansatte

Vet du hvordan dine ansatte føler om arbeidet de gjør; om deres ytelse; om ledelse? Hvis de føler seg motiverte eller utbrent? Hvis de vil fortsette å jobbe hjemmefra eller dra tilbake til kontoret? Hvis ikke, er det på tide å få tilbakemeldinger fra ansatte.

Du kan gjennomføre en medarbeiderengasjementundersøkelse for å svare på viktige spørsmål før du implementerer eller fornyer oppbevaringsstrategier. Bruk resultatene til å informere din oppbevaringsstrategi og lære hvordan du best støtter ansatte. For eksempel, hvis bedriften din bruker en hybrid arbeidsplan, men etter å ha gjennomført en undersøkelse, finner ut at de fleste ansatte foretrekker å jobbe hjemmefra permanent, kan det å gå helt eksternt være nøkkelen til å øke oppbevaringen (og få inn nye kandidater som verdsetter WFH).

Å samle tilbakemelding er en oppbevaringsstrategi i seg selv; selskaper med regelmessige tilbakemeldingssykluser ser 14,9 % mindre omsetning. Ansattes tilbakemeldinger gir et annet perspektiv, gir innsikt i faktorer du kanskje ikke har vurdert og bidrar til å etablere tillit mellom ansatte og bedriften.

Støtte eksterne roller

En undersøkelse fant at 35 % av respondentene ville slutte i jobben hvis de mistet muligheten til å jobbe hjemmefra (og 11 % av respondentene hadde allerede forhandlet seg til permanent WFH-stillinger). Det er ingen overraskelse, tatt i betraktning at nesten 70 % av amerikanske arbeidere var avsidesliggende i mai 2020, sammenlignet med omtrent 2 % før pandemien. Vi vet nå at mange jobber kan utføres eksternt, og arbeidere er motvillige til å komme tilbake til kontoret som et resultat.

Å støtte fjernarbeid bidrar også til å gjøre bedriften din mer innbydende for underrepresenterte grupper. I følge Harvard Business Review rapporterte 64 % av svarte ansatte at de bedre kunne håndtere stress når de jobbet hjemmefra, og 50 % sa at de følte en økt følelse av tilhørighet.

Skap muligheter for vekst

Gallup fant at den viktigste grunnen til at ansatte forlater arbeidsgiveren sin er på grunn av mangel på vekstmuligheter. Når ansatte ikke ser en fremtid i bedriften din, er det usannsynlig at de holder seg på lang sikt. På den annen side er oppbevaringsgraden hele 34 % høyere når ansatte har utviklingsmuligheter.

Opplæring og intern rekruttering indikerer begge for ansatte at du verdsetter deres karrierevekst. Ansatte blir opptil 41 % lenger hos bedrifter som ansetter internt. Bedrifter undersøkt av World Economic Forum rapporterte at de forventet å omskolere eller oppgradere 70 % av arbeidsstyrken innen 2025, noe som indikerer at de investerer i sine ansatte i stedet for å regne med mer tilgjengelig talent i fremtiden.

Tilby konkurransedyktig kompensasjon og fordeler

Faktum er at dagens arbeidsmarked er svært konkurransedyktig og mange av dine ansatte vurderer eller søker aktivt etter en ny stilling. Vær sikker på at du oppfyller dine ansattes behov ved å evaluere gjeldende kompensasjons- og fordelspakker for å sikre at de er i tråd med konkurrerende ledige stillinger. 57 % av arbeidsgiverne undersøkt av SHRM sa at de tilbød henvisningsbonuser og 43 % økt lønn. Det gjelder også for stillinger med lavere lønn, som ser enestående fordeler som påloggingsbonuser.

Sett målsetting først

Mål tjener mange formål som drivere for engasjement, motivasjon og til syvende og sist oppbevaring. Du kan begynne å sette mål med ansatte under introduksjonen og sette nye mål under resultatgjennomganger. Mål setter klare forventninger til hva ansatte skal oppnå og gir dem et pålitelig rammeverk for å måle ytelse. Når ansatte vet hva som forventes av dem på jobben, kan de være tryggere på prestasjonene sine.

Å sette mål hjelper ansatte til å føle seg mer knyttet til bedriften din. Forskning viser til og med at det å sette vanskeligere mål motiverer folk til å jobbe hardere for å nå disse målene. Det er mange forskjellige typer mål du kan sette sammen med ansatte for å hjelpe dem med å øke ferdighetene sine og øke engasjementet, inkludert mål for faglig utvikling og teknisk kompetanse.

Skriv nøyaktige jobbbeskrivelser

Omsetningen er ofte høy blant nyansatte, med 30 % som forlater sin nye jobb i løpet av de første 90 dagene. Mange av disse – 43% – tilskriver beslutningen sin til det faktum at deres rolle ikke er det de forventet. For å forhindre denne typen omsetning, sørg for at stillingsbeskrivelsene dine er så nøyaktige som mulig uten å være fremmedgjørende. Sørg for å snakke med kandidatene om ansvaret som er skissert i beskrivelsen for å gjøre forventningene klare.

Jobber du med 2022 #EmployeeRetention-strategier? Start med en solid onboarding-plan for å øke oppbevaringen med opptil 82 %! Les mer om hvordan du beholder ansatte fra @ClearCompany:

Effektivt ombord

En solid onboarding-plan kan øke oppbevaringen med opptil 82 %, noe som betyr at 2022 er en utmerket tid for å opprette eller forbedre onboarding i bedriften din. Å sette mål under onboarding og gjennomføre regelmessige innsjekkinger, samt 30-, 60- og 90-dagers gjennomganger, er nyttig for å redusere omsetningen i de tidlige stadiene av ansettelse. Nyansatte vil ikke sitte å lure på hvordan de skal bruke tiden sin og har mange muligheter til å stille spørsmål og få avklaringer om nødvendig.

Onboarding-planen din bør følge noen få beste fremgangsmåter for størst sjanse for suksess:

  • Varer i minst 90 dager og så mye som ett år
  • Inkluderer mål for nye ansettelser å fullføre under onboarding
  • Koble nyansatte med en mentor
  • Gå digitalt for en sømløs, papirløs ombordstigningsopplevelse

Oppmuntre nye ansatte til å dele tilbakemeldingene sine i en nyansatte-undersøkelse for å lære mer om effektiviteten til ombordstigningsprogrammet ditt.

Motivere og engasjere ansatte

Til syvende og sist, å holde ansatte om bord i bedriften din koker ned til å holde dem knyttet til arbeidet deres og bedriften din. Svært engasjerte ansatte har opptil fem ganger mindre sannsynlighet for å slutte i jobben. Engasjementsnivåer er sterkt knyttet til generell forretningssuksess, mens mangel på engasjement koster USA anslagsvis 8 billioner dollar per år.

Å anerkjenne ansattes prestasjoner er en velprøvd måte å forbedre moral, produktivitet og engasjement. 68 % av de ansatte sa at organisasjonens anerkjennelsesprogram påvirker oppbevaring positivt. 37 % sa at det å få anerkjent arbeidet deres er det viktigste arbeidsgiveren deres kan gjøre for deres suksess.

Heldigvis er alle strategiene som er diskutert i denne artikkelen fordelaktige for ansattes engasjement, drivkraften bak fastholdelse av ansatte. Bunnlinjen? Vis de ansatte at de er verdsatt – på måter som inkluderer å investere i veksten deres, la dem jobbe med fleksible tidsplaner og sette dem opp for suksess under introduksjonen – for å øke oppbevaringen i bedriften din.

Topp programvareverktøy som ClearCompanys Talent Management Platform vil hjelpe deg å sette moderne strategier for bevaring av ansatte i praksis og beholde topptalenter i 2022. Ta med nye ansatte effektivt, sett SMART-mål, gjennomføre medarbeiderundersøkelser og anerkjenne kolleger for en godt utført jobb med kraften til ClearCompanys Talent Management-plattform.

Prøv ClearCompanys prisbelønte pakke med løsninger selv: Registrer deg for en demo med ekspertene våre i dag.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *